Otse ahjust

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Otse ahjust

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 24. Juuli 2013, 00:51

Otse ahjust
Out of the Furnace (Pääsemine põrgukatlast) (2013)

Kui Rodney Baze salapäraselt kaob ning võimud tema leidmiseks erilisi pingutusi ei tee, otsustab mehe vanem vend Russell ohjad enda kätte võtta ning õiglus jalule seada. Osades oscarivõitjad Christian Bale ja Forest Whitaker, nominendid Woody Harrelson, Casey Affleck, Willem Dafoe ning "Avatar"-ist ja "Star Trek"-st tuttav Zoe Saldana. Lavastajaks Scott Cooper "Crazy Heart" (2009), produtsentideks Ridley Scott ja Leonardo DiCaprio.

Out of the Furnace (2013) on IMDb



Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Otse ahjust

PostitusPostitas LiveForThis » 24. Juuli 2013, 15:01

Maru hea treiler. Ootan väga! (Y)

Bale näeb ka väga ponks välja.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

5/10

PostitusPostitas Ralf » 05. Jaanuar 2014, 09:32

Tooni poolest David Ayeri tooreid linateoseid meenutav väikelinnathriller, mille rutiinsevõitu süžeed kompenseerivad mehelikest Hollywoodi staaridest ja tunnustatud karakternäitlejatest kokku pandud uhke näitlejaskond. "Out of the Furnace'i" süda on selgelt õiges kohas, sest see ei väsi korrumpeerunud karakteritesse süvenemast, ent nende loomust ja maneeri arvestades ei tekita film eriti palju ärevust. Pikantseks muudavad selle rohkem üldine räpasus ning vägivald, mida suures osas külvab Woody Harrelsoni mängitud hull. Kena osatäitmine muuseas - eriti pärast pettumusttekitavat "Rampart'i", milles Woody nägi ilmselt võimalust särada, kuid koos filmiga pehkinud paadi kombel põhja pidi vajuma. Nagu "Natural Born Killers" ennemuiste tõestas, tulevad tal sellised rollid hästi välja. Ühekordseks vaatamiseks "Out of the Furnace" sobib, kuid näha on, et režissööri jaoks polnud täpselt selge, kas tegu peaks olema unise mood piece'i või brutaalse põnevusfilmiga, mistõttu jõudsin oma hariliku "mis õieti järele jääks, kui kõik tühine välja sõeluda" teoretiseerimisega suhteliselt nigelate järeldusteni.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Otse ahjust

PostitusPostitas LiveForThis » 05. Jaanuar 2014, 13:19

Kusjuures mind suutis film veenda, et tegemist on ikkagi unise, kuid unnerving mood piece`iga. Filmi vaatama asudes arvasin tänu trailerile, et tegemist on karmikoelise kättemaksutrilleriga. Kaugel sellest. See, et kättemaks kui selline alles viimases aktis pead tõstis tõestas mulle, et tegemist on siiski ainult ühe töölisklassi mehe katsumustest pajatava draamaga. Ja sellisel kujul mulle film meeldis.

Filmi ajal ma muidugi vaidlesin endaga, et millisena see film on siis loodud, kuna kõik võttis niivõrd palju aega ja ma ainult ootasin põnevikule omast karmi ja vägivaldset andmist juba üsna varakult. Tagantjärgi, siis kui lõputiitrid jooksma hakkasid, olingi veendunud, et tegemist ongi täiesti õnnestunud looga mehest, kes kõigest väest püüab olla õiglane ja jääda ausaks, kuid kui kodaratesse visatakse kogu aeg aina tugevamaid ja pikemaid oksi, siis ei jäägi muud üle kontroll kaotada. Character piece`ina film töötab. Ja Bale veab seda vankrit pagana ägedalt.

Christian Bale tegi taaskord vaimustava rolli. See Zoe Saldana sillastseen oli haigelt hea. :shokeeritud: Casey Affleck samuti. Vägev vend.

Kusjuures filmi viimane kaader oli ka väga hea laks (Y) Jäi mulje, et see oli aastaid hiljem pärast filmi lõpus toimunud sündmust.

4/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Aivar2 ja 71 külalist