Viimane võitlus

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Viimane võitlus

PostitusPostitas Ralf » 18. August 2012, 15:57

Viimane võitlus
The Last Stand (2013)

Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) on vaikse ja rahuliku USA äärelinna Sommerton Junctioni šerif. Varem töötas ta Los Angelese politseis, kuid peale ära rikutud operatsiooni pidi ta sealt lahkuma.

Kurikuulus narkoparun, tema gäng ja nende pantvang on teel Sommerton Junctionisse, kus politsei plaanib neid veel enne riigipiiri ületamist kinni võtta. Owens ei soovi gängi vahistamisega kuidagi seotud olla, kuid lõpuks peab ta siiski ühinema ning õigluse maksma panema.

Ülevaate lisas: Rassu

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

4/10

PostitusPostitas Ralf » 25. Jaanuar 2013, 01:30

Schwarzenegger paistab jälle filmides olemisest täiel rinnal mõnu tundvat ja erakordselt vahva on teda jälle kinoekraanil näha (minu puhul vist suisa esimest korda, kui "The Expendables 2" mitte arvestada). Oli selgemast selgem, et kohusetundliku väikelinnašerifi rolli mängimine pakkus talle palju rõõmu, isegi kui siin-seal jäi paratamatu tunne, et poliitika peale kulutatud aastad on talle kerge roostekihi peale pannud, sest kohati näis tal dialoogi esitamisega kergeid raskusi olevat. Aga mis seal ikka, Arnold ongi minu raamatus ennekõike sarmi ja muidugi füüsise poolest põnev kuju, mitte just näitlejaande.

Sellega minu jaoks filmi head küljed kahjuks ka piirdusid. Väga nüri oli! Kes iganes selle "linna läbida plaaniva sportautoga põgeniku" scenario peale tuli, ei suutnud kindlasti ette ennustada, kui igavalt see filmis realiseerituna mõjuda võiks. Pool filmi ootad, et möll pihta hakkaks ja kui lõpuks hakkabki, siis avastad enda kurvastuseks, et isegi see pole kõige paremini tehtud. Teostuse juures oli midagi erakordselt lohakat, mis on üllatav, kuna tegu on "I Saw the Devil"-i ja "A Tale of Two Sisters"-i režissööri avapauguga Hollywoodis. Võib-olla osutus stuudio valve all ja a-list staaridega töötamine lihtsalt suureks distractioniks.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas Spellbound » 25. Jaanuar 2013, 18:11

Eelmise aasta mais kirjutasin blogis pikalt ja segaselt Aasia uusversioonide lainest ja ennustasin, et Aasia õudusfilmide kadumisega on see asendatud karmide Aasia thrillerite uueks loomisega. See ootab veel tõeks osutumist, aga esimesed märgid on selged: "Oldboy" uusversioon ja kolme Lõuna-Korea meistri Hollywoodi toomine.

Toona kirjutasin "The Last Standi" kohta nii:
Spoiler :
Ji-woon Kim
Sama on juhtunud ka Kim Ji-woon`iga, kelle käe all peaks samuti järgmiseks aastaks valmima "The Last Stand".
Filmi muudab eriliseks Arnold Schwarzeneggeri osalus. See omakorda annab filmile võimsa Hollywoodi maigu.
Sisuliselt meenub 4 aasta tagune möllukomöödia "The Good, the Bad, the Weird" , mis oli režissööri jaoks esimene suuremõõtmelise kassamagneti tüüpi film.
Tulemas on kas "A Bittersweet Life`i" ja "I Saw the Devili" või "The Good, the Bad, the Weird" tüüpi film. Stuudioks valitud di Bonaventura Pictures viitab aga viimase poole. Nii nagu "Stokeri" ja "Snow Pierceri" puhul, teeb ka "The Last Standi" juures kaasa režissööriga varem koostööd teinud operaator. Antud juhul siis "A Bittersweet Life`i" üles võtnud Kim Ji-yong.

