Kui veel mõned päevad tagasi olin üsna kindel, et olen üks väheseid väljavalituid, kellel on õnnestunud
Game of Thrones'i kiidukoorist kõrvale jääda, siis 2. hooajaga ühele poole saades, olen siiski sunnitud ennast arglikult tagaritta pressima ja eelseisvate ülistushõisetele vaikselt kaasa pomisema. Analoogselt LoTR'ile on kogu maailm pisimategi detailideni välja lihvitud - mis tähendab seda, et peale põhi-Frodode ei ole ma siiani võimeline tegelaste nimesid ja nägusi kokku panema. Päris suureks saavutuseks võib pidada, kui suudan enam-vähem aru saada, kelle ühte kaadrisse ilmumise tagajärjel ekraanil vähemal või suuremal määral vägivalda oodata võib. (Jah, selle viimase saladus seisneb selles, et Game of Thrones'i puhul võib
alati vägivalda oodata, kuna see on
peaaegu sama jõhker nagu "Mõrvari päevik".) Igal juhul ootan põnevusega 3. hooaega, mille saabumise ajaks ma selle põhjuse juba suure tõenäosusega ära olen unustanud, nii et teen siia väikese ülestähenduse:
Savi nendest zombiehobustest ja miljoneid maksnud lahingustseenidest - loen hooaja õnnestunuks, kui Gendry üle 10 minuti ekraaniaega saab!
Siiski tuleb GoT'i uuele hooajale kõrgete panuste tegemisse ettevaatlikult suhtuda, kuna tundub, et olen mõne torrentiga kogemata tõmmanud ka needuse, mis kõik vähegi ekstaasi tekitanud seriaalid kohe järgmisel hooajal kohutavaks naatriumhüdroksiidiks muudab. Nimelt on selle õudse needuse olemasolu hiliseimaks kinnituseks üsna tõsiseid seebistumismärke ilmutama hakanud
Suits, mida üheks eelmise aasta lemmiksarjaks pidasin. Kuigi pintsaklipslaste omavaheline teravuste pildumine püsib veel kenasti keskmisest kõrgemal tasemel, tundub siiski, et linnas on ka dialoogirindel uus kuningas -
The Newsroom. Tõendiks selle kohta (lisaks Sorkin'i nimele) on kas või Steven Moffat'i (!) tweet:
"Finally got to see The Newsroom. Most fun a writer can have while feeling hopelessly outclassed."Lisaks ei saa The Newsroom'i juures märkimata jätta, et Jim Harper on
The Office'i Jim Halperti (pisut
awkwardim ja kiirema kõnetempoga) doppelgänger.