Vaikse ookeani võitlus

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 14. Detsember 2012, 17:20

Vaikse ookeani võitlus
Pacific Rim (2013)

Meresügavustest ilmub hordide kaupa elukaid, keda kutsutakse Kaijuks. Algab sõda, mis röövib miljoneid elusid ja kulutab mõne aastaga kogu inimkonna ressursid. Hiiglasliku Kaijuga võitlemiseks luuakse erirelv: hiigelrobotid, mida kutsutakse Jaegeriteks. Neid juhib korraga kaks pilooti, kelle meeled on närviühenduste kaudu seotud. Kuid Jaegeritest pole Kaijule erilist vastast. Inimkond on hukkumise äärel. Üle ei jää muud, kui tuleb abi paluda kahelt üpris ebatõenäoliselt kangelaselt - põhjakäinud ekspiloodilt (Charlie Hunnam) ja kollanokast kursandilt (Rinko Kikuchi), kelle ülesandeks on juhtida legendaarset, kuigi pealtnäha iganenud Jaegerit. Ainult nemad kaks on veel inimkonna viimases lootuseks, et apokalüpsisest pääseda.

www.acmefilm.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Ralf » 17. Mai 2013, 00:20

Uhiuus trailer. Ma enne veel päris müüdud polnud, aga selle peale pidin küll sokikese otsa tõmbama.

Pilt
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Spellbound » 17. Mai 2013, 01:41

Spoiler :
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Pilt
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas lostinthemist » 02. Juuli 2013, 02:01

Esilinastuse piletid on nüüd müügil. Ostsin pileti otsekohe ära.
Aga ausalt, Solaris - sa korraldad sellise kaliibriga filmi esilinastuse Saku saalis?
Pilt
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Forzelius » 02. Juuli 2013, 03:06

Nägin esimest korda treilerit vist enne Pain & Gaini kinoseanssi. Enne polnud isegi vaevunud selle projektiga end kurssi viima, aga peale tutvustavat lühikokkuvõtet tundub küll põnev. Vähemalt originaalsena mõjuv idee (milles loodetavasti on midagi originaalset).
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Spellbound » 10. Juuli 2013, 01:07

Pilt
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Spellbound » 11. Juuli 2013, 16:55

Pacific Rim on tõesti 2500 tonni ägedust ja seda koletised vs. robotid žanri kõige puhtamas meelelahutuslikumas tähenduses.

"Blade II", "Saatana selgroo", "Paani labürindi" ja kahe "Hellboy" režissöör on väga teadlikult loonud klassikalise koletisefilmi Hollywoodi kastmes. See ütleb omakorda kõik ära nii tegelaste kui ka sisu kohta. Aga süda on õiges kohas. Draama töötab ja panused mõjuvad reaalsetena. Siiski suure hoole ja armastusega valmistatud tõeliselt lõbus ja muiet vägisi välja puksiv eepilisus.

Kunagi varem pole öine vihmane linn või märatsevad merelained olnud niivõrd hea võttepaik hiiglasuurte koletiste võitluseks. Pimedusega ja vihmaga saab küll peita CGI nõrkusi, kui Guillermo del Toro käte vahel ei ole see mitte peitmine, vaid filmile isikupärase ja teistest visuaalselt eristuva nägemuse andmine.

Kõik mecha anime filmide, klassikaliste Hollywoodi koletiste ja tõeliselt suure spektaakel-seikluse austajatele kohustuslik vaatamine.

Ramin Djawadi ("Game of Thrones") muusika loob väga Rock 'n' Roll õhustiku, kus ei vehi kätega mitte kari karvaseid, vaid vihased ja väga originaalse välimusega Kaiju`d (koletised) ja veelgi ülbemad ning vingemad Jaeger`id (mechad). https://www.youtube.com/watch?v=gP9IOehZYgo

Spoiler :
Pilt


+ Kaks hullu teadlast Kaiju laipadega mässamas on tõeliselt mõnusad nohikud nii karikatuurses kui ka väga koomiksilähedases tähenduses. Charlie Day toob oma "It's Always Sunny in Philadelphia" tegelase koletisefilmi ja selline muutus mõjub keel põses anime, mechade ja koletiste fännifilmi juures ideaalsena + Ron Perlman and where is my f*cking shoe.