Tõde oli aga hoopis jubedam ja toona ennustatud "The Good, the Bad, the Weird" laadne osutus oi oi kui valeks. Kogu film mõjus kui üks vähetähtis osa Arnoldi uuestisünnist kinomaastikul. Tal on praegu 4 või rohkem filmi töös. Ji-woon Kim`i omapära karakterite loomisel ja leidliku actioni lavastamisel on "The Last Standi" juures täiesti olematu. Muidugi võib ka öelda, et see kõik on Kim`i taotlus ja et sellist filmi ta teha tahtiski ehk siis vanakooli valemipõhine suur kuri paha vs. endine kõva võmm.
Igatahes pole siin ühtegi märki "A Bittersweet Life"-i, "I Saw the Devil"-i ega "The Good, the Bad, the Weird"-i võludest.

5/10

Teise kahe L-K režissööri kohta kirjutasin nii ja esialgsete infokildude põhjal paistab, et väga mööda ei läinudki.
Spoiler :
Chan-wook Park
Nüüd liikus Kättemaksu triloogia lavastaja aga USA-sse ja eesmärgiks on üles võtta karjääri esimene inglisekeelne film "Stoker", mida produtseerivad vennad Ridley ja Tony Scott. Juba sel aastal ilmuv "Stoker" põhineb Wentworth "Prison Break" Milleri stsenaariumil.
Näitleja stsenaarium olevat mõjutanud nii Bram Stokeri (siit ka filmi nimi) Dracula kui ka Hitchcocki "Shadow of a Doubt", kuigi tegemist ei ole sarnaselt Parki eelmisele filmile vampiirilooga, vaid pigem horrori elementidega psühholoogiline thriller with a taste of family drama. Sisuliselt sobitub film hästi kokku Parki stiiliga.
Lisaks Park`ile endale leidub filmi produktsioonis veel ainult üks korea nimi ja see on režissööri ihuoperaator Chung-hoon Chung. Praeguste andmete põhjal võib järeldada, et Ridley Scotti filmistuudio Scott Free Productions asendas kõik tegijad omade jõududega ning säilus ainult operaator. Mitte ainult esimene inglisekeelne film, vaid ka läbinisti USA produktsioon.

Joon-ho Bong
Park ei ole aga ainuke USA turule pääsenud Korea imelaps. Bong Joon-ho teeb sama järgmisel aastal linastuva filmiga "Snow Piercer", mille üks produtsentidest on ka kaasmaalane Park ise ning samuti on produktsioonis kaasas Bongi varasema filmi "Mother" operaator Kyung-Pyo Hong.
Filmi sisust on teada nii palju, et lugu leiab aset lume ja jääga kaetud maailmas, kus grupp rännulisi üritavad läbi maa sõitvas rongis ellu jääda. Peaks ütlema, et Bong`i senistest töödest küllaltki erinev ja suurem projekt. Bong`i osalus stsenaristina on samuti hea märk.
Ainuke erinevus "Stokeri" produktsioonist tuleneb aga tõigast, et filmi taga seisavad varasemalt Parki filme produtseerinud firmad ja ainult üks USA stuudio.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas eerik » 25. Jaanuar 2013, 22:11

Spellbound kirjutas:"Oldboy" uusversioon.

Spike Lee "Oldboy" põhineb jaapani mangal, mitte lõuna-korea filmil.
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas Spellbound » 25. Jaanuar 2013, 22:45

eerik kirjutas:
Spellbound kirjutas:"Oldboy" uusversioon.

Spike Lee "Oldboy" põhineb jaapani mangal, mitte lõuna-korea filmil.

Jeah, you keep telling yourself that. Tean jah, et põhineb. Loogiline järeldus samanimelisest filmist viis mind selleni, et kirjutasin uusversioon.

EDIT: Tegelikult on Lee ise öelnud, et tegemist on Parki "Oldboy" nö. uue nägemusega, aga tema produd jälle ütlevad, et tulevane film võtab inspiratsiooni nii algupärasest mangast kui ka Parki filmist, so in a way it is a remake.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas LiveForThis » 25. Jaanuar 2013, 22:48

Karta on, et manga teine ekraniseering on suuresti Park`i "Oldboy" taasloomine. See on täiesti loomulik. Kultusstaatuse ära kasutamine on ju kõige mõttekam.

