Paralleelmaailmad

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Paralleelmaailmad

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 26. Veebruar 2013, 00:37

Paralleelmaailmad
Upside Down (2012)

Iidsel ajal tõmbusid kaks planeeti üksteisele väga lähedale. Mõlemal planeedil elab oma kogukond, kellel on tõmbejõud oma maailma poole. Ülemisel planeedil valitseb rikkus ja heaolu. Rikkuse taga seisab korporatsioon, kes pumpab alumises maailmast välja maavarusid, müües vastutasuks alumise maailma vaestele elanikele ülikallist elektrit. Kontroll kahe maailma vahel on jäiga kontrolli all.

Sündmuste keskmes on armunud paar: tüdruk pärineb ülemise maailma rikkast perekonnast, poiss on alumise maailma lihtne kodanik. Oluline roll on ka saladuslikul mesilaste õietolmul, mida toodetakse mõlemal planeedil ja mis omab maagilisi omadusi.

www.solariskino.ee
Upside Down (2012) on IMDb


Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Paralleelmaailmad

PostitusPostitas filmiarvustus » 07. Märts 2013, 01:26

Kõige paremini võtab selle filmi minu jaoks kokku sõna - puruks. Kõik asjad selles filmis on puruks - näitlemine, muusika, eriefektid, lugu ja füüsika. Ütlen ausalt, et palju lihtsam on kirjutada, kui on tohutult vigu.
Alustan kõige pealt näitlejatega. Adamit kehastab Sturgess, kes just tegi suurepärase rolli üks pool aastat tagasi ja samuti tean, et Dunst suudab näidelda, kuid Edeni kehastus on naeruväärne. Ma ei suuda näha vajadust seda rolli üldse kehastada, suvaline mannekeen teeks sama välja, siis vast oleks neil raha jäänud, et keegi kirjutaks filmi ümber. Adami motivatsioonist saan ma aru - armastus. Armastus paneb meid kõik tegema lolle tegusid, kuid siiski on palju asju, mis ei mahu mulle kuidagi pähe. Alustades sellest kuidas Adam sai üldse ronida nii kõrge mäe otsa ilma suure vaevata ja kiiresti (sama asi ka Edeni kohta teisel pool) ning kui on nii karmilt keelatud kohtuda inimestega teiselt poolt, siis miks ei ole üldse selline koht nagu kahe vastasoleva mäetipud valvatud, kust igaüks saab lihtsalt nii suhelda ning köiega ronida. Samuti, kuidas saab olla, et köis visatud ülesse jääb ülesse kui gravitatsioon toimub alati ainult ühte pidi? Miks peale seda kui nad vahele jäid, põletati maha Adami tädi kodu ja kuhu viidi tema tädi? Miks Adamile midagi ei tehtud? Miks ei läinud Eden põlema kui jõlgub köie otsas või kui nad koos on? Kuidas sai ehitada hoone ühest maailmast teise kui ained erinevatest maailmast ei saa kokkupuutuda ilma lõpuks põlema minemata? Miks üldse teha selline koht kus erinevatest maailmadest inimesed saavad vabalt suhelda ja isegi kätt anda kuna nende vahe on mingi meeter? Miks on alumine maailm kõik alati puruks ja keegi seda ära ei korista? Kuidas kaks erinevat maaima, mis ei tohi kokku puutuda, räägivad sama keelt ning kasutavad sama raha? Kuidas maailmadel, mis on nii lähedal on üldse päike ja kuu, öö ja päev ning vihmad ja üldse ilmastik? Mis juhtus vahepeal kui Adamist sai äkki mees (kusagil sekundiga) ning kus oli Adam kümme aastat kui nad Edeniga ei kohtunud? Kuidas ülemine maailma neile elektrit annab kui kaablit ei saa teha ilma, et see põlema läheks? Kuidas Eden elas üle sellise kõrge kukkumise? Või kuidas Adam kui kukkus kusagil 50 meetrit? Isegi kui Adam vahetab poolt lihtsalt raskusega, siis miks tema juuksed ei ole püsti, tema jope ei ole püsti, veri millegi pärast ei valgu pähe, kuid kui kusele läheb, siis kusi tõuseb lakke. Ei saa aru üldse ja ohkasin palju filmi ajal. See on lihtsalt nii katki, et kirjutaja peaks saama peksa. Lihtsalt, et midagi sellist üldse kinno laseb ning ka sellepärast, et mina seda ootasin ja nüüd olen petetud. Kuradi kahju on.
Hindeks 3/10

Põhjalikuma ja pikema analüüsi/arvustuse leiab siit: http://www.filmiarvustus.eu/2013/03/upside-down-2012-peadpooritav-armastus.html.
Tagasiside on alati oodatud!

