Bourne'i pärand

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Bourne'i pärand

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 15. Veebruar 2012, 02:03

Bourne'i pärand
The Bourne Legacy (2012)

Bourne'i saaga üks arhitekte, lavastaja-stsenarist Tony Gilroy ("Michael Clayton") toob publiku ette uue peatüki sellest populaarsest agendilugude sarjast, mille senised filmid on kogunud maailma kinodest ligi miljard dollarit. Gilroy laiendab menukirjanik Robert Ludlumi poolt loodud Bourne'i universumit uue algupärase looga, tutvustades uut kangelast (Jeremy Renner), kelle eluohtlik situatsioon on põhjustatud senise kolme filmi sündmustest.

http://www.forumcinemas.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas lostinthemist » 01. September 2012, 00:48

Esimene Bourne meeldis väga, teise keskel jäin magama ja ei mäleta midagi eriti sellest, ning kolmas on üpris hägusalt meeles, välja arvatud see lahe stseen akna sisse hüppamisega. Tekkis väike hirm, kuna ma ei jõudnud esimest kolme filmi värskenduseks uuesti läbi vaadata, kuid üllataval kombel polnud see lugu nii tugevasti seotud triloogiaga, vaid pigem triloogia raames toimunud sündmused panid aluse selles filmis toimuvale ning selles mõttes... "The Bourne Legacy" töötas hästi iseseisva filmina.
Aga... kuigi minu jaoks oli tegemist üpris kaasahaarava ja intensiivse filmina (oi, action- ja tagaajamisstseenid olid stiilsed), pärast seanssi kratsisin pead ning tundsin, et lugu jäi väga nõrgaks. Olgem ausad - sisu tõepoolest polnud tõesti midagi erilist:
Spoiler :
tema peamiseks motiiviks oli roheliste-siniste tablettide sõltuvusest ülesaamine

Tegemist on kõigest filleriga, mis on seotud triloogia külge nõrga liimi ja teibiga. Kuid sellegipoolest näitlejatööd olid soliidsed, ning Weisz pakub palju silmailu, samas tema tegelaskuju muutus kohati tüütuks oma naiivsusega. Edward Nortonit oli samuti tore näha.
6/10

Paneb siiski mõtlema, kas "The Bourne Legacy" on ikkagi vajalik, millele vastust ma ei oska leida enne, kui triloogia pole uuesti üle vaadatud. Või ehk keegi teadjam asjapulk oskab seda öelda.
Üldiselt meelelahutusena kõlbas küll, ning ei kahetse vaatamist.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

PostitusPostitas Wisegirl » 23. September 2012, 22:32

Ohjah, ka minul on Bourne'i filmide vaatamisest kaua aega möödunud, seetõttu ongi kerge "Bourne'i pärandit" iseseisva filmina võtta.

Täiesti OK põnevusfilm. Lõpp oli siuke ninnu-nännu.
Spoiler :
Ei saanud küll aru, et ta oleks tablettidest sõltuvuses olnud. Füüsise jaoks ta enam nkn neid ei vajanud, aga vaimse võimekuse tablette võttis edasi - kuna tema ülevaataja lisas talle 12 IQ punkti, et miinimumnõuded täita ja kuuldavasti oli sellisel juhul tablettidest loobumine ("cold turkey") väga karm.

Täiesti mõttetu tegelane oli LARX-mees, kellel olla kaasatundmisevõimet vähendatud ja muu värk.
Tundus lihtsalt, et tegu on masinaga, kes käsu peale hüppab. Oleks võinud siis olla vähegi nutikam ja mõnel loovamal viisil üritanud tapatööd korda saata.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1082
Liitunud: 28. Detsember 2005, 01:15
Asukoht: Sydney

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 02. Detsember 2012, 01:59

lostinthemist kirjutas:Tegemist on kõigest filleriga, mis on seotud triloogia külge nõrga liimi ja teibiga. Kuid sellegipoolest näitlejatööd olid soliidsed, ning Weisz pakub palju silmailu, samas tema tegelaskuju muutus kohati tüütuks oma naiivsusega. Edward Nortonit oli samuti tore näha.
6/10

lostiga nõus. Gilroy film küll ja kohati oli ka põnev, aga Bourne'ga ei olnud eriti midagi ühist. Nortoni talent oli täiesti raisatud, oleks palju enamaks suuteline. Rachel alati nunnu.

