Peapööritus

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Peapööritus

PostitusPostitas Cochrane » 07. Oktoober 2005, 22:17

Peapööritus
Vertigo (1958)

Endine politseinik Scottie (James Stewart) usub, et põhjustas oma kõrgusekartuse tõttu kolleegi surma. Seepärast jahib ta eradetektiivina nüüd ainult abielurikkujaid. Kui talle tehakse ülesandeks jälitada paranoia all kannatavat Madeleine´i (Kim Novak), väljub olukord kontrolli alt. Jälitatav läheb kirikutorni ja kukutab end surnuks. Kuid mõni aeg hiljem kohtub Scottie naisega, kes näeb täpselt samasugune välja, nagu Madeleine.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2680
Liitunud: 12. Aprill 2005, 12:17

PostitusPostitas hau » 01. Jaanuar 2008, 21:21

Esimesel vaatamisel ei meeldinud eriti, aga teine vaatamine muutis mu arvamust radikaalselt. Suurepärane film, kus kõik töötab perfektselt. See film iseloomustab Hitchcocki filme kõige paremini. Paljud ta teised filmid on sarnase ülesehituse, stiili ja isegi sisuga (petmised, tapmised jne kus tegelane ei tea mis toimub), aga sellest midagi paremat on raske leida. Stewart ja Novak on väga head. Tempo ja sisu on huvitavas kooskõlas. Näiteks vaiksed ja pikaldased jälitamis stseenid ei tundu üldse pikad vaid on väga huvitavad ja nauditavad jälgida. Selle filmi sisu töötab ainult nii nagu ta praegu on. Kui see tänapäeval teha, siis ilmselt oleks film poolteist tundi pikk ja palju kiirem, aga see ei töötaks. Hitchcocki finest.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Kickflick » 03. Oktoober 2010, 21:53

Äärmiselt põnev ja nauditav müsteerium, mis sunnib tõsiselt süvenema ja filmi sisse elama. Kõik need 2 tundi valdas mind väga ärev meeleolu, see teadmatus, mis filmis oli, töötas väga hästi. Peategelaste käitumise põhjal võis kindel olla, et midagi juhtub, kuid sellegipoolest oli mitmeid suuri üllatusmomente. Ja ka mul oli huvitav jägida neid vaikseid ja pikaldasi jälitusstseene. Olen maksimumpunktide jagamisega vist viimasel ajal liiga heldeks muutunud, aga no mis siin ikka. Võrratu film!

10/10
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: Peapööritus

PostitusPostitas CM-Girl » 30. Juuli 2012, 22:11

Filmi algus oli juba super , peale selle nägemist oli pilk ekraanil kinni kuni lõpuni. Filmi häirivamaks tegelaseks oli Scottie, selline obsession tekitab tülgastust. Novak ei tekitanud ka just vaimustust, aga siiski film meeldis väga. Aeg lendas.

10/10
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide

Re: Peapööritus

PostitusPostitas Forzelius » 15. Mai 2018, 00:26

ohjah, polnud mingi 10 aastat seda näinud. tänud sõpruse filmikool!
mäletasin alati nagu et
Spoiler :
kim novak 2 oli lihtsalt mingi sarnane inimene, kellest stewart sisse võetud oli ja kelle üle ta obsessis. see, et seal mingi mõrvacoverup oli, oli mul täiesti ununenud. lõpplahend oli mõnus, mäletasin viimast kaadrit seega pinget väga polnud, aga teekond sinna oli tuus.

ma olen alati vertigoga olnud selline "saan objektiivselt aru, et väga hea film, aga sellised emotsioonid nagu köie, lindude, loode etc suhtes puuduvad". tänane seanss muutis seda suht (claudia) kardinaalselt, jäi ikka kummitama. film, mille üle oleks arutleda ja teoretiseerida vähemalt sama palju kui psühho üle, aga lihtsalt ei viitsi.
üks asi küll, mis oli eriti huvitav
Spoiler :
kahu mainis ka loengul, et mingi kriitik oli öelnud, et jälgige filmi keskel narratiivi muutumist, novak 2'st sai põhimõtteliselt vantage point ja stewarti tegelane vajus tahaplaanile juskui. mu arust nii ka oli, täitsa põnev nurk, mille peale polnud kunagi mõelnud.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 36 külalist

cron