Häid filmielamusi.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

Re: Paralleelmaailmad

PostitusPostitas RockabillySarin » 11. Märts 2013, 22:41

Väga hästi kokku võetud, härra Filmiarvustus!

Aga ise panen hindeks 2/10.

See kusemise stseen oleks võibolla naljakas olnud.
Aga mu pea oli juba kuvaldaga halvas mõttes aatomiteks taotud ja ma ei suutnud naerda.
Õnneks läks pissi suitsuandurisse, mis pani alarmi tööle. See oli juba naljakam!

Meeldis veel see, et Adam teeb suure revolutsioonilise avastuse.
Et teha naistele facelift`i?? :)
lol
RockabillySarin
60000
Kasutaja avatar
RockabillySarin
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 226
Liitunud: 06. November 2007, 03:22

4/10

PostitusPostitas Ralf » 12. Märts 2013, 16:54

Võiksin vanduda, et nägin mõni aeg tagasi üht ammust Lumiere'ide või Georges Méliès' must-valget lühifilmi, kus magamistoas aega veetvale härrale tuli külla laes või seintel kõndiv deemon või põrguline. Ja nüüd - sada aastat hiljem - on meil filmid nagu see siin. Igatahes põnev näha, kuivõrd palju on suurenenud filmikunstis (visuaalsete) trikkide pagas.

"Upside Down" meeldis mulle ainult kontseptuaalsel tasandil, ehkki selle realiseerimine nõudis ilmselge loogika ohverdamist. Vaatajale esitatakse iseäralikku ja eriskummalist alternatiivmaailma ning nõutakse salaja, et ta seda usub. Mina uskusin. Istus, et Sturgessi tegelase maailm oli hall düstoopia ja ülemine külg korporatiivne ja oluliselt edasijõudnum. Mõnes mõttes on see film nagu ulmeversioon "Romeo ja Juliast".

Nüüd aga visuaalsest poolest. Liiga palju ebavajalikku filterdamist. Imetlusväärseid stseene leidus, aga nii raju Instagramimine mõjus kuidagi eemaletõukavalt. See on muidugi pelgalt maitse asi - ma olen lihtsuse ja minimalismi toetaja ja igasugune suhkruvatitoonidega leierdamine ei ole mulle lihtsalt mokkamööda.

AGA... kui kunagi peaks tekkima olukord, kus te olete pea alaspidi ja on vaja üht filmi vaadata... siis see on õige valik!
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Paralleelmaailmad

PostitusPostitas Cochrane » 28. Detsember 2013, 11:30

Maailma idee oli huvitav, värvikate visuaalide vastu pole ma ka pea kunagi, kahjuks aga raistati kogu kontsept amneesiaga armastusloo peale. Oleks siis tegelased vähemalt kuidagi erakordselt märkimisväärsed olnuud. Film tervikuna oleks aga pidanud olema sedavõrd viimistletud, et selles maailmas oleks tõesti kõik detailideni paigas (mitte just kerge ülesanne) või siis tulnuks kasutada lihtsalt nii üle vindi lähenemist, et keegi ei kahtlekski loogikavigades.

4/10
Kasutaja avatar
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2680
Liitunud: 12. Aprill 2005, 12:17

Re: Paralleelmaailmad

PostitusPostitas Loop » 28. Detsember 2013, 21:23

kahju jah , et see armastusfilm on , oleks võind sama idee olla , et vastand planeedid , aga tegevustik hoopis teine , mingisugusem süngem sci-fi . ma mingil hetkel panin ära , võtsin youtubeist traileri lahti ja vaatasin hoopis toda :))
ma ei hakkagi sellele filmile võimalust andma , sest nagunii pettun .
Kasutaja avatar
Loop
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 354
Liitunud: 26. August 2010, 10:27


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 64 külalist

cron