8/10 - vaataks kas või uuesti.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas filmiarvustus » 12. Juuli 2013, 15:30

Filmi sisu on mahukas, kiire tempoga ning lihtne jälgida. Ainulaadne lähenemine, visuaalne spektaakel ning suurepärane lavastaja teevad sellest sellel aastal ühe parima ulme- ja märulifilmi. Keskmisest tugevam näitlejate meeskond suudab veenda ka nõudlikumat publikut ning eriti detailsed hiiglaste madinad jätavad tooli servale ka tõsisemad kriitikud. Idris Elba juhtimisel ning Rinko Kikuchi pidurdamisel jõuab pikk film väga kiire lõpuni, jättes igatsevalt ootama kahe aasta pärast tulevat järge. Põevust täis soundtrack, mehelik dialoog ning maskuliine vunts koos eepilise motivatsioonikõnega ainult kinnitavad Del Toro talenti ja filmi "Pacific Rim" oodatud kõrget taset. Igal juhul soovitan seda filmi igale ulmefilmi fännile. Tegelikult, omas eepilises võtmes, sobib see
Hindeks 9/10.

Põhjalikumalt saab lugeda siit: http://www.filmiarvustus.eu/2013/07/pacific-rim-2013-lopuks-ometi-midagi.html.

Häid filmielamusi.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Marti83 » 12. Juuli 2013, 16:52

Vaikse ookeani võitlus

See oli mõnus meelelahutus. Suured koletised ja võimsad masinad ei tohiks kedagi külmaks jätta. Mastaapsed võitlusstseenid, hunnik rauda, siniselt veritsevat koletist hävitamas. See on Guillermo Del Toro käekirjaga actionfilm, kui meenutada Hellboy filme. Absoluutne meelelahutus

Stsenaariumis ei ole midagi üllatavat, näitlejate töö on üldiselt korralik ja dialoog ei pane eriti punastama. Del Toro on suutnud näitlemise peita võimsatesse märulistseenidesse, kus järgmise koletise ilmumine suudab tegelaste vahelise dialoogi peatada just hetkel, kui see võiks piinlikuks muutuda. Värvikaimad tegelased olid siiski kaks teadlast, kelle tegelased tõid filmi huumori ja muutis maapeal toimuva mõnusaks vahepalaks koletistega võitlemise vahele. Justkui väike puhkus enne järgmist suurt vastaseisu. See tandem kandis filmi väljaspool märulistseene. Kaks humoorikat tegelast, kes kumbki tegid oma uurimustööd teineteist vihates, kuigi on teada fakt, et vihkamisel ja armastusel on vähe vahet. See saab selgeks ka filmi teises pooles. Eraldi tooks välja veel Idris Elba. Salapärane kolonel, kes karmi käega missioone juhib, hoides endas hoopis teistsugust tegelast, kui esmapilgul paistab.


Film kulgeb üldiselt ühtlaselt. Montaaz ei aja pead valutama. Võitlusstseenid on mõnusalt aeglased, kus iga löök ja vasturünnak on jälgitav kogu selles võimsuses. See on nohikute film, samamoodi nagu Hellboy seeria filmid. Mis saaks olla ägedam, kui suure kaubalaeva kasutamine pesapalli kurikana. See on film, mis pani ka mind tundma ilmselt seda sama, mis kõik need Godzilla filmid saksa kanalitelt kunagi lapsepõlves - ma teadsin, et see on tobe ja Godzilla on lihtsalt mees, kehvas kostüümis, papist maju purustamas. Täpselt nagu jõuluvana, keda mängib sinu enda vanaisa. Sa loomulikult tunned ta ära, aga kingituste saamine ja luuletuse lugemine annab sulle võimaluse seda fakti lihtsalt ignoreerida ja mänguga kaasa minna. Sest see polegi tähtis, kes see jõuluvana on, tähtis on sündmus ise. Selles mõttes on see film, mis oma totruses sunnib sind seda vaatama ja mis peamine, nautima.

Kui ma peaks punkte andma, siis 10st 8.
Marti83
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 1
Liitunud: 12. Juuli 2013, 16:19

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Spellbound » 12. Juuli 2013, 17:18

Kogu see The Drifti teema andis filmile just vajalikus koguses liha luudele, et lugu ei muutuks liiga labaseks ja et tegelased ei mõjuks kohe liiga multikalike ühenoodimeestena. Kuigi oleks tahtnud näha rohkem tegelaste lugusid ja mitte kogeda seda nii, et üks tegelane lihtsalt seletab oma loo lahti. The Drift oli loo elemendina isegi ideaalne vahend andmaks edasi infot tegelaste sisemaailmas toimuva kohta, aga kahjuks piirdus see ainult Rinko Kikuchi kehastatud Mako Mori lapsepõlvemälestusega, mis omakordi lõi terve suhte Elba kehastatud Pentecosti ja Mori vahele.

