Tõotatud maa (2012)

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Tõotatud maa (2012)

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 12. Detsember 2012, 12:31

Tõotatud maa (2012)
Promised Land (2012) (2012)

Matt Damon kehastab suurettevõtte müügijuhti Steve Butlerit, kelle teekond farmipoisist ärimaailma tipptegijaks võtab ootamatu pöörde väikelinnas, kus teda ootavad ees ühtaegu nii avali südamed kui suletud uksed. Steve saadetakse McKinley linnakesse ühes müügijuhist partneri Sue Thomasoniga (Oscari-võitja Frances McDormand). Masu on linnakest viimastel aastatel tublisti räsinud, ja kaks müügijuhti usuvad, et linnaelanikud võtavad olukorra leevendamiseks vastu nende ettevõtte pakkumise - rentida maad gaasipuurimisõiguste eest. Esmapilgul lihtsa ülesandena tundunud ettevõtmine saab aga keerulisema pöörde, kui kogukonnas lugupeetud kooliõpetaja Frank Yates (Oscari-nominent Hal Holbrook) kutsub rahvast üles pakkumist vaagima ning Steve kohtub Alice'iga (Rosemarie DeWitt). Kui aga linna saabub libekeelest keskkonnaaktivist Dustin Noble (John Krasinski), algab mäng nii isiklike kui tööalaste panuste peale.

www.acmefilm.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Tõotatud maa (2012)

PostitusPostitas filmiarvustus » 14. Märts 2013, 02:54

Kahjuks see film on sisutühi ning igav.
Võib-olla on asi minus ja sattusin seda vaatama halval päeval või halva tujuga, ei oska öelda, kuid kiidan ennast alati oma objektiivse arvamuse eest, mis on alati formuleeritud faktide ning tehniliste näitajate poolest. Võin kohe öelda, et kui ei oleks tegemist uue filmiga, mis pakub lugejatele ja kinokülastajatele värsket infot, ma seda filmi ei vaataks. Kriitikud jätsid enamus selle filmi vahele ning leian, et oleks vist pidanud seda tegema ka ise. Kõige hullem on olla igav film, kuid mitte halb film. Mulle meeldib Matt Damon kui näitlejana tegelikult päris palju. On alati tundnud, et tema on alati olnud alahinnatud oma oskuse ja talendi poolest, sest temale tulevad rollid väga sujuvalt ja lihtsalt. Tema teeb siin filmis hea rolli, ei vaidle vastu. Samuti tema kaasnäitlejad teevad rahulikud rollid ning kohati jääb mulje, et kas keegi üldse näitles või nad kõik tegid kaamera ees oma igapäevaseid rutiinseid tegevusi. Mida siin filmis lavastada oli, ei oska öelda. Täiesti vabalt oleks võinud keegi käsikaameraga selle filmida ning saada samasuguse tulemuse. Peale filmi saan nüüd aru miks Damon ei tahtnud selle filmiga teha oma lavastaja debüüti.
Hindeks 4/10

Põhjalikuma ning pikema analüüsi leiab siit: http://www.filmiarvustus.eu/2013/03/promised-land-2012-maaelu-toelised.html.
Tagasiside ja mõtted nii blogi kui ka filmi kohta on alati oodatud.

Häid filmielamusi.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

8/10

PostitusPostitas Ralf » 18. Aprill 2013, 00:42

Filmi IMDb tahvlit seirates näeb kohe, et paljud nimetavad seda propagandafilmiks ja teadupärast kipub sellist stigmat kandvate linalugude puhul alati platsis olema kari inimesi, kes neid neavad ja kiruvad. Minule isiklikult on fracking, mis moodustab "Promised Land"-i selgroo, täiesti võõras ja kindlasti ebaisiklik teema ning mul pole selle kohta kunagi seisukohta olnud. Samuti ei tekkinud mul kordagi tunnet, nagu film püüaks paluhaaval mulle teemakohast infot sisse sööta, et mul mingisugune seisukoht tekiks (kui, siis ainult suurkorporatsioonide taktikaliselt üsnagi ebaeetilise tegevuse kohta - ja see oli minu meelest õigustatud). Eip, minu jaoks oli see ennekõike karakteridraama Matt Damoni poolt väga peenelt mängitud suurkorporatsiooni Global sussist Steve'ist. Ja sel tasandil töötab see vaikne ilus filmike minu hinnangul suurepäraselt. Good.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 65 külalist