Teater

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 08. November 2012, 12:29

"Lõputöö" puhul on tegu dramaturg Paavo Piigi ja lavastaja Auri Jürna diplomitööga, millega mõlemad lõpetasid sel suvel Lavakunstikooli. Kokku oli 4 etendust. Käisin teisel etendusel. Ootusi polnud. Üllatusin meeldivalt. Väga hea etendus. Hästi kirjutatud ja lavastatud. Rollides suurepärased RT näitlejad (Helgi Annast, Liisa Aibel, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Maarika Mesipuu) . Kui alguses lemmiktegelane puudus, siis etenduse lõpuks oli lemmikuks kujunenud Aibeli kehastatud tegelane. Teise vaatuse algus oli pehmelt öeldes üllatuslik, ei oodanud seda. Indrek Apinisel oli väike roll aga see eest parim, kui ta ilmus naersin nii, et pisarad voolasid. Ilmus ühest kõrvaluksest,roosa rätik ümber puusade seotud, ise üleni vahune,käis ühest lavaotsast teise ja siis taas uksest välja. :)
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 31. Detsember 2012, 21:29

Mainiks , et aasta teises pooles sai veel 2 etendust nähtud. "Kui Harry kohtas Sallyt" ja "39 astet". Esimese etenduse puhul mainiks, et polnud varem nii palju naernud ühegi teise etenduse puhul.Pisarad aina voolasid ja voolasid. :) Etenduse algus oli super + esimese vaatuse lõpp oli ülinaljakas. Spoilerdati ka filmi "Casablanca" lõpp ära, hea, et film nähtud. :) Peale seda etendust valdasid mind kummalised emotsioonid. Lõbus etendus küll aga etenduses näidati ka vaheklippe kus erinevas vanuses paarid rääkisid kuidas kohtusid. Üks meesterahvas meenutas mulle mu vanaisa ja muutusin nukraks. Rohkem kui aasta ilma temata.
Mis teise etendusse puutub siis ütleks, et tegu RT nõrgima etendusega. Kahel korral naersin nii, et pisarad voolasid aga see oli ka kõik. Kõik toimus liiga kiiresti. Etenduse juures oli parimaks osaks muusika.Ülimalt hea lihtsalt.Mõnus spioonimuusika, lasti ka korra Benny Hilli. :)) Heliefektid olid ka suurepärased.Hästi ajastatud kõik. Uurija ja professori kaklust oli huvitav vaadata, mõlemat kehastas Üllar Saaremäe.Püssi paugutati ka mitu korda, igakord võpatasin. :))
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas Rasmus » 05. Aprill 2013, 23:27

Teater > kino

...ehk siis käisin Nokias "Musta pori näkku" vaatamas, mis väga meeldis.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Teater

PostitusPostitas Kickflick » 08. Aprill 2013, 15:41

Käisin ka "Musta Pori Näkku" vaatamas ja pettusin. Raamatut lugenuna lootsin näha üht karmi, julget ja raputavat muusikalavastust, aga Noormets oli selle lavastanud ikka äärmiselt memmekalt ja ilmselt sooviga, et see läheks igale vanusegrupile peale. Lame estradihuumor, kohutavad lauluesitused ja paks mees mu kõrval oli hõivanud mu käetoe ja ma ei saanud facepalm'i teha. Eriti labaselt kukkus välja jõuluvana stseen. Teises vaatuses meeldisid mulle Andres Mähari tõsisemad monoloogid ja lõpp oli liigutav ning Mihkel Raua laulmine sobis lõppu. Aga üldiselt on see teater inimestele, kes käivad teatris vaid moe pärast.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 08. Juuni 2013, 22:50

17. mail toimus Rakvere Teatri väikse maja kohvikus kohtumisõhtu Märt Avandi ja Volli Käroga, et rääkida etendusest "Leping". Toomas Suuman esitas küsimusi. Humoorikas kohtumine oli. Rääkisid kuidas neist näitlejad said ja siis muidugist rääkisid sellest etendusest. Avandi oli pikemat aega tahtnud Käroga koostööd teha. Nad on küll varem koos mänginud, aga see polnud see. Nüüd olid lihtsalt nemad kahekesi laval. Etendust käisin sõbraga vaatamas 31.mail. Seekord oli eriti lühike tee etendust vaatama, umbes 5 minuti tee. :) Etendus toimus Pätsi pööningul. Istusime lauas nr 6. Üpris ees. Käro ja Avandi olid fantastilised. Käro traagiline ilme etenduse ajal oli nii südantlõhestav. Oleks tahtnud teda kallistada. Meeldis jälgida Avandi näoilmete vaheldumist - kord tõsine, siis naeratab või muigab, siis selline ähvardavam pilk. Kui Avandi alguses suu lahti tegi ja rääkima hakkas, ajas tema aktsent naerma. Mõtlesin, et kas terve etenduse ajal räägib nii. Aga ei, siiski mitte. Õnneks või kahjuks. :) Etenduse teine vaatus meeldis enim. Muigama ajas ka see, et kord tülitsesid ja siis olid nagu sõbrad, siis jälle tülitsesid. Tegu ikka fantastiliste näitlejatega. Muusika oli ka super, nagu alati. (Y)
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 06. September 2013, 17:59

