Elavad pildid

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Elavad pildid

PostitusPostitas eerik » 23. Detsember 2012, 15:15

Elavad pildid
Living Images (2013)

Filmi peategelane Helmi sünnib parun von Strandmanni majja Tallinna vanalinnas aastal 1908. Ainus, mida ta kindlalt teab, on et ta ema oli eesti soost teenijatüdruk. Kõik muu selgub elu käigus ning elul, mis kulgeb läbi sajandi, on Helmi jaoks mõndagi varuks.

Selles majas ta rõõmustab ja kannatab, ihaleb ja pettub. Siin kasvab ta üles koos noorhärra Erikuga ning ootab oma suure armastuse õitselepuhkemist. Sama maja allkorrusel elab kinomehaanik Julius, kes ei ole Helmi suhtes sugugi ükskõikne. Loomulikult ulatuvad majja ka ajaloo suured sündmused. Parketti tallavad nii sõdurikirsad kui härraste lakksaapad, majja mahub inimsaatusi kaugelt ja lähedalt, omi ja võõraid. Helmi kodu jõuab olla kord saksa salong, kord revolutsioonimuuseum, kord töölisklassi ühiskortergi. Vabaduse saabudes hakkavad maja ümber sebima kinnisvarasulid. Heitlikes aegades püsivad muutumatuna vaid kinosaal, mis elavaid pilte ekraanile paiskab, ning Juliuse vaikne armastus Helmi vastu. Režissöör Hardi Volmer ühendab oma ajaloolises armastusfilmis nii varajase tummfilmi groteski kui kino kuldaja melodraamat, nii eepikat kui komöödiat.

Osades Sandra Uusberg, Priit Võigemast, Anu Lamp, Tõnu Oja, Ita Ever, Aarne Üksküla, Ain Mäeots, Hendrik Toompere juunior juunior, Marika Vaarik jt. Režissöör Hardi Volmer, stsenaristid Peep Pedmanson ja Hardi Volmer, kunstnik Kalju Kivi, operaator Kristjan-Jaak Nuudi. Produtsent Anneli Ahven, tootja Exitfilm.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

Re: Elavad pildid

PostitusPostitas eerik » 22. Jaanuar 2013, 23:52

Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

Re: Elavad pildid

PostitusPostitas Spellbound » 24. Veebruar 2013, 16:22

Eesti "Cloud Atlas". (Y)
Kui mõningane tuntav ja kohati häirinud praak välja arvata (ilmselt ei jõutud lihtsalt õigeks ajaks valmis), siis on tegu must see seiklusfilmiga, mis ei tõmba küll kohe käima, aga hakkab tasapisi meeldima, kuni hetkeni, mil ei saa enam silmi ekraanilt.
Läbi Eesti filmiajaloole omaste võtete on toodud ekraanile erinevad perioodid, kus on olemas kõik meie filmidele omased suhtumised ja arusaamad.
Ajalugu käsitleti delikaatselt ja ausalt öeldes väga hea käega. Juliuse ja Üllar Saaremäe kehastatud Helmi tuttava ühine viinavõtt ja laulujoru. Või siis Eeriku avastus laagrite kohta ja natsipartei kommentaar.
Ütleks nii, et tervikuna natuke logisev, aga siiski on filmis kohutavalt palju siiraid hetki, ilusaid momente ja liigutavaid stseene, et tuleb Volmerile, stsenaristide ja kõigile tegijatele au anda.

Jäi arusaamatuks, miks vene - ja saksakeelsetel stseenidel puudusid subtiitrid. Sain küll mingil määral aru, aga ikkagi.

8/10
Pilt
Meta...
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Elavad pildid

PostitusPostitas Kadii » 05. Märts 2013, 19:37

Täiesti nõustun sellega, et selle filmi teevad need väikesed detailid. Mulle isiklikult meeldid kõige rohkem Toompere Jr. läbi mitme generatsiooni olemine, see oli kuidagi väga südantsoojendav. Ja lõpus, kui juba üle poole sajandi viina oli joodud, napsutati hoopis Doppel Herz toonikuga ning Juliuse kommentaarist "Ma olen tuhat armastusfilmi vaadanud, küll mina juba tean" peaks saama filmiveeblaste põhisebimislause. Tõsine Võigemast on kordades ägedam, kui lollitav.
Vahepeal kippus venima minu arust. Aga see ilmselt oleneb täiesti sellest, milline ajaloo osa peale läheb. Maailmasõjad ei ole mul just lemmikud ja pigem istuski see jazzi-ajastu ja siis juba uuesti kuuekümnedatest. Aga vaeva on nähtud ja tulemus päris hea.
Jään 7/10 juurde praegu.
Pilt
Kasutaja avatar
Kadii
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 452
Liitunud: 03. Juuni 2010, 19:58

Re: Elavad pildid

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 25. Märts 2013, 17:33

Tribüüt nii filmikunstile kui ka eesti rahvale. Eesti filmi kohta suhteliselt eepiline skoop aga Volmer teeb selle ära. Jah, paar üksikut loksu vb aga üldjoontes ikkagi teenib minu käest seistes aplausi.

see film oleks pidanud Eesti Film 100 kollektsioonis olema
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 110 külalist

cron