Heh, but at it`s core, it is still a fokken remake (Y)


Aga mis puutub "The Last Standi", siis ikka räige pettumus kui arvestada, kes lavastajatoolil istus :x Teisest küljest aga täitsa vaadatav tuim USA märul.


2/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas brixxx » 31. Jaanuar 2013, 13:57

Mul tekitas film kahte pidiseid tundeid, oli huvitav, aga samas oli ka veidi igav ning midagi jäi puudu. Kui mitte tuua siia uusi asju, siis oleks võinud - algus kui näidati kahte teemat paralleelselt (suhteliselt filmi keskpaigas sai teada, kuidas need kaks teemat on seotud) tunduvalt detailsemad olla. Sellega olen nõus, et kui läks märuliks ning enam ei olnud kahte paralleel teemat, siis oli sisu huvitavam. Filmi algust kahte paralleel teemat vaadates tekkis mõtte, miks keegi ei teeks sellist filmi, kus näidatakse kahte erinevat teemat kordamööda, mis ei ole üksteisega üldse seotud ning filmi jooksul jäävadki erinevateks teemadeks.

Filmis oli lahe vaadata, kui kurjategija autoga kihutas ja tegi igasugust tsirkust maanteel. Näitleja, kes mängis kurjategijat jäi veidi nõrgaks. Kurjategija roll oleks võinud olla palju ükskõiksem, filmi lõpus mõjus kurjategija kui jonniv laps.

Parimad stseenid filmis olid siiski:
Spoiler :
1. kui kurjategija trikitas autoga, et tänu millele tegid teda tagaajavad politseiautod avarii;
2. Luiz Gusmani tegelaskuju tuli suitsu pilvest välja ning hakkas tulistama;
3. Arnold Schwarzenegger tegelaskuju ja kurjategija kaklus.

Johnny Knoxville tegelaskuju meenutas 'A-Team'ist Murdockit.

Poleks lootnudki, et kohe peale pausi Arnold Schwarzenegger esimene peaosas film on action film. Schwarzenegger tundus väga heas vormis. 'The Last Stand' ja 'The Expendables 2' vaadates hakkasin mõtlema, ma ei oska seda välja kirjutada, toon nt. näiteks 'The Expendables 2' Bruce Willise tegelaskujul toodi väga palju välja tema teise olulise rolli isiku omadused John McClane, aga nüüd kahte viimast Schwarzeneggeri filmi vaadates olen mõelnud, mis olulist rolli tema järgi mängib. Ise arvaks 'Teminator', aga seal oli ta ju suht emotsioonitu roll. Veidige harjumatu on Arnold Schwarzeneggrit näitlemas näha. Näitlejana meeldib ta rohkem, minu arust oli ta poliitikuna silmakirjalik - kui esimest korda Barack Obamat valiti presidendiks, siis ta ütles Obama kohta halvustavalt (täpselt ei mäleta, aga see oli seotud Obama jalgadega) ning nüüd lugesin, et Schwarzenegger tahtis saada Obama nõunikuks. Arnold Schwarzenegger on selline näitleja, kelle kohta ei saa ma öelda, et ta mulle hirmsasti meeldib, pigem käib midagi närvidele, aga ei oska öelda mis, aga samas tahan teda näitlemas vaadata.

Hindeks annan 6/10.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Kasutaja avatar
brixxx
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 927
Liitunud: 19. Detsember 2011, 12:53
Asukoht: Tallinn

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas tuusla » 31. Jaanuar 2013, 16:46

Milline põnevus! Hoidsin terve aja tooliservast kinni. Vägev... *












*.... NOT!
Kasutaja avatar
tuusla
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 406
Liitunud: 22. August 2009, 00:21
Asukoht: Metsamajake

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas brixxx » 31. Jaanuar 2013, 17:00

tuusla kirjutas:Milline põnevus! Hoidsin terve aja tooliservast kinni. Vägev... *

*.... NOT!

