Suur ja kõikvõimas Oz

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas Soprano » 13. Juuli 2012, 19:18

Suur ja kõikvõimas Oz
Oz the Great and Powerful (2013)

Maagilise ja fantaasiaküllase seiklusfilmi "Suur ja kõikvõimas Oz" lavastajaks on legendaarne režissöör Sam Raimi, kelle karjääri haripunktideks on "Ämblikmehe" triloogia ja kultusliku 1980. aastate õudusfilmi "Kurjuse raamat" 1. ja 2. osa. Seekord on Raimi loonud aga ääretult köitva ja suurejoonelise kogupere muinasjutufilmi, mis räägib kirjanik L. Frank Baumi poolt loodud armastatud tegelase Võlur Oz’i saamisloo.

Kansase osariigi väikeses rändtsirkuses töötab kaheldava südametunnistusega mustkunstnik Oscar Diggs (James Franco). Oma järjekordsete pahanduste tagajärgede eest põgenedes lennutab maagiline keeristorm Oscari õhupalliga muinasjutumaailma nimega Oz. Saabudes arvab ta, et on leidnud jackpoti – rikkus, kuulsus ja kuningatroon justkui kukuvad talle sülle. Oscar, kelle hüüdnimeks samuti Oz, kohtub aga kolme nõiaga – Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ja Gelinda (Michelle Williams) – kes sugugi ei usu, et tegu on suure Võluriga, keda kogu kergeusklik kuningriik oodanud on.

Sattunud soovimatult silmitsi eepiliste probleemidega, mis Ozi kuningriiki ja tema asukaid varitsevad, peab Oscar nüüd välja selgitama, kes on tegelikult head ja kes pahad, enne kui on liiga hilja. Et päästa kuningriik kurjade jõudude käest, peab Oscar oma „võlurivõimed“ proovile panema, kuid seda hoopis läbi illusiooni ja tehnilise leidlikkuse, kuni Oscarist saabki Suur ja Kõikvõimas Võlur Oz.

www.forumcinemas.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas filmiarvustus » 10. Märts 2013, 00:08

Filmis on väga palju, millest rääkida. Alustan sellega, et ütlen kohe ära - see on lastefilm. Kuna see on mõeldud lastele, siis näeb filmis ka vastavat dialoogi ja käitumist, seega ei tohiks otsida täiskasvanlikku loogikat. Publikule visatakse ette palju A-klassi staare ja palju imelisi efekte, kuid väga vähe seda sügavat lugu, mis paneks filmi meeldima.
Oscari ehk Ozi rollis on James Franco. Kõik me teame, mida see mees tegelikult suudab teha. Olin hämmeldunud kui nägin teda üksinda vedamas tervet filmi linateoses "127 Hours" (2010), seega näitlejana on tema võimekas. Kahjuks on natukene arusaamatu tema valik sellesse rolli. Ise usun, et see valik oli pressitud peale Raimi enda poolt kuna on nad ju teinud Jamesiga väga palju koostööd. Oscar on väga isekas mees, kes petab inimesi nii oma trikkidega kui ka isiklike suhetega. Näeb naisi kui võrgutamisobjekte ning üheöö suhteid. Ta on nartsissistlik, ülbe, üleolev ja valetaja - kelm. Ozi maailmas näeb tema lihtsaid naisi ja suurt hunnikut kulda, lisaks veel kuninga troon. Teades, et tegelikult ta ei ole suur võlur, teeskleb ta seda lootuses saada endale kõik rikkused. Filmis me näeme kuidas ta muutub heaks meheks, kes on koguaeg olnud sügaval tema sees peidus. Suurt mõju avaldavad temale portselanist tüdruk (King), tema abiline tiibadega ahv Finley (Braff) ning valge nõid Glinda (Williams). Kahjuks ei tundnud mina mingisugust tagasisidet sellelt mehelt. Ta oli filmis väga kuiv ja eemalolev, ei võtnud seda filmi väga tõsiselt. Eriti oli näha tema lohakust ja sellist käega löömise tunnet, nagu see film oleks tema jaoks liiga madal ning ta seal ainult raha korjamas. Sellist asja ei soovi kunagi ühegi näitleja käest näha ning see teeb alati mind kurvaks. Franco kaotas natukene oma väärtus minu silmis kui tõsiseltvõetav näitleja.
Ise hindan filmi viie punktiga. 5/10.

Täispika ja põhjaliku analüüsi/arvustuse leiab siit: http://www.filmiarvustus.eu/2013/03/oz-great-and-powerful-2013-teistsugune.html.
Tagaside ja mõtted nii filmi kui ka blogi kohta on alati oodatud.

Häid filmielamusi.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 15. Märts 2013, 16:16

Kuigi tavaliselt taunin visuaalide eelistamist sisule, siis Oz the Great and Powerful üllatas meeldivalt. Huumor ja hea cast (ei ühine kriitikaga James Franco suunas) suudab varjutada seda äärmist lihtsameelsust, mis aeg-ajalt esile tükkis. Mila Kunise karakteriga pingutati siiski üle, minu jaoks varastas kolmest show hoopis Rachel Weisz. (Y)

Olin alguses väikese ekraani üle ehmunud, aga kaua "kannatama" ei pidanud. Lõpuks, ehk veidi igava lõpu tõttu ja tänu sellele, et Zach Braffi oli palju meeldivam näha, kui kuulata, jäi algus isegi filmi lemmikosaks. Seda võib aga julgelt väita, et must-valgena 3D ei sobi (ja üleüldse on see jätkuvalt ülekasutatud ja -hinnatud tehnoloogia), kuna jääb liiga tumedaks.

6,5/10
Tervitused sulle, kes sa Solariselt auhinda välja üritasid petta.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas LiveForThis » 15. Märts 2013, 16:34

Sam Raimi "Oz" on vürtsitatud raimilikult muheda huumori ja fantaasiaga. Ehe perefilm, mis ei torka silma tüüpilisuse poolest, vaid elavdab vana hea ootamatu kangelase teekonna nüansirikka tegelaskonna, fantaasia ja situatsioonidega.

Pikalt mõtlesin, et miks küll Raimi selle filmi kallale asus, aga nüüd olen lõpptulemusega igati rahul. Tegemist ei ole tüüpilise Disney`ga, vaid otsekohese žanrifilmiga, milles on Raimile omane puudutus teravalt tunda.

Ja julgen isegi väita 3D on täiesti suurepärane. Kogupere fantaasiafilmina on "Oz`i" 3D elamus igat senti väärt.

3/5

Paar päeva vaagimist ja ajasin hinnangu ühe palli võrra madalamaks.

Põhjus? Suurejoonelise lastele mõeldud 3D fantaasiaseiklusena igati suurepärane, aga eelistan siiski rohkem miyazakilikku lähenemist. Ainult siis saaksin filmi kõrgemini hinnata.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas Spellbound » 15. Märts 2013, 16:42

Erinevalt Burtoni "Alice imedemaal" loost andis Raimi oma maailmale hinge, südame ja vapruse. Vähem võib olla oskusi mõelda midagi uut, aga nii palju küll, et lugu annab L. Frank Baumi "The Wonderful Wizard of Oz" - i klassikalisele raamatule uue vindi. Suurejooneline ja lennukas fantaasia ei liigu küll mööda värskeid ja enneolematuid radu, kuid selle maailma visuaalsus läbi 3D prillide teeb silmad ette kohe kindlasti Alice`i hingetule seiklusele. Žanrifilmina mõeldud igale vaatajale, kuid tasub meeles pidada, et lugu sobitub osaliselt klassikalise Disney kultuuriruumi raamidesse.
Saim Raimi ("Evil Dead"-i ja "Spider-Man"-i triloogia) jaoks täiesti uus valdkond. Nii suurt efektisadu pole tema filmides varem olnud. Juurtest ikka väga kaugele pöördunud Raimi paistab ka suurte megafilmide juures hakkama saavat, kuigi tahaks tema nime näha seal, mis ütleks mulle kohe ära, et tegu on Raimi filmiga. Fantaasifilmina ideaalne. Algse Raimi fännid hoiavad eemale niikuinii.

Üldse läheb fantaasiafilmidel paremini kui ulmežanri või superkangelaste maailma kuuluvatel lugudel.

Kunis mõjus nunnu nukuna, nõiana naljakana ja vihasena naeruväärsena. Williams oli hea (the good). Weisz aga suurepärane manipuleeriv õde ja üleüldine pahadik. Franco mõjub suurtest filmides vähemalt minu jaoks alati võltsilt. Need väiksema kaliibriga isiklikud lood sobivad talle paremini.
Nalja sai. Tekkis isegi sügav kaastunne portselanist tüdruku vastu. Jube nunnu :'(

CG ja kogu arvutitega loodud maailm mõjus kummalisel kombel reaalsena (Ozi reaalsus siis, mitte näiteks "The Hobbiti" reaalsus). Tähendab tervikuna see maailm töötas, Näitlejad olid maailmaga pidevas kontaktis. Ei tekkinud sellist võltsi "Me and my green screen" tunnet.
Ikka väga väga lõbus vaatamine. Lugu on klassikaline ja sõnum universaalne, aga loo esituses üllatusi jagus
Spoiler :
(Glinda polegi paha - jah ma arvasin, et Weiszi tegelane on hea)
nii mõnigi sündmus nagu lõpulahing ei pöördunud lihtsalt lahinguks, vaid tehti homage esimesele filmile ja ehitati ikkagi filmi kui eellugu.

