Zinera kirjutas:...üldine ja normaalsest argumentatsioonist vaba ... ja lisada juurde ka vähem möla.

See sobib ka su enda kirjutatud arvamust iseloomustama.

---
Ma arvan, et brixxxi postituste lugemine on nagu fotograafi jaoks päeva jooksul erinevate valguste tabamine.
Praegu, väsinuna, ei saa ma kohe üldse mitte midagi aru.
Kuskil sa (brixxx) kirjutad, et sulle meeldibki sünge, siin jälle ei meeldi.
Ole pai, seleta mulle lahti, mis täpselt tegi filmi igavaks? Ise pakuks, et sa lihtsalt ei tabanud filmi mõtet + sa ei saanud selle sisust essugi aru.
Ja vastuseks su
spoiler tagide vahele kirjutatud tekstile
Kui sa ei viitsi võõrkeelsete filmide subtiitreid lugeda (nagu su postitusest välja tuleb), siis sa oledki selline inimene, kellele jäävad vähegi keerulisemad filmid hoomamatuks.
Mitte, et "Ajasõlm" oleks keeruline olnud.
Ise olen tänulik "Ajasõlme" originaalsuse eest, see kinoskäik oli väga värskendav kogemus. Pisut liiga veriseks kiskus, kuid sujuvalt kulgevate sündmuste keskel ei häirinud see üldse. Nojah, paar korda ma ehmatasin, kõvad paugud. xD
Ilusti suudeti vaataja (ehk mina) alguses vanale Joele kaasa elama panna, hiljem aga mitte.
"Ajasõlm" on huvitava süžeega linateos, ajaränne on lahedalt seletatud nagu ka oleviku sõltuva tuleviku suhe ja kogu see igaüks-on-oma-õnne-sepp. Natuke õudust, kuhjaga märulit ning pinget. Lapsnäitleja tegi väga ilusa rolli (lõpus põllu peal meenutas korraks Nukitsameest) ning teisedki olulised karakterid olid paigas (ehk ei tilbendanud filmis niisama kaasas).
Lõpp oli aimatav, aga seda heas mõttes - lahendus oli igati loogiline.
Pisut oli filmi süstitud ka
nature vs nurture konseptsiooni, mida võimeid veel mitte kontrolliv laps ning teda kaitsta üritav ema tähendasid + kõik, mis ema ütles. Kui võtta ära
nurture, jääb alles ainult
nature (võime seda ka ühiskonnaks nimetada - ja mis saab lastest, kes kasvavad ainult ühiskonna toel?). Joe sai sellest lõpuks aru.
Mina jäin filmiga rahule.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA