Jack Reacher

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Jack Reacher

PostitusPostitas Soprano » 18. Märts 2012, 12:07

Jack Reacher
Jack Reacher (2012)

Loo keskmes on Lee Childi populaarse raamatusarja kangelane Jack Reacher (Tom Cruise) - mööda Ameerikat ringi rändav endine sõjaväepolitseinik, kes õiglust jalule seades vahendeid ei vali. "Jack Reacheris" uurib Reacher väidetavalt viis inimest tapnud snaiperi juhtumit.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Jack Reacher

PostitusPostitas rauls » 02. Jaanuar 2013, 23:32

Täitsa normaalne krimipõnevik. Mõrvamüsteerium on kenasti üles ehitatud, nii et see haarab sind kaasa. Hollywoodi kohta on film üllatavalt sisukas, aga ka hõlpsasti arusaadav. Filmi alguses aset leidev top notch tulistamisstseen, kus tapetakse 5 inimest, on ülihästi lavastatud ja nii luuakse põnevikule sobilik atmosfäär. Actionil pole ka viga, eriti kiidaks autode tagaajamise lõiku. Päris head huumorit leidub samuti, natuke labast ka. Jack Reacheri, kui karakateri, tausta kohta oleks tahtnud rohkem teada. Tom Cruise'le sobivad sellised rollid nagu rusikas silmaauku - mees on jälle tasemel! Hea meelelahutus.

7/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Re: Jack Reacher

PostitusPostitas Rasmus » 03. Jaanuar 2013, 00:38

Mulle ka päris meeldis. Jack Reacher oli väga äge tegelaskuju, mõnusa huumorisoone ja hea detektiiviskilliga. Cheloveki motiivid jäid pisut segaseks ja ta tundus üldse kuidagi võimetu vanamees (mida ta ka ära kasutanud oleks, kui ta seda Reacherile reetnud poleks), et põhiline villain olla. See Leplandi näoga vend ja Robert Duvall (kes oli peaaegu sama humoorikas kui Reacher!) saavad ka kiituse.

8/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Jack Reacher

PostitusPostitas Ralf » 05. Jaanuar 2013, 04:02

Kuna ma olen ebaterve hoarder on mul e-lugeri peal mustmiljon raamatut, millest 90% ei loe ma arvatavasti kunagi ja nende seas olid vahepeal kõik Lee Childi "Jack Reacher"-i seeria 15-20 osa; kustutasin need ära, kuna mulle ei meeldinud arhiivis brausides mööda minna nendest "Reacher #1", "Reacher #2" jne pealkirjastatud failidest. Ja ma võin käsi südamel öelda, et film on mu jaoks hea, kui see tekitas minus tundidepikkuse kahetsuse, et need lugerist eemaldasin, sest Cruise ühes McQuarrie'ga suutis selle tegelase mulle kohe maha müüa - kindlasti hangin selle sarja endale uuesti.

Filmi puhul oli erakordselt vahva, et suudeti nii osavalt vältida žanrile omaste tüüpklišeede otsa koperdamist (erinevalt "Shooter"-ist ja teistest kümnetest rogue (anti)kangelase pihuseiklustest): lugu on kohati liiga laialivalguv, aga hoiab oma leidlike arendustega pidevalt tähelepanu ega tundu üleeilne, Werner Herzogi mängitud paha oli selline mõnus sadistlik friik (aga jällegi - mitte over the top) ning muidugi Reacher ise... kartsin väga, et Cruise mängib vana head Ethan Hunti uuesti, Reacher lihtsalt näis olevat selline tüüpiline hard-boiled lakooniline tegudemees nagu nad alati olema kipuvad, aga seekord tekkis nimitegelase puhul värskendav tunne, et temas on midagi uut ja huvitavat ja ainuomast - istus väga, et ta oli pigem selline paigas huumorisoonega everyman kutt. Huumor toimis samuti kenasti. Üks Cruise'i parimaid rolle üle väga pika aja. Film, mida on korraga võimalik tõsiselt võtta ja samas ka mitte. Homerun mu raamatus.
9/10 Pilt
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Jack Reacher

PostitusPostitas kerlitu23 » 12. Jaanuar 2013, 19:13

Käisin ka seda kinos vaatamas. Ise ei oleks valinud seda filmi, aga öeldi, et pidi hea olema.
Ootused polnud kõrgel, kuna pole märulite fänn, aga see ületas mu lootused kümnekordselt.
Filmi lõpus oli hea emotsioon.
Mulle meeldis, kuigi need naljad mind naerma ei ajanud. Mul on vist teistsugune huumorisoon, samas naeris terve ülejäänud saal.
Lõpp oleks võinud olla kuidagi.. teistsugune.
Aga üldjoontes jäin väga rahule.
7/10
Kasutaja avatar
kerlitu23
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 9
Liitunud: 08. Juuli 2010, 12:38

