Retk

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Retk

PostitusPostitas Soprano » 17. November 2011, 00:23

Retk
The Trip (2010)

Võtta kaks koomikut ja jälgida neid mõnulemas oivalistes maitsenaudingutes ei tundu olevat eriti põnev kinokogemus (välja arvatud juhul, kui olete filmi "Minu õhtusöök Andrega" fänn). Kuid Michael Winterbottom, eklektiline Briti režissöör, kelle loomingusse kuulub muu hulgas selline film nagu "Tapja minu sees" (PÖFF 2010), on suutnud luua vapustavalt kaasahaarava ja humoorika filmi, mis just sellest räägibki.

Koomikud ja näitlejad Steve Coogan ja Rob Brydon (paremini ehk tuntud oma rollidega Winterbottomi filmis "Lugu kukest ja pullist", mille vaimne järg käesolev film mitmeski mõttes on) mängivad selles filmis iseennast veetmas nädalakest Põhja-Inglismaa maakohtades. Nende sealviibimine on üksnes näiline, kui Coogan – kes on Brydoni vastumeelselt kaasa kutsunud – peab matka igal päeval kirjutama ühe artikli kohalikule ajalehele ja testima toite mõnes restoranis. Lõunasöögi ajal tegeleb paar teineteise jantliku tögamisega, kuid samal ajal areneb nende vahel rohujuuretasandil konkurents ja nende kuulsuse olemus kuhtub pikkamööda.

Tõelisuse ja väljamõeldise piirid hägustuvad peaaegu tundmatuseni, kui Coogan ja Brydon mängivad iseenda hüperrealistlikke versioone – Coogan seksihullu ajutist Hollywoodi staari ja Brydon tema ebakindlat, kuid endaga rahulolevat partnerit. Nende vaimukas ja hiilgavalt esitatud dialoog on filmi tuumaks ning nende pidev valmidus halvustada kõike päikese all olevat valmistab vaatajale tõeliselt rõõmu. Samas jääb pealispinna all kõlama ka tundeline lugu kuulsusest ja üksildusest, mis teeb filmist mitmekihilise, ainulaadse ja lõpmatult lummava meistriteose.

http://2011.poff.ee/

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Retk

PostitusPostitas Hülss » 18. November 2011, 15:47

Rob Brydon on tänu antud filmile üks viimase aja meeldivamaid üllatusi koomikute hulgast. Youtube'i vahendusel olen massilisel kombel inglaste QI'd tarbinud ehk siis meile tuntud kui Teletaip, kus mees on korduvalt külas käinud ja oma stiiliga alati suutnud mind laginal naerma ajada. Coogani ja Brydoni vaheline pidev teineteise ületrumpamine, peamiselt lugematute kuulsuste jäljendamise näol, pakub väga meeldivat meelelahutust.

Siit saate QI'd vaadata...
http://www.youtube.com/user/NickFromFulham#g/p
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1279
Liitunud: 14. Jaanuar 2007, 16:49
Asukoht: Tallinn

Re: Retk

PostitusPostitas Kickflick » 27. November 2011, 22:48

Väga humoorikas komöödia, kuigi vahepeal mindi pisut liiale. Mõlemad koomikud olid lahedad, nende dialooge oli väga lõbus jälgida. Polnud tüüpiline road movie, kus juhtub jaburaid sekeldusi, vaid kõik möödus lihtsalt ja loomulikult, mis töötas tõhusalt selle filmi puhul.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: Retk

PostitusPostitas Ronet » 29. August 2012, 00:22

Mul on tunne, et ma oleks pidanud ikka sarja vaatama. Kohati tundus, et jauramine läheb liiga pikaks, aga siis tuli sellest kullatükk välja.. ja nii juhtus kohe mitme osaga, nagu arvatavasti oli seriaaliga.
Kust lõppes stsenaarium ja kust algas improvisatsioon? Liiga LFT, tho nauditav siiski. Luban, et hakkan QI'd vaatama!

8/10
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Retk

PostitusPostitas lostinthemist » 29. August 2012, 12:14

Level kirjutas:Liiga LFT, tho nauditav siiski.


Kas ma olen ainus, kes luges alguses "Liiga LiveForThis, tho nauditav siiski" ja jäi mitmeks sekundiks mõtlema, mida kuradit ma just lugesin? :irw:
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 116 külalist