Z maailmasõda

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Z maailmasõda

PostitusPostitas Rasmus » 10. November 2012, 15:19

Z maailmasõda
World War Z (2013)

Seletamatutel põhjustel moonduvad miljonid inimesed üle kogu maailma ennenägematuks vaenlaseks ning see ajendab kõiki maailma riike ühendama jõud, et tagada inimkonna ellujäämine. ÜRO töötaja Gerry Lane (Brad Pitt) riskib oma eluga, et vähese aja ja pahaendelise saatuse kiuste reisida ümber maailma ja peatada hukatuslik viiruspuhang.

Põhineb Max Brooksi 2006. aasta raamatul "World War Z: An Oral History of the Zombie War".

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Zombide maailmasõda

PostitusPostitas Ralf » 10. November 2012, 15:28

Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas Spellbound » 25. Aprill 2013, 19:01

Featurette.

"Mother nature is a serial killer. No one is better"


Minus on kasvamas tõsine huvi ja justnimelt promokampaania pärast. Sõna "zombie" ei mainita kordagi. Seda nimetatakse viiruseks, epideemiaks ja ülemaailmseks kaoseks, aga mitte zombieapokalüpsiseks. Huvitav lähenemine.

Režissöör ja Pitt on rääkinud, et plaan oli teha film majanduspoliitilisest kaosest kasutades selleks zombiesid, aga nende sõnul (kuskil intekas lugesin) ei läinud see läbi, mistõttu ka kordusvõtted, ümber kirjutamised, uue lõppu leidmine ja muidu suured jamad produktsioonis. Mingid elemendid kindlasti säilusid. Trailerid ise viitavad sellele.

Muidugi esimene mõte ei seostu üldse elavate surnutega. Need tohutud zombiemassid meenutavad pigem massirahutusi ja meeleavaldusi (Araabia kevad?). Visuaalsed viited sarnanevad pigem hiljutistele sündmustele maailmas kui lihtsalt fiktiivne vaenlane fiktiivse haiguse käes.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas filmiarvustus » 22. Juuni 2013, 22:56

Filmi sisu on tempokas ning huvitav, kuid vägagi vigane paljudes aspektides. Käsikiri ei sisaldanud dialoogi, seega enamus ekraanil nähtust on improviseeritud, mis on puise olekuga kumab vägagi hästi ka kinosaali. Olematu vägivald ja veri selles filmis teevad võimalikuks tervele perele selle filmi vaatamise, kus juures ei ole ka ropendamist, seksi ega õudust. Brad Pitt on filmis soolonäitleja, kes peab ära tegema kogu töö. Töö näitlejana seekord ei ole kõige parem ning kaotab palju filmile tulevast kiitusest. Kahjuks film põrub tugevalt nii õudusfilmina, ulmefilmina kui ka zombifilmina, kuid on edukas põnevus ja seiklusfilm, mida on täiesti omamoodi lust jälgida. Ebalevad eriefektid ning planeerimata naljad tõmbavad vahel filmist eemale, kuid hea soundtrack ning pidev tagaajamine hoiavad näppu pulsil. Kokkuvõttes ei ole pooltki seda, mida oleks võinud olla, kuid selle aasta ulmefilmide kõntsa sees on üpris hea tulemus ning kindlasti väärt ühte korraliku kinoskäiku.
Hindeks 6/10.

Põhjalikumalt saab lugeda siit: http://www.filmiarvustus.eu/2013/06/world-war-z-2013-brad-pitti.html.

Häid filmielamusi.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 24. Juuni 2013, 18:41

Klišeelik koguperefilm Brad Pitti kulgemisest läbi erinevate linnade, mida saadavad uskumatud kokkusattumused. Sisaldab mõnda "hirmsamat" kohta, mis on kergemini ette nähtavad kui mõnes õudusfilmis. Sobib ka lastega vaatamiseks, aga ei soovita kellelegi. Taaskord mõttetu 3D.
Spoiler :
Kogu film koosneb põhimõtteliselt Bradi seiklustest ning kordaminekutest. Meie õnneks on ta alati õiges kohas ja pääseb kerge vaevaga — isegi lennukiga kukub õiges kohas alla. Kõik teised peale tema ja perfektse inglise keele suhu saanud (kummaliselt haavatud) Iisraeli naissõduri aga hukkuvad. Tegelased on tühjad ja igavad.

5/10

Pilt
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas TheGoodTheBadTheUgly » 26. Juuni 2013, 19:04

1/3 filmist oli suhteliselt hea. Kiire ja huvitav. Oli selline tunne ,et tõesti käib jutt ellujäämisest ning eriti meeldis kuidas nad ennast ära peitsid ning siis proovisid põgeneda.

2/3 filmist oli jama. Kõik saavad surma peale peategelase ise. Samuti midagi erilist ei toimunud.

