Tapmine

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Tapmine

PostitusPostitas Soprano » 02. Juuli 2012, 07:19

Tapmine
The Killing (1956)

Stanley Kubricku esimene täispikk mängufilm, film noiri konventsioone järgiva süžee ja visuaalse stiiliga "Tapmine" on paljude kriitikute hinnangul üheks eredaimaks näiteks žanrist, mille hiilgeaeg oli 1940. aastatel. See on üks Hollywoodi pinevamaid ja labürintjamaid põnevikke, mida täiustab mittelineaarne narratiiv, teravate dialoogidega pikitud stsenaarium ja suurepärane karakternäitlejate plejaad.

Vanglast vabanenud suli Johnny Clay (Sterling Hayden, "Ristiisa" korrumpeerunud Capt. McCluskey) kavatseb kuritegeliku elu selja taha jätta ning selleks tuleb tal veel teha üks viimane ots. Mehe peas küpseb keerukas plaan varastamaks hobuste võidusõidurajalt 2 miljonit dollarit. Selleks paneb ta kokku meeskonna, kus igal liikmel on oma kindel roll. Plaani õnnestumine sõltub sellest, et kõik toimiks nagu kellavärk, et igaüks teaks, mis on tema ülesanne, mida ja millal ta tegema peab. Ja nagu film noirile kohane ei puudu siit ka saatuslik femme fatale.

Kuigi stuudio United Artists filmi praktiliselt maha kandis, sai sellest Kubricku läbimurdefilm ja visiitkaart Hollywoodis, millele järgnesid koostööpakkumised Kirk Douglaselt ja Marlon Brandolt. Kubricku järgmisteks filmideks saidki "Kuulsuse rajad" (1957) ja "Spartacus" (1960) Kirk Douglasega peaosas. Quentin Tarantino sõnul oli Kubricku noiripärl "Tapmine" üheks peamiseks inspiratsiooniallikaks tema filmide "Marukoerad" ja "Pulp Fiction" süžeedele.

www.katusekino.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 115 külalist

cron