Lohetätoveeringuga tüdruk

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Re: Lohetätoveeringuga tüdruk (2011)

PostitusPostitas Garli » 06. Veebruar 2012, 09:59

Minule meeldis, väga korraliku kinoelamuse sain. Raamatuid/rootsi filme olen plaaninud lugeda/vaadata juba sellest ajast, kui sellest Fincheri projektist teada sain. Siiamaani pole mitte kummagi seeriani jõudnud, aga huvi nende vastu tõusis veelgi. Filmi lugu oli väga hea, täpselt minu maitse. Rääkimata näitlejatest... nii Mara kui ka Craig mõlemad väga head (kass kah!). Mõrvamüsteeriumil polnud häda miskit, ettearvatavaks seda isiklikult ei peaks, aga samas ma pole ka sellistsorti vaataja, kes üritab täiega ette mõelda, kuidas lugu kulmineerub. Ega siin rohkem suurt midagi lisada polegi, kõik oluline on juba teiste poolt kirja pandud.

Fincher deliveeris jälle. Väga tugev 8/10 ning film kindlasti 2011. aasta ~Top 5's.

Ralf kirjutas:Kas ainult mulle meenutas filmi esimene pooltund koledalt "Hot Fuzz"-i? Pani kohati lausa muigama - muudkui ainult järjest laotakse pealtnäha süütuid, aga "kahtlaseid" tegelasi ning sündmused toimuvad pealekauba veel sellises kolkas. :irw:

Nüüd, kui sa seda ütled, siis... jah. :D
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Spellbound » 17. Veebruar 2012, 00:38

Siiski peab tõdema, et nii Rootsi kui ka USA versiooni puhul on tegu kahe täiesti erineva filmiga alates režiist kuni ka kõige väiksema kaadrisse peitunud detailini.

Üllataval kombel mõjusid aga paljud tegelastele olulised valikumomendid väga mehhaanilistena, neis puudus igasugune emotsionaalne kallutatus ehk ma ei näinud tegelaste sees toimuvaid valikuid, vaid ettekirjutatud samme, aga mida kaugemale film sissejuhatusest jõudis, seda lähedasemaks muutusid ka kaks põhitegelast ja nendes toimuvad ja selleks hetkeks ka lõpuks reaalselt tuntavad muutused.

Kahe filmiversiooni üheks kõige suuremaks erinevuseks on aga miski muu. Kui põhjamaad panevad näitleja kaadrisse ja miski muu peale tema mängu ei loe, siis lääne pool kiputakse taga ajama ikkagi tehnilist täiust ja Fincher on selle saavutanud suure au ja kiituse saatel.
Fincher film on emotsionaalselt täiesti tühi. Ainult Lisbeth on see, kes mõjub inimesena, piinatud inimesena, aga me saame temaga samastuda, saame talle kaasa elada. Kõik ülejäänud tegelased alates Craigi Blomkvistist kuni Plummeri Vangerini mõjusid kui tööriistad, millel on ainult üks funktsioon - töötada Lisbethi arengu heaks ja ei midagi muud. Tööriistadele lisati juurde küll neid inimlikustavaid hetki, aga sellest ei piisanud. Mitte miski nende tegude juures ei mõjunud veenvalt, mistõttu kadus ka side tegelasega ja lõpuks ka huvi tema saatuse vastu.

Ma ei tea, kas asi on stsenaariumis, näitlejavalikus või režiilistes valikutes, aga Plummeri Vanger mõjus kui telediktori kiri, mida peab lugema nii, et tekst sind endaga kaasa ei haaraks.

Sissejuhatuse peale mõeldes ja tegevuse avalöögile järgnenud uut akti jälgides leidsin hämmastusega, et esimest korda Fincheri filmi vaadates ei lähe mulle suurem osa tegelastest korda. Päästerõngaks ongi võimas esitus Maralt, kelle mängitud Lisbethi sisemised konfliktid ja hirmutavasse maailma väljaulatuv mull panevad iga kaadri elama oma elu Lisbethi rütmi järgi.

Eraldi au ja kiitus operaator Jeff Cronenwethile. Ainuüksi visuaalse väljenduse pärast on tegu kullatükiga, rääkimata Fincheri lavastuse endisest tipptasemest.

Adaptsioonina keskendub Fincher rohkem Lisbethile ja juurdlusele kui Larssoni grand idea`le. 7/10
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas c2tlin118 » 08. Mai 2012, 00:19

Ootasin sellelt filmilt enamat. Kerge pettumus on olemas.
Sisult oli film täitsa põnev, kuid seda oleks saanud ka lühemalt teha. Liiga pikale veninud..
c2tlin118
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas damon » 18. September 2012, 14:12

Jõudsin lõpuks selle versioonini ja olen väga rahul.
Lugesin esmalt raamtut siis vaatasin Rootsi versiooni ning nüüd siis hollywoodi versioon.
Pean mainima, et mina näiteks pettusin igati Rootsi versioonis, eelkõige juba Mikaeli kehastanud näitleja oli lihtsalt kole näss - vastupidiselt raatus kirjeldatud hästi säilinud "naistemehele".
Järgiti päris korralikult romaani, kuigi jah mõned kohad olid välja jäetud aga arvestades filmi pikkust siis see oli õige otsus. Rääkides venivast lõpust siis raamatul oli see ju veelgi pikem Austraalia osa tõttu.

Antud film oli väga korralik ning kõigile eelnevatele oskan vaid lisaks öelda kiidusõnu filmi alguses jooksvale kunstile, sest see oli stiililt bondilik aga ületas isegi viimase aja bondide graafikat. Vaatasin algust kaks korda, sest nii ilus oli.

9/10
Kasutaja avatar
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas brixxx » 01. Oktoober 2012, 14:23

Minus film tekitab kaht pidi tundeid, film oli samas igav, aga Lisbeth Salander salapärane olek teeb filmi huvitavaks. Ei saa öelda, et mõrvamisteeriumis kohe mõrvari ära arvatakse, mina nt. aimasin suht lõpus, kui oli juba peategelastel selge, kes mõrvar on.

Arvasin, et filmi lõpp saabub pooltundi enne filmi lõppu, aga siis sai selgeks, et film käsitleb palju rohkem kui ainult mõrvaministeeriumit.

Stellan Skarsgård roll oli kuidagi vähe usutav, pean tunnistama minu arust üks kehvemaid rolle temalt.

Peale Rooney Mara meeldis mulle veel Julian Sands selles filmis.

Hindeks 9/10.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Kasutaja avatar
brixxx
Ristiisa
Ristiisa

Eelmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist