Vaatasin seda 27. mail Coca-Cola Plazas kell 13.20. Rida 7, koht 16.
Kuna ma olen suur Silent Hilli mänguseeria fänn, siis ma lihtsalt PIDIN seda nägema. Mul tulid pisarad silma, kui film algas. Ma olin nii õnnelik, et selle lõpuks ära näen.
Arvutimängude järgi on tehtud palju filme, enamus on halvad. Just Silent Hill ongi minu meelest kõige parem film arvutimängu järgi.
Muidu film ise on täiesti hea. Ãlihea. Film ise meenutab täiesti mängu. Eriefektid olid üle kõige. Nightmare world oli täpselt nagu mängus ja väga mõnusa tunde tekitas. Koletised olid eriti head, kõige meeldejäävaim oli Red Pyramid Head, ja tema tohutult suur nuga. Mul käisid külmavärinad läbi, kui teda esmakordselt filmis nägin, ta oli päris hirmuäratav. Päris mõnus oli, kui ta tuli lähedale, suurt nuga lohistades järgi, mõnus krigin oli.
Film oli mõnedes kohtades rahulik ja müstiline, teistes kohtades ülimalt julm ja jõhkralt verine. Neid jõhkraid ja veriseid kohti oli umbes 2-4. Verd lendas jõhkralt, ja mitte vähe. Samas tõde ajas mind hämmingusse.
Radha tegi oma tööd väga hästi näitlemisega. Teised ka, eriti Jodene Ferland. Alessa mängimisega oli ta väga hästi hakkama saanud.
Kaameranurgad olid enam-vähem nagu mängus. Mingist nurgast jälgib tegelasi jne. Survival-Horror.

Lõpp oli ilus ja selline rahulik-kurvavõitu, samas ajas see segadusse ning seda oleks võidud rohkem lahti seletada.
Filmis kasutati hästi palju minu jaoks tuttavaid ja häid lugusid (SH mänguseeria soundtrack'id). Nendest saab välja tuua näiteks Maternal Heart, Dance with Night Wind, Laura Plays the Piano, Promise (Reprise) ja isegi mu lemmiklaulu kasutati seal : Letter ~ From the Past Days.
Kui film tuleb Tartu Ekraani, siis ma lähen igal juhul seda uuesti vaatama. Igatahes praegune kinopilet on mulle kui kullakallis.
10/10
SPOILERID!!!+
+
+
+
+
+
SIND HOIATATI, ÄRA VAATA, KUI SA POLE FILMI NÄINUD. JÄRGNEVAS LÃIGUS RÄÄGIN ENDA LEMMIKKOHTADEST.+
+
+
+
+
+
Ãhe asja pärast nuriseksin ka. Red Pyramid Head'i lõplik võitlus oleks ka võinud olla.
Ja minu lemmikstseene on kolm - koht, kus Red Pyramid Head tõmbab Annal (hoiab kaelast kinni) riided ära ja seejärel käega tõmbab rindkerelt naha maha (verd lendas jumala jõhkralt) ja viskab selle vastu kiriku ust.
Teisena oli pooleks rebimise koht ja kolmandaks haiglaõed, kui Rose üritas neist vaikselt mööda minna ning üks nurse üritas teda noaga tappa, riivates kõiki teisi õdesid. Selles kohas lendas ka jõhkralt verd!
Nüüd pärast vaatamist sain aru, miks tagline'ks oli "Once you enter whis world, there's no turning back!" ja Dahlia poolt öeldust lausest "Only the Dark One opens and closes door to Silent Hill."
SPOILERITE LÃPP