3/3 Kui filmialguses tundus ,et infected on väga kiired ja peatamatud, siis nüüd oli täiesti näha ,et infected olid nii aeglased, rumalamad ning vähem ohtlikud. Täiesti teised zombid olid need. Kätega sai isegi neist jagu. No täiesti idiootsus. Eriti mulle veel ei meeldinud lõpp. Täiesti rumal lõpp.

Kui film oleks olnud rohkem selline nagu esimesed 30 min, siis oleks see film saanud 9/10

4/10
Kasutaja avatar
TheGoodTheBadTheUgly
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 123
Liitunud: 02. Detsember 2012, 23:20

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas Pixie » 21. Juuli 2013, 22:25

Nõus, et filmi algus meeldis oluliselt rohkem kui kesk- ja lõpuosa. Info puudumine, hirmuäratavad nakatunud, teised inimesed ja pere katsed selles suures segaduses ellu jääda pakkus rohkem huvi. Üldiselt jäin filmiga rahule, kuid uskumatud kokkusattumised hakkasid segama. :| Võib-olla mõjutab siin The Walking Dead ja seal nähtav julm veristamine, aga World War Z tundus olevat eriti pehmeke. Uskumatu küll, et seda ütlen, kuid film oleks võinud olla verisem, julmem ja äkilisem. Laboris aset leidnud katset üritasin kõigest väest tõsiselt võtta, kuid kinopublik naeris iga selle teatud tüübi liigutuse peale. Oleks tahtnud viirusest ja selle mõjust rohkem teada saada.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead
 
Postitusi: 1740
Liitunud: 22. Aprill 2007, 17:12

6/10

PostitusPostitas Ralf » 03. September 2013, 01:07

Kui jätta kõrvale tõsiasi, et arvutiga tehtud maratonijooksjatest möginate hordid ei võrdu minu jaoks 'hea zombifilm', on tegu ikkagi üpris korraliku - või siis vähemalt lõbusa - A-kati õudusseiklusega, mis kujutab päris jubedat rahvusvahelist kriisiolukorda loomingulisusega ja vaatemänguliselt. Korduvalt tabasin end küll mõttelt, et vaatan "I Am Legend"-i deleted stseene või "28 Weeks Later"-i arengupeetusega väikevenda, kuid pidades silmas kõiki probleeme, mis seoses stsenaariumiga jms tekkisid, osutus lõpptulemus isegi täitsa mõnnaks.
Hea märk on kas või see, et ma olin investeeritud ka rahulikumate jutuvadastseenide ajal. Küllap võib selle panna korraliku algmaterjali (ehkki filmil on keskmise arvutimänguadaptatsiooniga rohkem ühist kui raamatu-) ja üpriski võimeka stsenaristikollektiivi arvele. Dialoog oli selline hea mahlane ja kerge töngata, kuigi suur osa sellest kulus melodraamale või filosofeerimisele. Need mastaapsemad zombistseenid olid niiehknaa muruniitmise moodi: lärmakad ja suisa tüütud. Samas osad momendid isegi suutsid mind oma karmi otsekohesusega üllatada, näiteks naissõduri käelaba amputeerimine. Küllap lõviosa sellest on ainult Unrated versioonis (mis näikse olevat nii 8 minutit pikem kinos näidatud tootest), sest PG-13 ratingu kohta oli näidatu kindlasti liiga käre. Söandan nõustuda, et võinuks jääda samale lainele nagu olid esimesed 30 minutit, ehk siis Lane püüdmas oma perega ohutusse kohta jõuda. Üsna ruttu sai selgeks, et tema tütarde ja abikaasa põhieesmärk on lihtsalt narivoodi peal istuda.
Brad Pittist suurt arvata ei osanud: tema võõraksjääv tegelane oli sümpaatne asjapulk, aga üldiselt oleks võinud selle rolli igaüks adekvaatselt välja mängida. Aga vähemalt seekord ma ei tundnudki, et niisuguse megastaari osalus kahjustab filmi, kuna sündmustikku on raskem uskuda.
Treileris, mida ma - kui mälu ei peta - ei vaadanud vabatahtlikult, näidati küll liiga palju. Näiteks Iisraeli ja lennuki osa. Kohati olin lihtsalt pettunud, sest juba teadsin ette, mis juhtuma hakkab. See juba muidugi näitab, et film oli mu jaoks huvitav, sest Hollywoodi linalugudega tuleb liigagi sageli ette, et mul on hellalt poogen, kes mida ja mis kuidas.
Suurepärasusest on asi kaugel, aga meelt see mürgel igatahes lahutas. Sarnaselt filmi miljonitele zombidele (oh kui kummaline on zombifilmis kuulda sõna "zombie") on "World War Z" kiire tempoga ja täitsa nakkav... aga samas mitte ka just kõige intelligentsem. Hea pigem sõprade seltsis õllepudeli tagant piilumiseks.

