Teispoolsus: Ärkamine

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas Rain » 23. August 2011, 23:24

Teispoolsus: Ärkamine
Underworld: Awakening (2012)

Selene (Kate Beckinsale) põgeneb vangist, kus teda väga pikka aega kinni hoiti. Kuid olles väljaspool maailma, leiab ta end temale tundmatust maailmast, kus liidripostitsioonile on tõusnud inimesed. Surelikud on teada saanud nii libahuntide kui ka vampiiride eksistentsist ning on kuulutanud neile sõja.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas Kidd » 23. Jaanuar 2012, 14:26

Ongi käes, korralikult pea ees sügavale perse sõidetud. Jah ilus, kena 3D action, aga kõik muu ei kannata kriitikat. Pealegi ei saanud aru, miks see väike kriipi sorakil juustega tüdruk Jaapani õudukatest siin filmis pidi olema :) Niipalju kui mulle ka vampiirid ja libahundid ei meeldiks, siis see on krt teab mis... 1. osa oli hea, 2. ja 3. veel paremad, aga sellele siin suurest armust annaks võib olla 4/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 872
Liitunud: 23. Jaanuar 2008, 15:14
Asukoht: Taiwan

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas lostinthemist » 25. Jaanuar 2012, 10:42

"Underworld"i filmid on alati sellesse kategooriasse langenud minu silmis, kuhu kuulub näiteks "The Chronicles of Riddick" ja veel paar filmi. Ühesõnaga sellised, mida sa vaatad ja saad aru, et film on isegi äge ja hea, aga pärast vaatamist ei suuda film kuidagi meeles püsida.
Pean tõdema, et "Awakening"i vaatamisel polnud mul midagi suurt eelmistest filmidest meeles, kuid sellegipoolest oli see vägagi nauditav. Pärast Kidd'i kommentaari olin valmis kõige halvemaks, kuid näed mis, üsna hea oli hoopis. Endiselt oli alles gooti-urbani atmosfäär, tumedad värvitoonid mõjusid värskendavalt. Film liikus üsna kiire tempoga ja tundus kohati, et lausa üldse ei võeta asju rahulikumalt - see hoidis kogu aeg põnevust üleval. Kate Beckinsale on oma latekskostüümis ikka sama meelierutavalt kuum nagu eelmistes filmides ja seekord annab ta libahuntidele ikka korralikult jalaga perse. Ausalt, pärast filmi vaatamist olin üpris üllatunud, kui palju actionit, märulit ja gore'i siiski lõppkokkuvõttes oli. Nii mõnigi koht sundis hetkeks silmi ekraanilt ära võtma ja ahhetama.
Libahuntide CGI oli teatud kohtades üpris kehv. Lugu jäi nüüd tõesti pisut nõrgaks, kuid "Awakening" on siiski meelelahutuslik ja ei tasu suurt oodata, nagu mainitud, selle korvab ära kiire action. Lõppes küll üsna mõnusalt, et paneb huviga järge ootama.
7/10 (nagu teised Underworldi filmid)
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas Ralf » 22. Aprill 2012, 02:15

Mu ootused olid ilmselt pisut kõrgel, kuna mind köitis mõte linnaolustiku ja mõistagi Selene'i naasmisest. Esimesed kaks filmi läksid mulle omal ajal päris hästi korda, suurenisti tänu konteptsioonile ja stiilile.

Võib-olla oli osa selle seeria võlust inimeste vähene kaasamine libahuntide ja vampiiride vahelisse võitlusse, sest "Awakening"-us moodustavad inimesed opositsiooni mõlema rassi vastu ja see oli täiesti ebavajalik ja -funktsionaalne nurk, mis muutis filmi oluliselt kirjumaks ja segasemaks.

Visuaalselt ei tundunud miski eriti autentne - just vilkuvate tulede üleküllus segas keskendumast ning tähele panemast, kusjuures CGI on üks halvimaid, mida viimaste aastate jooksul näinud olen.

Stsenaristilistest puudujääkidest ei maksa ilmselt juttugi teha, märuli suur osakaal ning jaburalt lühike pikkus (lõputiitrid käivituvad kuskil tund-kaheksateist peal) annavad muidugi ruttu mõista, et ka story on kõike muud kui asjalik... tegelikult hakkab tunduma, et mu teooria, et halb on iga Hollywoodi õudusfilm/märul/misiganes, kuhu kaasatakse väike tüdruk, keda on vaja kaitsta või päästa, peab täitsa kenasti vett.

Sellise runtime juures oleks vabalt võinud lasta stsenaristidel oma Crayola kriitidega koju jääda ja näiteks lihtsalt mingit... lycanite / vampiiride / ok, kui tõesti vaja, siis inimeste... tänavalahingut näidata, a-la "Battle: LA" "Teispoolsuse" stiilis. WHY NOT?

Pilt
"Underworld 5" starter kit

1/10
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas Px » 22. Aprill 2012, 10:24

Minu ootused selle linateose suhtes hõlmasid endas Kate Beckinsale, libahunte ja palju actionit, ning seda kõike ma ka sain. Huvitavat lugu, dialooge või karaktereid siit ei leida, märul oli samuti kohati kehvavõitu. Hea filmiga just tegu ei ole, aga ega ta püüdnudki olla enamat kui ajuvaba action. Teose pikkus mulle väga meeldis, palju rohkem poleks seda suutnud kannatada. Lühike ja palju actionit, kui seda tahta siis miks mitte.
Muide, Kate on mujal palju hotim kui (selles?) underworldis.

5/10
"Olemusi ärgu paljundatagu ilma vajaduseta."
Kasutaja avatar
Px
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 182
Liitunud: 05. August 2008, 23:38

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas Ronet » 22. Aprill 2012, 18:55

Olen üsna korralik Underworld'i fänn. Eriti paelus mind eelmiste filmide juures see romantilisem külg, mis Awakening'is kahjuks puudus. CGI Speedman'i asemel oleks võinud teda hübriid-mutandi (?) kujul näidata.
Ralf'i hinne on imho liiga ülekohtune. See paneks U:A justkui nende Yogi Bear'i, Terri jms filmidega ühele pulgale. :\

Kindlasti kõige nõrgem Underworld siiani, aga fännina ei suuda ma alla 7/10 panna.
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas LiveForThis » 22. Aprill 2012, 19:45

Ei ole küll fänn, aga esimesed kaks "Underworldi" on mul sellest sõltumata kõrges hinnas. Len Wiseman tegi antud materjali põhjal ära suurepärase töö. Mõnus arhailise maigu ja gooti-sugemetega vampiiri/libahundi lugu, mille stsenaarium ja režii kannatas igasugust kriitikat.

"Underworld" 8/10
"Underworld: Evolution" 7/10
Eriline boonus tuleneb ka sellest, et Wiseman ja stsenaristid hoidsid kahe esimese filmi sündmustikud tihedalt koos.

"Rise of the Lycans" ei olnud enam sama paeluv kui selle eelkäijad. Miski oli kadunud. Usun, et režissööri vahetus andis tunda, sest film oli varasematega võrreldes märksa otsekohesem ja kiiremini areneva sündmustikuga. Aga taaskord oli isegi "RotL`il" olemas see õige "Underworldi" tunnetus. Efektselt toiminud näitlejaskond/tegelased ja põnevust tekitav mütoloogia ehk sünnilugu hoidis filmi pingul sõltumata sellest, et kogu käsitlus mõjus lihtsakoelisemana kui varasemates filmides.

"Underworld: Rise of the Lycans" 6/10

"Underworld: Awakening" on aga suhteliselt klassikaline näide kuidas valmistada häbitut järge, mis laseb liugu juba loodud materjali peal. Lonkav, kohmakas ja tuntud pööretega täidetud sisu, häbiväärselt minimalistlikult ja kahvatult esitletud maailm, vähe silmapaistev režii, tuntud ja huvitava tegelase asetamine sündmustikku, mille enamik sisulisi pöördeid ei tekita pinget, sest minul kui publikul puudub motivatsioon Selenele kaasa elada. Kõik, mis temaga toimub või kõik, mis tema ümber toimub on jaburavõitu üksnes tänu sellele, et antud filmi puhul ei ole ilmselgelt eriti palju vaeva nähtud, et lugu ja tegelased publikule huvitavaks muuta. Hübriidtüdruk, keda kõik püüavad selgelt väljaarendamata põhjusel meeleheitlikult kätte saada? Please... Peamiselt eksponeeritakse Selene`i, tema poolt tekitatavat actionit ja lõdvavõitu süžeepöördeid(loe: ettekäändeid), et midagi või kedagi tappa, jahtida või tulistada.

"Underworld: Awakening" 4/10

NB! Suurema osa filmi ajal ma põõnasin. Kuna sisuline tegevus arenes niivõrd aeglaselt, siis polnud muret ka viimase stseeni ajal aru saada, et kus, mis ja miks toimus.

NB! nr.2: Täiesti absurdne sinise tooni kasutus :x
Spoiler :
Mida fakki noh?
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas damon » 08. Juuli 2012, 21:22

Ma ei ole ammu filmi ajal tukkuma jäänud aga seekord jäid minu jaoks mõned stseenid vahele.
Kuna film oli nii aeglane ja sisutühi siis millestki ilma ei jäänud.
Ehk siis sama mis LiveForThis.

Minulgi tekkis mõte seda pliksi nähes, et WTF ?

Täielik pettumus.

4/10
Kasutaja avatar
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 352
Liitunud: 29. Jaanuar 2010, 13:06
Asukoht: Pärnu

Re: Teispoolsus: Ärkamine

PostitusPostitas LynxHunter789 » 07. Oktoober 2013, 20:36

Oli tõesti kõige nõrgem Underworldi seeriast, aga kuna Kate on vampiirnaisena nii seksikas ja badass, siis on minu hinne ikkagi 7/10. Ise loodan, et tuleb mõni normaalne järg ka
You'll always remember this as the day that you almost caught Captain Jack Sparrow.
Kasutaja avatar
LynxHunter789
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 81
Liitunud: 12. Mai 2013, 14:13
Asukoht: Pärnu


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 269 külalist