26.08 sai käidud sõbraga vaatamas Jan Uuspõllu etendust "Külm lugu". Seekord sai käidud Paide kultuurikeskuses. Hea vaheldus näha muid etendusi peale Rakvere teatri omade.
Etendus ise oli päris OK. Ei midagi erilist, aga naerda sai ikka. Enim naersin siis kui Viljar lõunatama hakkas ja siis kui ta pankreasega liputas (nagu koer liputab saba). :irw: Organid ükshaaval välja ja õpetlik-naljakas jutt juurde. Mis enim meelde jäi oli see, et kui tahad, et maks terve püsiks, ära mine ülikooli. :irw:

Etenduse teine pool meeldis enim. Algus venis. Lõpp oli huvitav.
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 12. September 2013, 21:14

6.sept sai käidud Rakvere Teatri 74. hooaja avapeol. Esines bänd nimega Eneseimetlejate klubi. Lõbus bänd. Tegid shotte seal. :irw: Kell kümme õhtul hakkas üritus. Väli ja Saaremäe rääkisid 15 minutit uuest hooajast, tutvustasid 2 uut näitlejat - Imre Õunapuu, Saara Kadak. Anti üle ka teatriordenid - külalislahkuse, teatritruuduse ja mängupartneri ehk koostööpartneri ordenid. Ja siis alustas esinemist bänd, esines kuni südaööni. Ühe silmaga jälgisin bändi, teise silmaga jälgisin ekraanilt jalgpalli (Holland-Eesti). :)
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 05. Oktoober 2013, 13:39

Käisin eile koos emaga vaatamas Rakvere teatri etendust "Jane Eyre". Huvitavalt lahendatud. Palju laulmist. Rakvere teatri etendustes on muusika mulle alati meeldinud, aga enamikel kordadel on muusika lihtsalt taustaks ja rohkem keskendunud etendusele, aga seekord oli vastupidi. Vahepeal muutus muusika eriti võimsaks. Lavakujundus oli huvitavalt lahendatud. Kostüümidelt ei saanud pilke ära. :) Näitlejad olid tasemel, kehastasid mitmeid erinevaid rolle. Peaosas oli Maarika Mesipuu ja vanemat Jane'i kehastas Helgi Annast. Tore oli taaskord koduteatri etenduses näha Hannes Kaljujärve ja eriti super oli esimest korda lavastuses näha Elina Pähklimäge. Lemmiktegelaseks kujunes (vanaeideke) Alice keda kehastas Silja Miks, see tema liikumine ja see hääl..fantast. Täitsa vanur kohe. :) Ülle Lichtfeldt, Liisa Aibel ja Lauri Kaldoja olid ka suurepärased. Tants ja laul..super super super. Siljat ja Maarikat laulmas kuulda oli äärmiselt hea. Väga head hääled. Enim jäi meelde stseen kus Silja Miks ja Hannes Kaljujärv koos tantsisid. Silja ka laulis koos Ülle, Liisa ja Elinaga kes taustal liikusid. Seda kõike oli nii hea jälgida. Ilma laulmiseta oleks etendus igavaks jäänud. KOLM vaatust oli kokku. Tavaliselt lõpeb etendus kella kümneks, seekord läks peaaegu 11ni.

Vahepeal teatud momendid meenutasid õudusfilme..hiilimised ja roomamised. Seljas pikk keep, nägu varjatud, ähvardav hääl. Spooky.

Jäime mõlemad etendusega rahule. Emal oli hea võrrelda, tal raamat loetud ja ka film nähtud. :)

Pildid
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 09. November 2013, 18:31

Käisin emaga 18.oktoobril vaatamas etendust "Lahuselu". Lavastaja Kalju Komissarov, osades Liisa Aibel ja Tarvo Sõmer.
Kui esimene vaatus oli läbi, siis ei osanudki midagi öelda. Mõtted puudusid. Miskit nagu oli, aga ei midagi sellist millest kinni hakata. Aga vot II vaatus oli juba teine tera, oi mulle see teine vaatus meeldis kohe väga. Olin kohe elevil. :)) I vaatuses rääkisid tegelased teineteisega telefoni vahendusel. Üks elas New Yorgis, teine Londonis. Kuigi tegelased olid samas ruumis, siis tõesti tundus, et nad on teineteisest kaugel-kaugel. See mulle meeldis. II vaatuses siis nad kohtusid lõpuks. Nalja sai kui palju. Naersin südamest. Väga super oli. Mitmel korral mõtlesin, et küll on mees alles tohman, naine tuli tema juurde ja nüüd ignoreerib teda. Argpüks. Aga lõpp hea, kõik hea. :)
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas kiisuplikamiisu » 22. November 2013, 21:34

Väga meeldib teater. Olen käinud vaatamas Helisev muusika, Mary poppins.
kiisuplikamiisu
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 12
Liitunud: 22. November 2013, 15:21
Asukoht: Harjumaa Kose

Re: Teater

PostitusPostitas Audrey » 22. November 2013, 22:32

CM-Girl kirjutas:... Rakvere teatri etendust "Jane Eyre". Huvitavalt lahendatud.


Mullegi meeldis väga. Enim meeldis Ülle Lichtfeldt - naine, kes on nii jõuline, kuidas samas ka nii habras.
Spoiler :
Eriti meeldejääv on koht, kui ta pani maja põlema.
Nõustun ka sellega, et muusika ja tants andsid väga palju juurde. Maarika Mesipuu on ka päris asjalik. Juba etenduses "8 armastavat naist" jäi silma.
Kasutaja avatar
Audrey
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 141
Liitunud: 03. August 2009, 18:29

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 14. Detsember 2013, 17:01

Rein Raud "Vend" (Spaghetti-western). Oli hea etendus. Ühe korra võiks veel vaadata. Rohkem mitte. Enim meeldis algus (inimesed kiirustasid edasi-tagasi) ja lõpp (inimesed jäid seisma ja vaatasid ekraani). Huvitavalt lahendatud. Lemmikud olid Saaremäe, Grosnõi, Kurvits (ja Kabel). Saaremäe meeldis kohe väga, ...meenutas Clint Eastwoodi Dollari triloogias. Pole ka ime kuna Reind Raud on maininud, et Leone spagetivesternid Eastwoodiga on tema absoluutsed lemmikud selles žanris. Ja nagu Marek Tamm arvustuses mainis, et "Vend" on eastwoodilik süzee jutustatuna bariccolikus stiilis.
Väga meeldis just jälgida Saaremäed..käis laval ringi, istus..vaikselt jälgis teisi oma kaabu alt. Salapärane..
Vajab teistkordset vaatamist.
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas Lilii » 08. Jaanuar 2014, 12:03

Viimati käisin vaatamas suveteatrit "Peko". Mõnus elamus oli. Kõik oli hästi läbi mõeldud. Ainult setu keelt pean veel natuke harjutama:) Järgmine teatrikülastus jaanuaris, "Augustikuu". Ilmselgelt võiks tihemini teatris käia. :)
Sunny Galandrex Tõlkebüroo- suuline, kirjalik ja notariaalne tõlge
Lilii
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 6
Liitunud: 19. Detsember 2013, 11:29

Re: Teater

PostitusPostitas CM-Girl » 26. Jaanuar 2014, 20:16

Viivi Luik "Talvehotell". Lavastaja: Tiina Mälberg. Osades: Anneli Rahkema, Natali Lohk ja Mait Joorits .

Selle etenduse juures meeldisid eriti kostüümid ja lavakujundus. Omapäraselt lahendatud. Sama käib ka valgustuse kohta. Meeldis, et lihtsalt seismise ja luuletuste lugemise ajal liiguti palju ringi. Lavaline liikumine oli suurepärane. Esile tõstaks eelkõige Mait Jooritsat. Kuidagi väga jõuline esitus tema poolt. Alati on meeldiv kuulata Anneli ja Natali häält. Ja kindlasti lõi omapärase atmosfääri veel Kaia Karjatse kes lõi helisid kristallkaussidel ja gongidel. Etenduse lõpus sai ka iga külastaja kaasa väikse kingituse - padja, peal oli suurelt kiri RAHU. :)
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Teater

PostitusPostitas Forzelius » 30. November 2014, 10:29

"Augustikuu" Draamateatris. Esimene vaatus oli tiba unine ja mitte kõige köitvam, kuigi suurepäraste etteastetega, eelkõige Everi poolt, kes, vaatamata oma kõrgele vanusele, on endiselt uskumatult kõbus. Teise vaatuse avastseeniga läks asi rohkem käima. Üldiselt meeldis, head tugevad rollid ja hästi valitud näitlejad.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 21 külalist