Ja
Spoiler :
lõpus, kui Lane võtab joogiautomaadist karastusjoogi ja seda kergendunult välja hingates joob... oh, see oleks võinud olla maailma kõige totramalt vaimukam Coca-Cola reklaam... aga igatahes hea, et sellest mingit lolli product placement momenti ei vorbitud.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas CM-Girl » 05. September 2013, 16:51

Vot milline tore filmike. Põnevust jagus. Action meeldis, eriti see mis Jeruusalemmas toimus. That was fantastic. Kogu see kaos ja hunnikute viisi nakatunuid (zombisid). Kuradi kiired ikka need tõprad. See tegi asja huvitavamaks. Lisaks meeldis ka see, et algusega ei venitatud.
Spoiler :
Jumal tänatud, et pere kaasa ei jõlkunud terve see film.
Üks nendest vähestest filmidest mida kodus vaadates mõtled, et oleks võinud seda kinos näha. Mõtlesin seda eelkõige siis kui muusika kõlas.

Also, CAPALDI! Ei arvanud, et ta niigi palju jutustab. :)

8/10
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas Forzelius » 30. Oktoober 2013, 03:30

Mulle meeldis väga. Alati sääraste kaosefilmide sõber olnud ja isegi kui tegemist on hunnitu junniga nagu "2012" siis nende kahe+ tunni jooksul on neil minu tähelepanu.
Eniveis, algmaterjali ma väga ei tea, nii et saan ainult filmi kommenteerida. Meeldis see, et oli kuidagi kõikehõlmavam paanika ja tõepoolest MAAILMAsõda, mitte nagu tavaliselt: kuskil USA linnas hakkab asi pihta->shitstorm->natuke maantee peal ringi sõitmist ja pelgupaiga otsimine->sõjaväe sekkumine->lõpuvõitlus. Üle ilma lasti ringi ja see oli tõesti vinge. Kõige ägedamad olid vast Jerusalemma stseenid. Kahju, et see põhikoht treileris ära oli näidatud (kuigi ma ei süüdista, sest see oli seff kaader ja hea promomaterjali tarbeks), sest selle ilmumist oli ette aimata, kuid efektne siiski. Algkaadrid ja kogu jama lahti rullumine peategelaste jaoks, oli samuti väga sinisest väljas ning tooni sättiv kogu viiruse päritolu suhtes. B-tiiva ning Walesi laborimadin oli selline klassikalisem zombiedega võitlemise õpikust võetud lüke: ootame, oleme vaiksed ja ettevaatlikud. Isegi värskendav vaheldus või nii vaadates, et enamik neist olid "28 Days Later"-esque kriminaalid.
Tehniline külg oli tegelikult super. Action-möll oli väga stiilselt üles võetud ja polnud seda blur-tunnet eriti. Silmale kerge jälgida action ja mitmed nendest ennast ohverdavatest eks-inimestest said ikka väga lustakalt surma. Mul pole õrna aimugi, kui suur oli selle filmi eelarve, aga tundub, et raha läks õigesse kohta. Erinevalt MiB 3'st ja teistest ülemakstud projektidest. Hea ka, et ei vaadanud 3D's, sest peale mõne momendi, kus zombie ekraanile kargas (mis olekski vast sellise filmi puhul tõmbenumber 3D juures) ei tajunud küll eriti, mida see paremaks oleks teinud. Aga, kui 3D oskaks rääkida, siis ta lausuks vast "story of my life".
Ainus asi, mis kohe üldse ei meeldinud, oli see lennukistseen ning selle lahend. Tunnistan, see ülesehitus suurele võitlusele seal ja kohvrid jne oli cool, aga see, kuidas mindi väga üle võlli ja
Spoiler :
visati granaat? Kamoon, saan aru, et sellises olukorras polnudki muud teha, kuid see oli esimene kord, kui selle filmi jooksul tekkis tunne, et pingutatakse üle. Jah, ka eelnevalt oli palju õnnelikke juhuseid ja vedamisi, kuid see oli esimene tõeline häiriv peategelase hellitamine.
Vaatasin ka unrated cuti, nii et mind ei häirinud/ei paistnud silma pg-13 omane turvalisus või midagi sellist. Verd oli rohkem kui küll.

P.S. tiba imelik, et Pitt sellises filmis oli. Ta ikka rohkem karakteritest ajendatud filmide staar, mitte sündmustest juhitavate. Still, tegi hea töö nagu alati.

8/10
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Z maailmasõda

PostitusPostitas damon » 30. Oktoober 2013, 15:09

Huvitav teos. Mulle meeldiski just stiil, et ei ole niivõrd õudukas kui viiruse-põnevik.
Ja loomulikult, et tegevus ei olnud USA-keskne. Kuna trailerit ei vaadanud siis oli Jeruusalemma koht päris hea ja nauditav.
Üpriski tempokas ja vähemalt minul igav ei hakanud.

8/10
Kasutaja avatar
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 352
Liitunud: 29. Jaanuar 2010, 13:06
Asukoht: Pärnu


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 64 külalist

cron