Mud

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Mud

PostitusPostitas Ralf » 23. Juuli 2013, 14:47

Mud
Mud (2012)

Jeff Nicholsi ("Otsi varju") draama kahest poisist - Ellisest (Tye Sheridan) ja Neckbone'ist (Jacob Lofland) - kes tõotavad aidata tagaotsitaval mehel nimega Mud (Matthew McConaughey) pääseda tema kannul olevate pearahaküttide eest, et mees leiaks tee enda eluarmastuseni.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Mud

PostitusPostitas Rain » 31. Juuli 2013, 22:39

Tundub sutsu ülehinnatud film olevat, aga siiski täitsa kobe. Laste näitlemine oli üllatavalt hea. 7/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

8/10

PostitusPostitas Ralf » 04. August 2013, 14:04

Jeff Nicholsi "Take Shelter" oli üks 2011. aasta tugevamaid draamasid ja tema uusim film ei jää sellele alla - liigutav ja intelligentne lõuna-gooti muinasjutt, kus põhilisteks staarideks on lisaks ringiluusivatele mokassiinidele ja soodele Matthew McConaughey ja kaks noort lapsnäitlejat. McConaughey annab filmile põnevuse ja selgroo, poisid südame. Film meenutab kangesti vanu klassikuid nagu "Stand by Me" ning "Sling Blade", kus näidatakse sirguvaid lapsi õppimas elu raskemaid ja kergemaid õppetunde läbi keerulise/ebatavalise olukorra või siis selle kaudu. Ma usun, et mõnekümne aasta pärast mõeldakse McConaughey'st samamoodi nagu praegu mõeldakse nt Jack Nicholsonist. Võrratu südantsoojendav film.

Pilt
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Mud

PostitusPostitas filmiarvustus » 06. Jaanuar 2014, 15:35

Aastal 2011 lõi Jeff Nichols maailma pahviks enda draama/thrilleriga "Take Shelter", millega mees pani paika enda talendi nii kirjutajana kui ka lavastajana. 2012 Canne'il esilinastuse teinud Nicholsi järgmine film "Mud" jõudis maailma kinosõpradele alles 2013 aasta kevadel. Selle filmiga ütleb Matthew McConaughey kindlalt naistekatele head aega, kuid naistel ei ole muret vaja tunda, sest korra ja pikemalt on mees ikka ilma särgita.

Minu jaoks on filmi kindel staar noore Ellise rollis olev Tye Sheridan, kes annab ühe parima etenduse lapse poolt, mida olen eales näinud. Väga keerukad situatsioonid ning emotsioonid ei ole mingisugune probleem sellele noorele andekale mehehakatisele. Ellis on igavene romantik, kes usub armastuse surematusse jõusse. Tegelikult mõlemad poisid selles filmis on südame eest, samal ajal kui McConaughey hoolitseb sisulisema ja filmi selgroo poole eest. Eelkõige on tegemist suurepärase käsikirjaga, mis tuuakse ellu äärmiselt suure kire ja visuaalse nägemusega. Julgen öelda, et "Mud" on eelmise aasta üks parimaid filme.

Tõsi, see film kannatab natukene liigse haibi pärast, kuid sellistel juttudel on väga palju reaalset ja tuntavat alust. Juba filmi esimese kolmandiku jooksul sain aru, et vaatan suurepärast filmi, mis on ainult kiituseks kiituste peale Jeff Nicholsi imelisele tööle lavastajana. Lugu on väga lihtne ning ei paku mingisuguseid äkilisi pöördeid ja ootamatuid lahendusi, kuid see ei olegi selle linateose imponeerimise fookuspunkt. "Mud" tõmbab endasse äärmiselt hästi kirjutatud, välja näideldud ja meeldivaks muudetud karakteritega. Segades kõik imelised iseloomud erinevatesse situatsioonidesse ning väga laia emotsionaalse haardega maailma, saamegi kokku draama, mis hoiab vaataja meele pehme ja lahutatud reaalsetest muredest.

Lavastaja hoiab väga hea geograafilise tunnetuse ning väga hästi tuntava atmosfääri filmi algusest kuni viimaste stseenideni välja. Tunnistan, et ootasin kurba ja pisarate rohket lõppu, et saaksin filmi kanda eepiliste teoste sekka, kuid see jäi tulemata. Kahjuks oli kellegi idee muuta viimased stseenid märulirohkeks melodraamaks, mis kohe kuidagi ei sobinud selle teose eelnenud tunnetusega. Filmi salapärasus on näiliselt lihtsas ja lapselikus loos, mis peidab endas täiskasvanute draamat ning suureks kasvamisega seotud avastusi. Ellis on filmi süda ning tema kardetud armastus ja maod mõlemad lõpuks hammustavad poissi, andmaks talle teada, et elu ongi selline. Kokkuvõtteks julgen seda soovitada igale inimesele. Terve teos on täis imelisi kõrvalosasid ja karakterid, kellest igast ühest võiks vabalt teha täiesti omaette filmi. Suurepärane film.
Filmile hindeks annan tublid kaheksa punkti. 8/10.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 61 külalist

cron