Moderaator: Meeskond
Pixie kirjutas:Here goes nothing. Keegi Tartust oleks huvitatud Oblivion'i vaatamisest kinos, kas järgmisel või ülejärgmisel nädalal? Äkki saan ka lõpuks päriselus kohatud filmiveeblaste nimekirja täiendama hakata.
Brialy kirjutas:Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, sest Elektriteater pakkus mulle minu elu kõige šokeerivama ja intrigeerivama kinoelamuse. Seanss toimus HÕFFi raames ja filmiks oli Cannibal Holocaust. Olin seda korra juba näinud ja ühe ebameeldiva ning rõveda elamuse võrra rikkamaks saanud - heas mõttes muidugi. Kuid midagi muud peale rõveduste, ma selle filmi juures ei näinud/ei osanud näha. Selle oskamatuse või võimetuse näha mitte midagi muud peale rõveduste, põhjustas ilmselt nende stseenide graafilisus ja reaalsus, mis esmakordsel vaatamisel tekitasid tõelist õõva. Kõigest sellest hoolimata ei kahelnud ma hetkegi, kas ma lähen kinno või mitte. Haarasin sellest ainulaadsest võimalusest kinni ja istusin esimesse ritta, et oma jalad kuskile ära mahutada. Esimesest reast filmi vaadata on muidugi omaette elamus. Tekib tunne nagu kedagi teist polekski. Sellise filmi puhul taoline tunne muidugi kõige toredam ei ole. Igal juhul, teadmine, mis mind ees ootab, aitas mul märgata mitte ainult neid rõvedusi, vaid ka seda, et filmil on olemas isegi mingisugune mõtte, milleks oli ühiskonna kritiseerimine ja lõpus mõtte edastamine, et kes meist tegelikult need kannibalid on. Kogu see kriitilisus oli tegelikult päris tabav ja paikapidav. Niisiis.. Nähes, et filmis on olemas ka mingisugune moraal, tõstis muidugi minu arvamust, aga suurelt ekraanilt tuli väga hästi esile ka selle filmi ehmatav reaalsus. Vahemärkusena võib mainida, et režissöör pandi peale filmi tegemist vangi, sest tapmised ja piinamised paistsid nii reaalsena ja tõesti, isegi nüüd 30-aastat hiljem oli Cannibal Holocausti reaalsus jahmatav ning intrigeeriv. Enamasti on taolised b-kategooria rõvedustega küllastatud filmid üpriski naeruväärsed, idiootsed ja ilma igasuguse moraali ning mõtteta - neid ei saa lihtsalt tõsiselt võtta, aga Cannibal Holocaust oli midagi enamat, lausa silmapaistev, just oma reaalsuse, graafilisuse ja mingisugusegi mõtte tõttu. Kuigi lõpuks tundus ikka, et peamine eesmärk oli väga äärmusliku vägivalla näitamine, mitte ühiskonnakriitilisusKinoelamus oli muidugi vaimustav ja igati ideaalne. Ma tahangi kinosaalist lahkudes olla šokeeritud või pahviks löödud ja Cannibal Holocaust andiski mulle taolise elamuse.
Ralf kirjutas:Eks osaliselt selle seansi mõte oli vast püüda inimesi veenda, et ka sellised filmid võivad olla sügavad, mõtteainet pakkuvad ja töötada rohkematel tasanditel kui ainult brutaalsuste näitamine. Olin ka seal muide - see karvapall, kes pärast vestlusringi ajal filmi muusika kohta kiidulaulu laulis.
Pixie kirjutas:Iron Man 3, reedel, Ekraanis.![]()
Kellaaeg täiesti kokkuleppe küsimus, aga kui keegi ei liitu, olen kl 15:30 seansil. Minu poolt viimane pakkumine.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist