Kurjast vaevatud

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Kurjast vaevatud

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 01. August 2012, 11:38

Kurjast vaevatud
The Possession (2012)

"Kurjast vaevatud" on tõsielusündmustel põhinev hirmuäratav lugu perekonnast, kes peab ühendama jõud, et astuda vastu suurele kurjusele.

Clyde ja Stephanie Brenek ei tee suurt numbrit sellest, kui nende noorimal tütrel Emil tekib kummaline side garaažimüügilt ostetud vana puulaekaga. Kuid Emi käitumine muutub aja jooksul üha veidramaks ning abielupaar tunnetab, et nende keskel on end sisse seadnud kurjuse jõud. Nad saavad teada, et laekas elab kuri vaim, eksinud hing, kes asub elama laeka omaniku sisse ning lõpuks võtab ta üle täielikult võimust.

www.forumcinemas.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Kurjast vaevatud

PostitusPostitas lostinthemist » 16. September 2012, 00:13

Nojah. See film polnud tegelikult nii halb, samas ka mitte midagi keskpärast. Põhiline probleem seisnes lihtsakoelises ja lineaarses loos, ning me oleme juba küllalt sarnase ülesehitusega vaimude välja ajamise teemalisi filme näinud. "The Possession" pole mingi erand ja ta ei paku midagi uut. Kõik oli lihtsalt kergesti ettearvatav ja vahel hakkas igav.

Samas oli küll paar lahedat stseeni, mis ajasid kuklakarvad turri, kuid reaalset hirmutunnet ei tekkinud (tuleb küsida endalt, millal üldse viimaste aastate õudusfilmid on seda suutnud teha?) ning mind üllatas vahepeal atmosfääriline muusika, kuid sama heliriba kasutati liiga palju ja peaaegu iga 15-20 minuti tagant. Näitlejatööd oli suht so-so.

Põhisõnumiks oli jätkuvalt: "Juudid ahju!"

4/10

Edit: vabandust, tegin ühe pisikese vea. Muudan põhisõnumit: "Juudid tagasi laekasse!"
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Kurjast vaevatud

PostitusPostitas Ralf » 29. Detsember 2012, 17:58

Neid vaimudest vaevatud tüdrukute filme on viimastel aastatel tulnud nagu seeni pärast vihma ja üks halvem kui teine, seega on ootused alati ekstreemselt madalad. Õnneks see film oli hoolimata oma eelduspärasest vaimuvaesusest (no pun intended) isegi enam-vähem kõlbulik. Paslik oleks mainida, et mulle tegelikult meeldisid kõige enam stseenid, kus polnud midagi õudset ja pereliikmed omavahel suhtlesid. Neis oli midagi rahulikku ja vaikset ja harmoonilist. Paraku mida film edasi läks, sest rohkem õudusstseene tuli ja need olid ikka üsna kehvasti tehtud. Produtsendiks olnud Sam Raimi mõne aasta tagune "Drag Me to Hell" sisaldas mõnda päris leidlikku füüsilise horrori stseeni ja oodanuks seda ka siit.

* Aga pean nentima, et see MRI stseen oli creepy

Ning jah, juutide angle oli midagi uut. Dybbuk boxist polnud ma varem kuulnud. Antisemitismi ma filmis ei näinud, ma ei tea, mida eelkõneleja patrab.

Panin tähele, et operaatoritöö on väga hea. Kui mul filmi vaadates õnnestub seda tähele panna, siis mul on tulnud harjumuseks uurida, kes selle eest vastutav oli ja mida ta varem teinud oli. Antud filmi puhul siis näiline veteran, kes varasemalt on töötanud Hollywoodis näiteks ka väga oskuslikult üles võetud "Silent Hill"-i kallal.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Kurjast vaevatud

PostitusPostitas Spellbound » 29. Detsember 2012, 18:13

Kindlasti parem kui see "The Apparition", mille esimese 10 minuti jooksul pooleli jätsin. Sportlik huvi või mitte, aga enough is enough.

Raimi produs, aga huvitav on just see, et Ole Bornedal lavastas. Tüüp on ju Taani imelaps: "I Am Dina", "Deliver Us from Evil", "Just Another Love Story", "The Substitute" ja isegi see "Nightwatch" (nii Taani kui ka USA versioon).

Taanis edukas režissöör on muidugi USA-s suvalise õudusfilmi (loe: otse DVD või keegi ei märganud, et kinos oli) lavastajaks :(
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Kurjast vaevatud

PostitusPostitas Ralf » 29. Detsember 2012, 19:09

Hmm, režissööri varasemaid tegemisi ma ei kontrollinudki, "Nightwatchi" USA versiooni hiljaaegu vaatasin ja see oli küll üsnagi hea (ning väga häiriv) thriller. Ka tolle filmi operaator oli seesama onu, kes "The Possession"-i puhul, nii et kaugeltki mitte nende esimene koostöö.

Tuleks ka mainida, et see "põhineb tõestisündinud lool" stamp on antud filmi puhul eriti jabur, kuna loo aluseks on võetud seesama eelmainitud Dybbuk box ja see ei tähenda kohe, et filmis juhtunu oleks päriselt aset leidnud. Lihtsalt see kast on päriselt olemas.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 34 külalist