5/10
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas Zinera » 02. Detsember 2012, 14:51

uLtImAtEcRiTiC kirjutas:Gilroy film küll ja kohati oli põnev ka, aga Bourne'ga ei olnud eriti midagi ühist. Nortoni talent oli täiest raisatud, oleks nii palju enamaks suuteline.


"The Bourne Legacy" ei ole ligilähedaseltki midagi nii head, kui eelnevad 3 filmi. Sisu polnud suurem asi, samuti jäi puudu sellest õigest põnevusest, mis antud filmiseeriale kohane oleks. Näitlejatöödega võib rahul olla, aga vigu filmi süžees oli ikka liiga palju.

4/10
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas rauls » 02. Detsember 2012, 20:38

Matt Damoni Bourne'i saaga (trioloogia) vääriline antud linateos kahjuks ei olnud. "The Bourne Legacy" polnud nii huvitav ja sisukas. Iseenest mürglit leidus (mitte küll palju), kuid see oli pigem ajuvaba action, nii et pingest jäi kõvasti vajaka. Liialt palju oli tüütult keerukat dialoogi, et jõudis isegi igav hakata. Kui sisu kõrvale jätta, siis teostus oli täiesti OK. Jeremy Renner ja Rachel Weisz tõestasid, et on head näitlejad. "The Bourne Legacy" on film, mis ununeb kiiresti.

5/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas TheGoodTheBadTheUgly » 02. Detsember 2012, 23:45

Liiga pikk film, liiga vähe sisu -
Actionit oli liiga vähe -
Põnevust polnud, lootsin ,et tuleb midagi, aga ei, mitte midagi. -
Lõpp - (lihtsalt mitte midagi...)
Jeremy Renner +(Parem kui Matt Damon)

Algus oli normaalne, pärast seda läks film käest ära.
Spoiler :
Siis kui Aaron Cross sai rohu sõltuvusest lahti, siis sai film läbi ja oligi kõik.


5/10
Kasutaja avatar
TheGoodTheBadTheUgly
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 123
Liitunud: 02. Detsember 2012, 23:20

Re: Bourne'i pärak

PostitusPostitas Ralf » 04. Detsember 2012, 03:35

Kasutaksin selle filmi kommenteerimiseks sõnu, mida armastavad kasutada need lapsevanemad, kes tahavad võsukest eriti palju järele mõtlema panna, kui nood on mõne riukaga hakkama saanud: ma pole pahane, vaid lihtsalt pettunud. :irw: Minu jaoks jäi kohe õhku rippuma küsimus, et kuidas on võimalik, et nii andekad inimesed suutsid teha nii üksluise ja mittemidagiütleva filmi: ometi on režissööriks/stsenaristiks Gilroy, kes pälvis ühe 2007. aasta parima filmi "Michael Clayton" eest kaks Oscari nominatsiooni ning pani paberile kolm varasemat väga head Bourne'i ekraniseeringut; operaatoriks Robert Elswit, kes on töötanud Paul Thomas Andersoniga ajast, mil mees omale lavastajana nime hakkas tegema; osades 2 Oscari nominent Renner, 1 Oscari võitja Weisz ning 2 Oscari nominent Norton; composeriks James Newton Howard...

Mu eesmärk polnud siinkohal filmikursust anda, vaid tuua välja väga mainekad nimed, kes selle filmi üheskoos kinolinadele tõid. Nii et see pani imestama, et kuidas selle filmi vaatamine on umbes sama põnev kogemus kui jälgida koera oma peput lakkumas. I followed some clues from my detective bag ja tegin Wikipedia põhjal järelduse, et see on stuudio pushitud projekt... lihtsalt hinges närib kahtluseuss, et pintsaklipslased Universalist viibutasid nendesamade inimeste ees dollareid ja said nad sellega pardale, ja siis sellest tingituna lihtsalt kirg puudus ning projekti suhtuti õigustatud ükskõiksusega. Pidagem silmas kas või järgmist tõsiasja: Although a large part of the film was set in and around Washington, D.C., the real D.C. appears only in aerial establishing shots. Most of the film was shot over 12 weeks at the Kaufman Astoria Studios in Queens, New York, including all interior D.C. scenes. Või siis veidi vähem usutav teooria - keegi vandenõulane libistas võttegrupi ühise kohvikannu sisse väga kangeid roofiesid. :irw:

Tegelased õieti Kansasest välja ei saanudki. Ei liha ega kala. Ajaks mil benss natukenegi süttis ja see "Excitebike" motika chase algas (IMO see on lõpule üsna sarnane), oli mul juba parajalt villand ja ootasin lõputiitreid.

AGA vähemalt:
* Renner enamjaolt meeldis (Y) , kuigi ta oli vahepeal päris ilmetu ja lihtsalt mitte eriti usutav selles rollis, aga noh, mulle on tema solvunud hiire morda alati veidi vastukarva olnud, kui jätta välja suurepärane etteaste Jeffrey Dahmerina filmis "Dahmer"
* Weisz oli suurepärane (Y) Tõtt-öelda ainus vist persoon selles somnambuulide pundis, kes hingega asja juures oli. Ja päris tugev keemia oli tal Hawkeye'ga
* Meeldis üldine süžee ja selle kergelt "ulmelisemad tahud" (Y)
* Tekitas soovi Damoni triloogia üle vaadata (Y)

Ei tekitanud ei negatiivset ega positiivset emotsiooni, seega 5. Kõige lastepitsam pitsa ever.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas Forzelius » 28. Detsember 2012, 00:44

Nõrk, jah. Meeldis see, et ei üritatud liigselt Bourne nime igale poole visata ja nagu taheti olla iseseisev lugu, kuid samas see liha, mis alles jäi, polnud isegi 3%. Kogu lugu oli tegelikult väga igav. Oleks võinud Renneri rehabi visata ja asi vask. Vähemalt üks korralik chase oli, mis nagu saagale omaseks saanud on. Huvitav, mis kontinendi nad järgmiseks ette võtavad. Lõuna-Ameerika on iseenesest veel avastamata. Või Austraalia. Näitlejad olid head, stoori kesine. Head raamid, kehvad läätsed.

6/10
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas damon » 15. Jaanuar 2013, 10:52

Polegi enam midagi lisada - põnevust vähe, nõrk stoori, liiga pikk... jne.
Ainuke, mis meeldis, et tegevus toimus praktiliselt Bourne'iga paralleelselt ehk viidati, et teda just nähti.
Mis oleks pidanud näitama veelgi suuremat organisatsiooni sisest segadust, kui mitu projekti korraga kontrolli alt väljuvad. Aga seda ei olnud, tegid ikka oma tööd edasi.

Nõrk 6/10
Kasutaja avatar
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 352
Liitunud: 29. Jaanuar 2010, 13:06
Asukoht: Pärnu

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas Defexer » 27. Jaanuar 2013, 13:39

Ei olnud midagi nii hull nagu räägiti ja võib öelda, et jäin täitsa rahule. Algas üpriski põnevalt ning paralleelselt jooksis ka mõtetes mul Shooter ja pean just silmas seda alguse treenimist mägedes. Action oli kiire ja kaasahaarav kuid jäi veidike nõrgaks, kuid ei saa otseselt öelda, et pettusin.
Kui võtta teda eraldiseisvana filmina võib panna 6.5/10 aga kui võtta Bourne järjena, siis kindlasti 5/10 või alla selle.
Kasutaja avatar
Defexer
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1175
Liitunud: 31. Juuli 2008, 21:29

Re: Bourne'i pärand

PostitusPostitas helinamesi » 29. Jaanuar 2013, 16:29

Minu jaoks totaalne pettumus oli. Haigutasin ja ei jaksanud lõpuni vaadata.
helinamesi
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 5
Liitunud: 25. Jaanuar 2013, 12:30


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 42 külalist

cron