Vasaku jala reede

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Vasaku jala reede

PostitusPostitas Soprano » 03. Jaanuar 2012, 20:21

Vasaku jala reede
Bad Hair Friday (2012)

"Vasaku jala reede" on uus ja omapärane musta huumorit täis põnevusfilm, mis pöörab pea peale kõik senised arusaamad Eestis tehtud filmidest.

Mis juhtub, kui õhtul klubist vale seltskonnaga koju minna? Või kui üks nõrga närvikavaga noormees tavalisest erineva kodutee valib? Enamuse ajast ei midagi erilist, aga lisa sinna juurde reaalsustajule vee peale tõmmanud narkomaanide punt ja kaks Nietzschet tsiteerivat psühhopaatilist mõrtsukat... ning vastuseks on tõeliselt pöörane "Vasaku jala reede"!

Filmis ristuvad mitme erineva seltskonna saatused üheainsa vägivaldse öö jooksul ja 24 tunni jooksul läheb kõik müügiks - seks, sõprus, narkootikumid... ning ka inimelud.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Kadii » 21. Veebruar 2012, 01:17

Esiteks peaks ütlema, et ma poleks elusees uskunud, et Lepland nii hästi näidelda oskab. Ja kuna mul Kickflickiga võrdlus puudub, siis ei seganud mind ka miski : D. Ja üleüldiselt oli näitlemine hea, mitte selline puine, nagu muidu kippus/kipub olema, kuigi oli ju palju noori näitlejaid, kes seda enamasti harrastavad.
Aga jah, päris vaimustuses olen, Eesti filmid on päris kõrge taseme saavutanud viimasel ajal, võtke kasvõi Idioot.
Ammu pole üks film nii palju erinevaid emotsioone ühest skaala otsast teise tekitanud.
Oli tunda päris palju teiste filmide mõjutusi, aga see ei häirinud mitte üldse. Soundtrack oli ka üle prahi.
Sürr, naljakas, kurb, põnev kõik korraga, minge vaadake :)

Plaanisin panna 9/10, aga nüüd, kui emotsioonid on natuke rahunenud, panen 8/10.
Pilt
Kasutaja avatar
Kadii
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 452
Liitunud: 03. Juuni 2010, 19:58

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Weirdo » 21. Veebruar 2012, 11:39

Kasutaja avatar
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 802
Liitunud: 02. Mai 2006, 18:28

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Ralf » 21. Veebruar 2012, 13:57

Mulle täitsa istus. Leidlik montaaž ja operaatoritöö andis mõista, et filmi on teinud inimesed, kes meediumit tõesti mõistavad ja palju filme vaadanud on ("Reservoir Dogs"-i matkiti üsna palju, märkasin). Mõned kohad olid seejuures päris pagana naljakad, kuigi teatav osa huumorist ka lihtsalt ei töötanud. Tänu võimekale teostusele, heale tempole, hoogsusele ning veenvatele näitlejatöödele (eriti hea oli tõesti Lepland) võib soovitada julgelt.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas rauls » 24. Veebruar 2012, 01:09

Väga pull komöödia. Kohe näha, et seda on tehtud mõnuga. Film on hea tempoga ja hoog ei rauge. Ei mäletagi, millal viimati Eesti film niivõrd naerma ajas. Naljad ei olnud üldiselt liiga labased. Lepland oli jah väga hea, talle annaks huumori eriauhinna. Võigemast ja Teplenkov töötasid paarina väga hästi, Nietzsche tsiteerimised olid kuldaväärt. Narkarid olid hästi loodud karakterid. Vaatamata pidevale tagumikueksponeerimisele, naerutas Lauri Pedaja päris kenasti. Vanameistrid Trass ja Uukivi esinesid tuntud headuses. Vaatamata väga väiksele eelarvele, näeb film hea välja (kaameratöö, montaaž ja heli on täitsa tasemel). Ma sain küll mõnusa ja tujutõstva elamuse.

8/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 01. Märts 2012, 12:07

jess raisk! No offence aga erinevate arthouse'ide kõrval , mida meite maarjamaal tehakse (mis on olnud ka väga head) on minu silmis selline filmike väga teretulnud. Äratundmishetki jätkus, kuid ma ei läheks nii kaugele, et nimetaks teatud hetki teatud filmide kopeerimiseks (nagu on seda tehtud mõnedes kommentaariumites) vaid ütleks, et see on pigem tore homage. Ja minu silmis on selline asi täiesti okei.

Normaalsed rollitäited, hea montaaž, hea musa...ainukese miinusena:

Spoiler :
hetk, mil kaks peategelast haarasid relvad ja otsustasid minna röövile tundus mulle isiklikult natukene liiga suure hüppena
.

Aga muidu - well done!

PS! Filmieelarve sama suur kui Tallinna Linnavalitsuse viimasel jõulutervituse klipil (tuu, mis sai pärast hea remixi T2'ga).
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Soprano » 02. Märts 2012, 22:32

Hea treileri ja kiitvate word-of-mouth'i põhjal seadsin ka sammud kinno ning pole nii positiivselt Eesti filmis üllatunud pärast Sügisballi. Mitte ainult pole lugu mõnusalt tempokas, vaid film on ka tehnilistes aspektides üllatavalt tugev, lisaks hea muusika. Nende Eesti noorimate režissööride näol on meie filmi tulevik küll väga helge. Näitlejatest Võigemast ja Teplenkov on klass omaette, Lepland ka täitsa andekas.

8/10
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Rasmus » 09. Märts 2012, 15:43

Mulle kohe väga meeldis. Viimased 30 minutit olid ilmselt Eesti filmi ajaloos kõige huvitavamad 30 minutit. Esimene tund aega oli selline veidi veniv sissejuhatus, kuid sellele vaatamata jättis film tervikuna ikkagi kustumatu mulje. Sellest võiksid teisedki Eesti filmitegijad õppust võtta.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Zinera » 16. Märts 2012, 10:14

7/10

rauls kirjutas: Film on hea tempoga ja hoog ei rauge. Ei mäletagi, millal viimati Eesti film niivõrd naerma ajas. Naljad ei olnud üldiselt liiga labased. Lepland oli jah väga hea, talle annaks huumori eriauhinna. Võigemast ja Teplenkov töötasid paarina väga hästi, Nietzsche tsiteerimised olid kuldaväärt. Narkarid olid hästi loodud karakterid. Vanameistrid Trass ja Uukivi esinesid tuntud headuses.


Täiesti nõus sinuga, film on Eesti filmide hulgas üks viimase aja parimaid teoseid. Kõik oli kergelt üle vindi, kuid nalja sai palju ning pettuma ei pidanud.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Pixie » 16. Märts 2012, 13:15

Päris keskpärane film, kuid Eesti kohta kõva sõna. :) Esimestest kaadritest alates jättis kvaliteetsema mulje kui olin oodanud. Üldse oli kõik ootustest üle, sest tuttavad, kes filmi kiitsid, pole just inimesed, kelle maitset ma usaldaks. Täitsa põnev ja vaimukas, hea oli vaadata. Leidus ka mitmeid ootamatuid sündmuste keerdkäike.

Kuigi Pedaja mulle inimesena eriti ei sümpatiseeri, suudab ta alati over the top tegelasi suurepäraselt mängida. Vastupidine olukord on Arun Tammega. Tema mängitud sõpra ei suutnud ma lihtsalt taluda, algusest lõpuni oli täiesti vastumeelne. Ja filmis kasutatud muusika meeldis. 7... või 8/10.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead
 
Postitusi: 1740
Liitunud: 22. Aprill 2007, 17:12

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 16. Märts 2012, 19:15

Soprano kirjutas:Hea treileri ja kiitvate word-of-mouth'i põhjal seadsin ka sammud kinno ning pole nii positiivselt Eesti filmis üllatunud pärast Sügisballi. /-/ Näitlejatest Võigemast ja Teplenkov on klass omaette, Lepland ka täitsa andekas.

Kadii kirjutas:Esiteks peaks ütlema, et ma poleks elusees uskunud, et Lepland nii hästi näidelda oskab. Ja üleüldiselt oli näitlemine hea, mitte selline puine, nagu muidu kippus/kipub olema, kuigi oli ju palju noori näitlejaid, kes seda enamasti harrastavad. Aga jah, päris vaimustuses olen, Eesti filmid on päris kõrge taseme saavutanud viimasel ajal, võtke kasvõi "Idioot".
Sürr, naljakas, kurb, põnev kõik korraga, minge vaadake :) Plaanisin panna 9/10, aga nüüd, kui emotsioonid on natuke rahunenud, panen 8/10.

rauls kirjutas:Väga pull komöödia. Kohe näha, et seda on tehtud mõnuga. Film on hea tempoga ja hoog ei rauge. Ei mäletagi, millal viimati Eesti film niivõrd naerma ajas. Naljad ei olnud üldiselt liiga labased. Lepland oli jah väga hea, talle annaks huumori eriauhinna. Võigemast ja Teplenkov töötasid paarina väga hästi, Nietzsche tsiteerimised olid kuldaväärt. Vaatamata pidevale tagumikueksponeerimisele, naerutas Lauri Pedaja päris kenasti. Vanameistrid Trass ja Uukivi esinesid tuntud headuses. Vaatamata väga väiksele eelarvele, näeb film hea välja (kaameratöö, montaaž ja heli on täitsa tasemel). Ma sain küll mõnusa ja tujutõstva elamuse.

Weirdo lingatud treiler oli tõsiselt hea nõks (Y).

Isiklikult meeldis veel Eesti noorema põlvkonna näitlejatest üks lemmikuid, Priit Loog. Suutsin kaaslase kaasa rääkida ja ära vaadata, väga suur õnnestumine.

8/10 (aga "Eesti arvestuses" üks parimaid).
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Vasaku jala reede

PostitusPostitas Kickflick » 18. Märts 2012, 22:08

Sissejuhatus venis ehk liiga pikaks, aga kuna tegelasi oli väga palju, on see andestatav. Samas see, kuidas nende tegutsemine üksteist mõjutas ja kokku langes, muutis loo väga huvitavaks. Filmi autorites näen tugevat potensiaali. Naljaga olid lood nii ja naa. Oli väga head musta huumorit ja ka labast käi-putsi-raisk nalju. Näitlejad olid hästi valitud, puudusid need vanad kalad, kes mind juba ära tüüdanud on. Lemmikuteks olid Priit Võigemast, väga veenev jõhkard oli ja ta Nietzsche tsiteerimist oli mõnus kuulata. Samuti ka tema partner Taavi Teplenkov. Kõige enam naerutas mind Ott Lepland, ta võiks vabalt veel mõnes filmis kaasa teha. Ülejäänud osside ja narkarite seltskond jättis mind üsna külmaks. Kuid kokkuvõttes oli hea meelelahutus, paraja pikkusega ja edusamm Eesti filmikunstis. Ühinen Pixie arvamusega, et päris keskpärane film, kuid Eesti kohta kõva sõna.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 52 külalist