Ekspress

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Ekspress

PostitusPostitas Zinera » 21. September 2008, 18:13

Ekspress
The Express (2008)

Tõestisündinud lool põhinev film "Ekspress" räägib loo Ernie Davisest (Rob Brown), kolledži jalgpallikangelasest, kes võitis esimese afroameeriklasena Heismanni Karika. Tema võitlus võrdsuse ja austuse eest muutis terve Ameerika spordiajalugu ning tema lugu jätkub, et inspireerida uusi generatsioone.

Ernie Davis kasvas üles vaesuses Pennsylvanias söe-kaevandus maal, kus ta ületas sotsiaalseid ja majanduslikke raskusi, et saada üheks parimaks jalgpalli tagajooksjaks Ameerika ajaloos. Legendaarse Syracuse treeneri Ben Schwartzwalderi (Dennis Quaid) juhatuse all tegi ta rekordeid, mis kestavad tänapäevani. Schwartzwalder õpetas talle kõike, mida teadis jalgpallist, just nagu ka seda, mis on võidu õige tähendus.

Tsiviilõiguste kasvamisel jagunes riik 60ndatel kaheks, Davis sai sümboliks sõltumatu rahva jaoks. Hoolimatta eelarvamustest täitis ta kõik oma eesmärgid, kuni ta seisis vastamisi väljakutsega, mis paneks enamus mehi värisema. Ta ühines mustanahaliste pioneeridega, õpetades neile vastupidavust, inspireeris liikumist, mis lõhkus barjääre mängus ja elus.

Loe täielikku tutvustust siit
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: Ekspress

PostitusPostitas Garli » 17. Jaanuar 2012, 16:30

Mulle see film meeldis, aga nagu ma pärast vaatamist loetud materjalidest aru saan, siis filmis pingutati selle rassismiteemaga meeletult üle ning pooled asjad, mida vaatajale faktidena söödeti, on hoopistükkis mittetõesed. Umbes, et need rassirahutused mängudel polnud tegelikkuses üldse nii hullud ja muudeti mängude lõpptulemusi jnejne. Kahju Kui niimoodi tehakse. Tegu on erakordse looga erakordsest inimesest, pole vaja ju niimoodi pilli lõhki ajada. Samas noh, ollivuud...

6/10

Pilt
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 70 külalist

cron