"The Dark Knight Rises" oli teostuselt igati fantastiline. Lavastajatöö, kaameratöö, montaaž, muusika (kuigi kohati oli kuulda liiga palju sarnaseid korduvaid noote eelmisest filmist), näitlejad ja dialoogid - need olid kahtlemata võrratult tehtud. Süžee üllatab paari sisupöördega, millest ei hakka spoilerikastides kirjutama.
Esimene pool filmist oli lausa suurepärane. Millega Jokker eelmises filmis hakkama sai, oli võimas. Aga see, kuidas Bane viib linna kaosesse, seda kõige otsesemas mõttes, siis mõtlesin "püha t*rademaa , see on juba täiesti uus faking level." Just siis mõtlesin, et Nolan sai tõesti sellega hakkama, ta viis kogu filmi järgmisele tasemele. Filmis aset leidvad sündmused on oma ulatuse poolest väga massiivsed.
Siis... pidin kohe oma sõnu sööma. Filmi tase ja tempo langes nii ootamatult ja järsku. Ning läks hulk aega, kuni filmi tempo tõusis. Aga siis oli juba liiga hilja. Võiks öelda, et film algas minu jaoks liiga hilja. Vaatamata kõigele sellele haigele pa*atormile, mis selles linnas aset leidis, mis oli täiega wicked, tunnen siiski sisimas, et oleks võinud rohkem keskenduda Batmanile. Catwoman ja Bale (eriti just tema) olid soliidsed tegelased. Mul tekkis tahtmatult paralleel just natuke aega tagasi linastunud "The Amazing Spider-Maniga," kus sealne kurikael oli ka jõu ja tugevuse poolest silmnähtavalt peategelasest üle. Sealhulgas, mitmed vanad tuttavad näod hüppavad filmist läbi, mis annavad positiivse lisaväärtuse filmile.
Kuid ärge saage valesti aru, "The Dark Knight Rises" oli väga hea film (kindlasti mitte täiuslik, kaugel sellest), lahutas meelt ja oli põnev vaadata, kuid siiski pärast vaatamist oli sees tühi tunne ja pettumuse maik suus. Ma poleks ise ka seda uskunud, eriti minu puhul, kes erutub peaaegu kõige peale, aga nojah. Nii läks lihtsalt. Eriti ei aitanud kaasa samuti see, et film oli 2 tundi ja 45 minutit pikk!
7/10
Edit: khm, parandasin ära, Spellbound.