Otsi varju

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Otsi varju

PostitusPostitas LiveForThis » 01. Veebruar 2012, 15:01

Otsi varju
Take Shelter (2011)

Pereisa Curtis (Michael Shannon) hakkab nägema apokalüptilisi unenägusid enneolematust tormist. Esialgu püüab ta seda varjata oma naise Samantha (Jessica Chastain) ja tumma pisitütre Hannahi (Tova Stewart) eest, aga unenäod muutuvad aina vägivaldsemaks ja hirmuäratavamaks. Mida õudsamaks need muutuvad, seda enam hakkab Curtis uskuma, et seninägematu torm ongi tulekul, mille tulemusena asub Curtis pere vana tormivarjendit ümber ehitama. Tema tegevus toob aga perre pingeid ning varsti ei ole Curtis enam kindel, kas teda kimbutavates unenägudes ennustatav torm on reaalne oht või toimub see kõik ainult temas endas.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Otsi varju

PostitusPostitas Px » 18. Märts 2012, 12:03

Väga meeleolukas film, hästi oli välja tulnud kergelt õõvastav ja ärev keskkond ning peategelase paranoilise maailma edasikandumine igapäevaellu. Unenäod olid tasemel.
Leian, et film oleks võinud olla veidi lühem, seda siis konkreetselt lõpu osas, 'teekond pimedusest valguse kätte' liin mõjuks palju tähendurikkamalt teose finaalina, jättes vaatajale ruumi mõtlemiseks. Käest kinni võtmine ja ühe kindla lahenduseni viimine sellise formaadi puhul mõjus kerge pettumusena.

8/10
"Olemusi ärgu paljundatagu ilma vajaduseta."
Kasutaja avatar
Px
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 182
Liitunud: 05. August 2008, 23:38

Re: Otsi varju

PostitusPostitas Ralf » 12. Aprill 2012, 17:45

Esiteks: meteoroloogilise temaatika kombineerimine indiviidi vaimuhaigusega on väga kena nüke. (Y)
Vägagi tugev draama ja seda ennekõike tänu Michael Shannonile, kellel ma olen hoidnud silma peal vist alates "The Runaways"-i või siis "Revolutionary Road"-i nägemist ja pettumust pole ta mulle seni valmistanud, selle mehe kergelt kurjakuulutav ja samal ajal ängist painatud, kergelt apaatne olek teeb temast ühe praeguse aja tugevaima karakternäitleja. Antud film on mõistagi tõestus, et tal pole probleem enda õlul kanda ka kahetunnist psühholoogilist linalugu ja saab agoonias vaevleva tegelase kehastamisega suurepäraselt hakkama.
Tormi osatähtsus filmi kontekstis oli minu arusaamist mööda üsna väike. Mõistsin, et tegu oli ideaalselt toimiva metafooriga, mida tegelikult ka IMDb üsna lakooniliselt oma lühisisututvustuses reedab - Curtis võtab pähe luua tormivarjundi, et kaitsta peret ligineva ja hävitusliku tormi eest, kuid tegelikkuses pole torm muu kui tema ise ning tema võimalik tahtmatu langemine järjepidevalt halveneva vaimse seisundi kammitsaisse motiveerib teda oma perele varjundit looma, et nad oleksid kaitstud.
Spoiler :
Ja nähes lõpus tormi mõistab pere Curtise olukorra ja selle tagajärgede tegelikku tõsidust. Kõige hullem on alles tulemas.

Ilus töö J. Nicholsilt ja hea meelega kaeks kunagi ka tema varasemat koostööd Shannoniga, debüüti "Shotgun Stories". :irw:
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Otsi varju

PostitusPostitas Soprano » 12. Aprill 2012, 20:48

Filmi lõppu saab tegelikult kolme moodi tõlgendada. Siin arutavad neist.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 71 külalist

cron