7/10
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas Kickflick » 15. Märts 2013, 17:55

Meeldis, isegi väga. Üle mitme aasta üks hea fantaasiafilm, kus peale ilusa visuaalse kujunduse on olemas ka sisu ja sündmused. Samuti oli huumor hea. Ilusat Mila Kunist oleks tahtnud kauem imetleda, aga muidu nautisin filmi väga.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas Soprano » 15. Märts 2013, 23:25

Minu jaoks on üldiselt filmid vaatamist väärt, kui nad a) lahutavad meelt, b) pole rumalad ning c) mõjuks kuidagi värskena ehk teeks "midagi uut". Sam Raimi uus lavastajatöö vastab põhimõtteliselt neile kõigile punktidele, kuigi napilt. Vähemalt igav ei hakanud kordagi, sest ainuüksi Oz'i maailm on nii ilus ja värviline, et silmadel on kogu aeg tegevust - ennustan kunstnikutöö ja efektide Oscareid. Sisu võib ju olla tuttav Disney hea vs halb, kuid ei midagi väga lapsikut (rumalat). Kõige raskem ongi mõelda punkti c) kohta midagi ja jätan selle teil ise avastada. :)
6/10

Edasi lugege minu blogi Facebooki lehelt:
http://www.facebook.com/filmsmusic/post ... 7179148566

Tagasiside nii blogi kui ka filmi kohta on alati oodatud.

Häid filmielamusi.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas TheGoodTheBadTheUgly » 16. Märts 2013, 00:33

Esimene pool filmist - palju nalja, tegevus
Teine pool filmist - liiga lapsik, igav, pole nalju

Kui terve film oleks olnud selline nagu esimene pool, siis vast oleks kõik OK, aga praegust pean siiski andma 6/10
Kasutaja avatar
TheGoodTheBadTheUgly
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 123
Liitunud: 02. Detsember 2012, 23:20

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas Pixie » 16. Märts 2013, 14:47

Kinno minnes teadsin filmi kohta ainult selle pealkirja. Nii et minu jaoks oli positiivne üllatus näha, et näidatakse suureks ja võimsaks võluriks saamise lugu. 3D töötas hästi, Oz (maailm) oli ilus ja värviline. Oz (tegelane) ei üllatanud oma arengu poolest millegi erilisega, kuid tema lugu Theodora'ga meeldis. Peaaegu alati, kui ekraanil oli näha James Franco, tabasin end mõtlemast, et milline oleks ja kuidas mängiks tegelast Johnny Depp. :pööritus: Eriti kohmakatel hetkedel, mil Oscar'ilt oodati suuri imetegusid ja oma võluvõimete demonstreerimist. Humoorikaid hetki jagus, enamus neist väga head. :)) Kuigi leidus paar suuremat ja väiksemat pet peeve'i, andis film hea elamuse. 8/10
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead
 
Postitusi: 1740
Liitunud: 22. Aprill 2007, 17:12

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas Zinera » 17. Märts 2013, 17:09

7/10

Väga fantaasiaküllane lugu, mis õnneks oli päris sisukas, samuti võis rahule jääda ka visuaalse poolega. Ka näitlejad olid tasemel, kuigi nii mõnigi tegelane ei olnud eriti vajalik, näiteks Knuck. Õnneks läks pilt ka suuremaks, väikesest aknakesest oleks päris täbar seda lugu jälgida. Kuna armastan igasuguseid üleloomulikke ja üllatavaid asju, siis lõpuga nii väga rahul ei olnud, siiski väga mööda ka ei pandud.

Spoiler :
Nii armas:
Pilt
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

4/10

PostitusPostitas Ralf » 04. Juuni 2013, 18:23

"Jack the Giant Slayer" jättis sisse kuidagi positiivse emotsiooni, "Oz" kohe üldse mitte. No ei suutnud mind ära võluda see maailm ega selles siperdavad tegelased, ja sama ei kehti muide 1939. aasta filmi kohta. Põhjus ilmselt korraga selles, et seekord on peategelaseks täiskasvanud mees, mitte tüdruk (ma lihtsalt eelistan naispeategelasi, eriti niisugustes fantaasiafilmides) ning et maailm on nii meeletult digitaalne. Ühest küljest on hea meel, et Sam Raimi arvutiefektidega ümber hästi käia oskab, aga selline ADOBE produktidega püsti pandud filmiruum kipub lihtsalt kuidagi vastukarva olema. Olen nõus, et tegu on lastefilmiga, aga ka selliseid on võimalik teha nii, et läbi oma silmade ja prillide leiab igas vanuses inimene midagi toredat, "Oz"-i puhul see minu hinnangul ei kehti. Nii et jah, üht-teist vaadata on ning Franco ja teised näitlejad üldiselt tasemel (kuigi tekkis paratamatu tunne, nagu nad lihtsalt ei osanud mugavalt navigeeruda selle sindrinahast rohelise lina ees), aga üldiselt ei läinud see seiklus mulle korda.

Pilt
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Suur ja kõikvõimas Oz

PostitusPostitas Ronet » 08. September 2013, 09:04

Sellel polnud seda movie magic tunnet juures, mis The Wizard of Oz'il oli. Miks üldse sellest jobust film tehti?
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 45 külalist