Ühtlasi loeks Mako Mori lapsepõlvemälestuse üheks kõige võimsamaks stseeniks üldse. Isegi nende ülimalt eepiliste kaklusstseenide kõrval oli just see, mis andis filmile vajaliku annuse inimlikku draamat ja südant.

Spoiler :
Väike Mori nutmas hävitatud linna tuhaga kaetud tänavatel pärast oma vanemate kaotamist. Terve taevalaotuse kinni katnud Kaiju väikest Morit taga ajamas. Raleigh teda mälestusest tagasi kutsumas ja Pentecosti Jaegeri saabumine oli nagu päikesest küllastunud ingli saabumine vana maailma riismetele.

Üldse on "Pacific Rim" teistsugune ka kaalukausi suhtes. Kui "The Avengers" ja "Man of Steel" esindasid rahva kaitsjaid, kes hävitavad terve linna maha ja rahva enda kannatust pole tundagi, siis "Pacific Rim" annab löögi alla sattunud rahvale ka näo. Seda siis läbi Mako mälestuste ja kahe teadlase sekelduste. Kaalukausi see osa ehk see, keda on vaja kaitsta, oli selgelt välja toodud ja läbikukkumise hind ei olnud ainult Jaegeri langemine, vaid rahva surm.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Forzelius » 12. Juuli 2013, 17:27

Ralf kirjutas:Uhiuus trailer. Ma enne veel päris müüdud polnud, aga selle peale pidin küll sokikese otsa tõmbama.

Pilt


Ometigi ei viitsinud sa isegi tasuta vaatama tulla...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

5/10

PostitusPostitas Ralf » 15. Juuli 2013, 22:22

No nii, et siis jah ...

Mulle meenutas see film ennekõike neid mänguasjareklaame, mida näitasid soome telekanalid enne ja pärast hommikusi multikaid (ja mänguasjad ise olid nende multikate põhjal). Alati sai näha, kuidas mõni eriti elevil poiss oma leludega hoogsalt mängib ja sageli ka ise selles maailmas osaline on, samamoodi nagu need piloodid olid jäägerite sees ja jagasid suurtele töllidele karistust. Filmil oli miskipärast sama feel ja mentaliteet nagu nendel reklaamidel.
Kahjuks hakkab mul vaikselt tekkima tunne, et USA filmitööstuses on kasutusele võetud mingi eriti võimas arvutitarkvara, kuhu saab üldise ploti sisse tippida ja siis programm ise kirjutab stsenaariumi valmis. Näiteks üks onu kuskil laua taga ütleb teisele: "Tead mis mõte mul tuli - merest tulevad välja mingid, ee-ee, suured kollid, ja siis inimesed loovad nendega võitlemiseks suured robotid! Ja robotid vajavad piloote!" Ja siis kogu see jutt pannakse sinna programmi sisse ja see teeb töö kõigi eest ära, kastes selle üle kõiksugu põnevate klišeede ja dialoogiga, mis lihtsalt vaatajat kaasa ei haara. Lihtsalt nii must-valge ja üksluine on tekst sellistes suurtes spektaaklifilmides. Ei tahaks del Toro püüdlusi küll hukka mõista - mees on ometigi üks kõvemaid visionääre Hollywoodis - aga midagi "Pacific Rim"-i nn alustalade juures vajas hulgaliselt tööd.
Huvitaval kombel seletati osasid asju väga ilusti ja põhjalikult ning osasid asju nagu üldse mitte, aga viimase suhtes ei tohiks üleliia kriitiline olla, sest ruttu saab selgeks, et filmi tegelaste jaoks on paljud asjad sama võõrad kui vaatajale. Meeldis mulle väga, et jäägerite toimimiseks oli vaja kahe piloodi ajud omavahel ühendada. Jälle üks asi, mis seal "lihtsalt oli", mingi kalibreerimine ja mis iganes huinjaa, aga vähemalt lisas see filmile emotsionaalse ja psühholoogilise tasandi, mida sellele väga vaja oli, sest kõik ülejäänu oli kas lammutamine või nägude tegemine. Paari asjaga suutis film mind veel üllatada. Pärast esimest pooltundi tekkis ohtlik tunne, et traileritest sai kõik juba ära nähtud ja mingit oh wow'd horisondil ei kumagi, kuid õnneks oli neil ikkagi paar head kaarti varrukas.
Möll ise? Jah, polnud viga. Sisemine nohik/laps minus sai väikese rõõmusüsti kätte küll. Mis siin salata, suured koletised ja suured robotid omavahel kähmlemas on midagi, mis mind lihtsalt külmaks ei saa jätta, aga usin filmivaataja minus on aastate jooksul muutunud aina nõudlikumaks ja enam hea marinaadiga nii kergesti ära ei peida, et liha on maitsetu. Aga selge on, et del Toro oskus värvide ja valgusega mängida annab tema linalugudele eitamatult kihvti pildikeele. See on ka omamoodi õige tähelepanek, et filmi alguses näidatakse meile esimest kaiju-rünnakut ja räägitakse, kuidas ja miks jäägerid üldse loodi - kui film oleks olnud sellest, oleks see tõesti oluliselt ägedam olnud, ja suurendanud nn tegevusruumi.
Filmi õnnestunud näitlejaskond oli minu jaoks üks selle selgeid tugevusi. ERITI CHARLIE DAY. Tema oli minu jaoks selle taiese tõeline kaiju - kategooria 7500.
Parim osa filmist? Esimesed 10 minutit. Halvim? Viimased 10 minutit...
Uuesti vaataks küll, jah. :irw:

Spoiler :
Korraks tekitas segadust see dinosauruste moment, sest sain alguses aru, et kaijud=dinosaurused, aga tegelikult ju mõeldi, et nad käisid siin enne meid, dinosauruste ajal (ja eeldatavasti ka tapsid nad). See oleks võinud vähe arusaadavamalt välja öeldud olla. Või siis üldse mitte. :D
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas brixxx » 04. August 2013, 02:14

Filmi stseenarium oli väga sisukas. Palju andsid kaasa ka sobivad näitlejad nendeks rollideks. Kõige meeldejäävamad tegelased olid Dr. Newton Geizler ja Gottlieb ning nende omavaheline suhtlus. Lemmik tegelane oli Stacker Pentecost.

Stsenaariumist nii palju, oli kõike piisavalt: actionit, draamat ja huumorit. Visuaalne pool oli väga muljelt avaldav. Kuigi muidugi lõpppu võib küll veidi tüüpiliseks pidada.

Aga siiski film tundus stsenaariumilt tugev, et võib nimetada seda filmi lausa kultusfilmiks nagu 'Alien'. Polnud tüüpiline sci-fi film.

Film saab minu poolt 9 punkti.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Kasutaja avatar
brixxx
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 927
Liitunud: 19. Detsember 2011, 12:53
Asukoht: Tallinn

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas LynxHunter789 » 29. August 2013, 21:52

Sellele tuleb järg? Kui nii, siis on küll damn... See film oli üks õige film meeste jaoks. Kõik vajalik oli olemas: suured kollid ja sama suured robotid. Peab veel vaatama
You'll always remember this as the day that you almost caught Captain Jack Sparrow.
Kasutaja avatar
LynxHunter789
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 81
Liitunud: 12. Mai 2013, 14:13
Asukoht: Pärnu

Re: Vaikse ookeani võitlus

PostitusPostitas Pixie » 06. September 2013, 16:21

Kas olen ainus, kes ei hoolinud teadlate duost? Kahtlemata vajalikud tegelased, kuid over the top käitumine vähendas filmi tõsidust. Nüüd kirjutades mõtlen, et ehk see oligi eesmärgiks, lihtsalt minu puhul ei töötanud. Muusika ja eriefektid olid üle prahi 8) , tänu nendele olid võitlusstseenid väga võimsad ning vaatemängulised.

Poole filmi peal hakkasin mõtlema, et kas mere peal ongi alati pime ja vihmane, aga korraks nägi ka teistsugust ilma. Intervjuudes on del Toro maininud, et eesmärk polnudki teha intelligentset filmi, seda arvestades võin mitmed loogikavead (kus see mõõk enne oli? kuidas jõuavad helikopterid vedada jaeger'it? jms) andeks anda, sest elamus oli nendest hoolimata vinge. Hea meelega vaataks filmi veel, kasvõi kohe.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead
 
Postitusi: 1740
Liitunud: 22. Aprill 2007, 17:12

Järgmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 44 külalist