Ei, see põnevus kui action läks lahti.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Kasutaja avatar
brixxx
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 927
Liitunud: 19. Detsember 2011, 12:53
Asukoht: Tallinn

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas tuusla » 31. Jaanuar 2013, 17:10

Ma vihjangi läbi magamatuselillede, et minu jaoks oli see tükk sama tuim, nagu 6 tundi ahjus kuivanud liha.
;)
Kasutaja avatar
tuusla
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 406
Liitunud: 22. August 2009, 00:21
Asukoht: Metsamajake

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas brixxx » 31. Jaanuar 2013, 17:34

tuusla kirjutas:Ma vihjangi läbi magamatuselillede, et minu jaoks oli see tükk sama tuim nagu 6 tundi ahjus kuivanud liha.
;)

Ega see minulegi nii põnev ei tundunud, selletõttu paningi hindeks 6/10 mitte 7/10, võtsin siiski punkti maha, paari päevaga on üle läinud Arnold Schwarzeneggri vaimustus. Nädala vahetusel pidin mõne Arnold Schwarzeneggri filmi vaatama, aga ei viitsinud, ilmselt varsti vaatan kaks versiooni 'Total Recall' järjest.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Kasutaja avatar
brixxx
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 927
Liitunud: 19. Detsember 2011, 12:53
Asukoht: Tallinn

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas Cochrane » 08. Veebruar 2013, 15:13

Ma vist ainus siin, kes seda filmi tõeliselt nautis. Mõnus segu huumorist ja 80ndate märulist. Läheb kindlasti mõnel filmiõhtul veel teisele ringile.

8/10
Kasutaja avatar
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2680
Liitunud: 12. Aprill 2005, 12:17

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas filmiarvustus » 01. Märts 2013, 14:09

Olen ise kindlasti Arnoldi fänn kui inimese rohkem kui näitleja pärast. Siiski on ka mul hea meel näha, et vanamees on tagasi ja tunneb uuesti filmide tegemisest rõõmu. Filmis on palju Arnoldile klassikaks saanud kohti, kaasaarvatud "one liners", mis on temast teinud elusa legendi. Filmist kindlasti leiab palju õnne ja rahuldust see, kes läheb otsima märulit selle kõige klassikalisemas mõistes. Filmist saab kuule miljoneid, plahvatusi suuri ning lisaks näha kuidas pensionär annab noorele mehele lihtsalt kere peale. Film on mõnus ja muhe meelelahutus, kindlasti jugeks lasta ka teisele ringile. Saab samuti mõnusaid naerumomente ja enesekriitikat ka Arnoldi poolt. Sisu, kahjuks, ei ole suurem asi - annan siiski andeks, sest autode trikid on vägevad.

Täispikka ja põhkalikumat filmianalüüsi saab lugeda siit: http://filmi-maailm.blogspot.com/2013/02/the-last-stand-2013-tere-tulemast.html.
Igasugune tagasiside on alati ja iga kell oodatud.
Aidates valida sobivaid filme...
http://www.filmiarvustus.eu
Kasutaja avatar
filmiarvustus
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 330
Liitunud: 28. Veebruar 2013, 10:17
Asukoht: Keila

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas Garli » 03. Juuni 2013, 18:25

Hea film.

Pilt
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

Re: Viimane võitlus

PostitusPostitas Rasmus » 31. Juuli 2013, 14:30

Potentsiaali oli palju enamaks, aga Schwarzeneggeri suure comebackina ei töötanud kohe kuidagi. Tavalise märulina kõlbas küll. Arnie oleks pidanud kõvasti rohkem ekraaniaega ja badass-momente saama (umbes nagu Figgy peale plahvatust) ning Whitaker oli lihtsalt halb. Stormaret on alati hea näha. ;-) Knoxville oli suhteliselt mõttetu, ei saagi aru, mida ta postril teeb. :pööritus: Ee... mõned naljad, nagu näiteks linnaelanike suhtumine asjasse, olid täitsa head.

6/10 - loodetavasti tuleb "Escape Plan" paremini välja.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Järgmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 57 külalist

cron