Re: Jack Reacher

PostitusPostitas 0ll » 22. Jaanuar 2013, 00:25

Minu jaoks nostalgiline film - meenutas nii head kui halba. Hea oli see 80ndate lõpu/90ndate alguse "tuleb üks ülitark uurija ja taipab, et siin on midagi enamat peidus" teema (kolmel juhul viiest mängis sellistes filmides Harrison Ford). Efektne sissejuhatus, põnev müsteerium, ilusad värvid/meeleolud ja tasemel Cruise.
Ja halb oli sellest samast ajastust pärit B-filmile kohane lõpp
Spoiler :
Päästmist vajav naine, kes röövitakse prokuratuuri peahoonest(!), kusjuures röövija pahaks olemise motiivid ei saagi selgeks. Ja "ei ma ei taha sind maha lasta, võitleme käsitsi, kuigi naine on hädas, sa pole viimane mees ja oht ei ole veel kaugeltki möödas" lõpukaklus vihmas. Mitte et minu sees peitval 13-aastasel poisil põhimõtteliselt midagi ühe hea vihmakakluse vastu oleks, aga arvasin, et vaatan pisut teist sorti filmi.
Herzogi osaluse ja tema tegelase väärtus jäid minu jaoks samuti natuke segaseks.

Aga lahutas meele ära. 6+/10
PS Mida see bussipeatuse stseen sümboliseerima pidi? Kas peab raamatutega tuttav olema või lihtsalt oligi selline imelik stseen...
Fact is, the law says you cannot touch! But I think I see a lotta lawbreakers up in this house tonight...
Kasutaja avatar
0ll
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 795
Liitunud: 07. Detsember 2009, 23:25
Asukoht: Tallinn

Re: Jack Reacher

PostitusPostitas LiveForThis » 16. Mai 2013, 23:19

Tõsine üllatus. Kui see linastus, siis huvi selle vastu põhimõtteliselt puudus. Trailer müüs mingit suva Cruise`i möllu.
Tegelikult on see väga vinge kriminull (Y)

Kiidaks:
väga tugev, mitmekülge, sügav ja nüansirikas stsenaarium.
sama paeluv lavastajatöö

Nende kahe elemendi koostööl sündis väga tõsine müsteerium, kus kõik tegelased olid samuti väga veenvalt ja tõsiselt välja mängitud. Jack Reacherist jäi väga unikaalse müstilise uurija mulje. Kogu tema karakteristika oli piisavalt salapärane, et tahta temast rohkemat teada. Cruise oli samuti väga vormis. Tõsine roll tõsise pilguga.

Ütleks nii draama, huumor, vägivald kui temaatiline külg vägivallast, sõjast ja hullumeelsusest oli tõsiselt käsitletud. Olin kogu filmi aja siiralt üllatunud. Jubedalt põnev. Dialoogid olid ka vägagi briljantsed (Y) Päris ägedaid tsitaate saaks siit filmist.

Rosamund Pike oli samuti igas mõttes pealuv tegelane. McClane`i poeg oli ka äge pahalane. Ainult see mustanahaline politseinik mõjus algusest peale niru stereotüübina.

Werner Herzogi Zek oli awesome, tõsiselt kohe.

Aga
Spoiler :
Väga häiris see, et Zeki ja tema militaristide taust jäigi lahtiseks. Sellise lõpuga jäigi mulje, et ta oli suvaline jorss, kes kaitses oma ehitusfirma vandenõud. Tundus, et nad jätsid tema tausta meelega välja. See ei ole võimalik, et Zek oligi ainult suvaline militaargangster, kes siis sai Reacherilt kuuli pähe. Peaks raamatust uurima. Zek on kindlasti mingit sorti jõle suur jõhker juht jne.
See oli kogu filmi peale ainus asi, mis siiralt viha tekitas.
Annan andeks isegi selle tüüpilise lõpu, kus siis toimub tulevahetus, kahevõitlus ja päästetakse naine ja vsjo. Oleks see Zeki teema ainult natukenegi tugevam olnud.
Samas pärast taipasin, et Zeki paljastamine ei olnudki Reacheri jaoks oluline. Nagu filmis tema motot korrati: teda ei huvita mitte tõde, vaid see mis on õige. Ja sellest lähtuvalt mõjus Reacheri ja Zeki vaheline peataolek päris rajult. Kuul pähe ja valmis. Õiglus on jalule seatud, kõik muu ei ole tema mure.


Aga jah, jäin väga rahule, sest tegemist on haarava stsenaariumi ja pingelise režiiga kriminulliga, mis võtab end väga tõsiselt ja julgeb kesta ka veel nii pikalt, et siis vahepeal käsitleda vägagi visuaalselt ja dialoogikeskselt olulisi teemasid, et välja tuua nende reaalne tähendus.

4/5
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 115 külalist

cron