Lohetätoveeringuga tüdruk

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Re: Lohetätoveeringuga tüdruk (2011)

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 06. Jaanuar 2012, 02:35

Olen Sopranoga täiesti nõus. Pärast filmi lõppu olin rahul, samas ka pisut pettunud. Nagu ka "Tinker Tailor Soldier Spy" puhul, arvasin selgi korral pahalase juba filmi alguses ära, tasemelt võibki need filmid ühte patta panna. Kui muidu võiks Fincherit kiita ning 158 minutit ei tundunudki niiväga pikk, siis pärast müsteeriumi lahendamist läks film veel millegipärast edasi - paraku mitte väga õnnestunult. Ilmselt jääb suur osa ka selle taha, et romaan ise ei ole nii peensusteni välja lihvitud. Rooney Mara seevastu oli väga kordaläinud valik, suutes korvata mõningast Rootsi-teemalist naiivsust. Tubli film, aga mitte "The Social Network".

7/10
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas Zinera » 06. Jaanuar 2012, 12:55

7/10

Olen nõus Soprano ja uLtImAtEcRiTiC'uga, üldiselt võis rahule jääda. Siiski lõppu oleks võinud natukene vähem olla ja detailidele tuleb ka tähelepanu pöörata! Rooney Mara sobis rolli imehästi, ka Daniel Craig oli enam-vähem.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jolt » 06. Jaanuar 2012, 14:33

Paistab, et olen senistest arvajatest kõige positiivsemalt meelestatud.
Võibolla olid mu ootused sobivalt madalad, alusmaterjal "Lohetätoveeringuga tüdrukule" on ju paras sopakrimikas, liiga põhjalikult seda eleveerida ei saagi, lagi on selgelt ees. Ja paljud filmi vead - mis nii palju kui aru olen saanud olid ka rootslaste algversioonis (mida ma näinud ei ole) -, tekivad meediumi vahetuse praktiliselt paratamatult. Täiesti tõsi, suure osa algusest on ajastus kuidagi imelik ja see kahe peategelase liinide juxtaposition (mis The Social Networkis toimis täiega) lihtsalt ei ole väga mõjuv ja mingi maani oleks nagu tegu 1,5 filmiga, kus kulminatsioon toimub ära ja tegevustik kerib edasi, ootamatult pikalt. Ning keskne müsteerium ei ole väga põnevalt lahti harutatud.

Sopranoga eile filmi üle arutades ei saanud ta lõpuni aru (ja ega ma osanud sõnastada ka), et miks, neist vigadest selgelt teadlik olles, ei mõjutanud see minu filmielamust sedavõrd.
Mingi maani vast seepärast, et sellel adaptsioonil on ka terve kari plusse - TGWTDT on väga hästi näideldud, režii on täiesti tiptase ja fincherlik metoodiline kontroll on tajutav praktiliselt igas kaadris, film on ka nii mõnusalt infotihe, et reaalne pikkus on sisuliselt märkamatu (mulle tundus mingis mõttes lühemana kui enamus 90 min filme... vast seepärast, et see klassikaline kolmevaatuseline film komistab ja kaotab suure osa oma hoost ja eripärast I vaatusest II liikudes pea', et alati) ja huvitavate allteemadega (mida ei analüüsita sedavõrd põhjalikult, et nende ees high-five'e viitsiks loopida, kuid siiski, need on selgelt olemas). Lisapluss lähevad kirja tolle mõnusa (anti)bondiliku tiitristseeni eest.
Peaasjalikult meeldis mulle "Lohetätoveeringuga tüdruk" aga Rooney Mara Lisbeth Salanderi pärast. Ja minu arvates selle filmi võlu elab ja surebki tolles ühes karakteris. See on ilmselt ka põhjus, miks rootsi versioon ei ole mind mitte iialgi köitnud. Noomi on kõigil piltidel ja traileris minu jaoks lihtsalt nii home-made emo tundunud (ja tema outsiderlus on nii väljapeetud nagu oleks suutmatus ühiskonnas hakkama saada the new black), et mul pole olnud mitte mingit huvi nende filmide vastu.

Igatahes... See film murdis oma lõpustseeniga natukene mu südame, kõige positiivsemas mõttes. Vast seepärast ei pannudki ma seda +0,5 filmi niivõrd pahaks (ja tõesti, see oli tegelikult mingi 15 min või nii), mis peale resolutsiooni järgnesid.

Also, best use of Enya, ever.
8/10
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 06. Jaanuar 2012, 18:52

Polegi midagi lisada eelkõnelejatele. Ootasin lihtsalt kuniks keegi ka veel "best use of Enya't" mainiks, kuna ise olin täpselt samal arvamusel.
Rooney oli minu silmis kerge wildcard enne filmi nägemist, kuid ta digimuutus suht kergelt filmi trumbiks. Üldse olid osatäitjad täiesti okeid aga Rooney pigistas oma rollist ikka kõik mahlad välja. Ja ma poleks eales arvanud, et ta niiiii seks seal filmis välja näeb. mul vist on veel avastada asju enda naistemaitse koha pealt.

vägisi tekkis paar referentsi TSN'ile ja Fightclub'le ka..vaevalt, et Finchu neid meelega mõtles.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 07. Jaanuar 2012, 02:41

Jolt kirjutas:Noomi on kõigil piltidel ja traileris minu jaoks lihtsalt nii home-made emo tundunud (ja tema outsiderlus on nii väljapeetud nagu oleks suutmatus ühiskonnas hakkama saada the new black)

????

Jesus,Jolt, vaata film(id) ära ja siis tule ütlema kumb draakonitüdruku etteaste the new black on. Ma arvan, et sa üllatud. Senikaua pole sul küll õigust siin Rootsi filmi ja selle kangelannat kritiseerida.

Nagu ka mulgi, sest noh Fincheri film veel nägemata, aga juba traileritest on näha, et Rooney`le on külge kleebitud the perfect, stylish emo look. Vat mul sinuga on samasugused harjumused eelarvamuste osas ;-)
Eks ma parandan oma väiteid kui film nähtud.

Sorry, et ägestusin. Ma olengi vahel selline (Y)
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jolt » 07. Jaanuar 2012, 04:44

Noo, võibolla rääkisin tõesti asjadest, millest mul pole selget aimu. Filme vaadata ei kavatse, sest lisaks eemale peletavale Noomi Salanderi kehastusele tunduvad kõik rootslaste adaptsioonid nii made-für-tv, et kohe kuidagi ei näe seal mingit režissööri kordumatut visiooni ja seeläbi, ega tekita ka mingit isu. Esimese osa vaatan siiski ära, kunagi lähipäevadel, kui selle aja leian... Ning kui vaja siis tulen ja söön siin samas teemas terveid tähti ja sõnu ja lauseid ning miks mitte, suisa mõttekonstruktsioone.

Mis puutub aga Mara Lisbethi, siis pole absoluutselt nõus, et ta on perfekto. Too versioon on ikka täiesti selgelt düsfunktsionaalne ja vigane ja inimlik ja piiratud. See, et tema look'i põhjal terve H&M'i tootesari tehti on mingi maani müstiline, sest filmist mäletan umbes täpselt kaht väga selgelt erinevat riietus-stiili.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kickflick » 08. Jaanuar 2012, 20:13

Kuigi ma ei pidanud seda remake'i vajalikust, sest originaal oli piisavalt hea, läksin seda ikkagi Fincheri pärast vaatama. Ja film oli täitsa hea, kuid eelistan siiski rootslaste versiooni.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 09. Jaanuar 2012, 01:43

Olles nüüd mõlemat versiooni näinud, siis julgen kindlalt väita, et Fincher on sellest kivist vähemalt 90% ulatuses vett välja pigistanud. Ehk oleks saanud algmaterjalist veelgi kaugemale minna ning seeläbi ka parema lõpptulemuseni jõuda, mine võta kinni. Also,

Jolt kirjutas:/-/ paljud filmi vead - mis nii palju kui aru olen saanud olid ka rootslaste algversioonis (mida ma näinud ei ole) -, tekivad meediumi vahetuse praktiliselt paratamatult. /-/ Noomi on ... lihtsalt nii home-made emo (ja tema outsiderlus on nii väljapeetud nagu oleks suutmatus ühiskonnas hakkama saada the new black), et mul pole olnud mitte mingit huvi nende filmide vastu. /-/
Also, best use of Enya, ever.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas Jolt » 09. Jaanuar 2012, 14:25

LiveForThis kirjutas:Jesus,Jolt, vaata film(id) ära ja siis tule ütlema kumb draakonitüdruku etteaste the new black on. Ma arvan, et sa üllatud. Senikaua pole sul küll õigust siin Rootsi filmi ja selle kangelannat kritiseerida.

Nonii, tasumise tund on tulnud, TA-TAAAA!!!!
Kahjuks pole miskit uut ja põnevat lisada. Kõik, mida trailerite ja piltide põhjal eeldasin, jäi kehtima. Mara jääb minu eelistuseks Salanderina. Põhiliselt selle pärast, et less is more.
Kõige selle musta silmameigi ja New Rock bootside ja ogade ning kilinate-kulinatega Lisbeth tundub jätkuvalt ülepakutud. See välimus on nii tähelepanunõudev, et ei klapi minu jaoks kokku kellegagi, kes peaks ennast inimeste keskel ebamugavalt tundma. Ja see kõik ei ole kuidagi Noomi süü, ta on täiesti tugev. Pigem teeb algversioonile tollest karakterist karuteene liiga täpne raamatu järgimine ja misiganes kostüümikunstnik.
Külmast punaseks tõmmanud nina, unetusest mustade silmaaluste, ebamugavust küüru hoidev Mara, kelle väliselt kõige silmatorkavam ja kummalisust rõhutavam osa on vast heledad kulmud, mõjub kordades enam. Ja raks, temas on nii selgelt - väliselt ja olemuselt - kaks totaalset poolust, mille vaheldumine teeb ta kordades huvitavamaks. Ja üleüldse, Fincheri versioonis on see karakter minu jaoks palju inimlikum ja mitmekülgsem ja usutavam ja põnevam.
Nii, et jääb kehtima see, mida tundsin peale remake vaatamist - mu sümpaatia kummagi filmi suhtes on täielikult seotud sellega, kuivõrd mulle nimitegelane korda läheb.

Muudest plussidest, mis on Fincheri versioonil rootslaste oma ees, kirjutasid kriitik ja Zinera piisavalt pikalt, kusjuures palju õigemas teemas kui mina. Ning ma olen nendega täiel määral nõus, asi mida ei juhtugi nii tihti. ;-) Omaltpoolt rõhutaks vaid seda, et wow kuivõrd palju rohkem hindan ma nüüd Christopher Plummer't vana Vangerina. Ta suudab sellesse karakterisse süstida niivõrd palju rohkem iseloomu, positiivsust ja soojust kui see täielik blank vanamees, kes algversioonis sama rolli täitis.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 09. Jaanuar 2012, 14:34

PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Soprano » 09. Jaanuar 2012, 22:42

Pilt

Also, NIN'i särk pani muigama. Wink wink nudge nudge moment.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Ralf » 09. Jaanuar 2012, 22:50

Mulle ikka väga meeldis, nähtuist kahtlemata üks aasta parimaid.

Esiteks oli igati värskendav näha "kriminulli", kus müsteeriumi lahendamine käib läbi info kogumise, sorteerimise ja läbitöötamise - hea vaheldus kriminalistikale ja ekspertiisile tuginevatele politseilugudele, kus on tunduvalt vähemkaudsemad asitõendid. Tänapäeva digitaaltehnoloogia võimalusi arvestades on see igati huvitav lähenemine ja teeb samas ruumi loo psühholoogilistele aspektidele, mis oli minu jaoks filmi haaravaim külg.

Spoiler :
Film käivitus minu jaoks peamiselt hetkest, mil Lisbeth ja Mikael koos töötama asusid, sest põnev oli jälgida nõnda kontrastseid tegelasi, eriti kui üks neist on vaimselt hälbeline. Kõik sellele eelnenu tundus kuidagi lohakalt organiseeritud, üsna juhuslik pealtnäha tarbetute tegelaste tutvustamine ja samas intrigeerivad, kuid mittemidagiütlevad stseenid Lisbethist, ehkki vägistamine oli tegelikult ju oluline, kuna osaliselt motiveeris seda kindlasti Mikaeli aitama ning süvendas ta illusioonsoovi olla "superkangelane" - kuigi, nagu kõige lõpus selgub, pole ta midagi muud kui üks nõrguke, kes peidab end vägivalla ning seksi loori taha.

Spoiler :
Kui nüüd rääkida filmi nõrkadest külgedest, siis Stellan Skarsgårdi mängitud pahalane mõjus üksjagu karikatuursena ning digitaalefektidest tuleks Fincherit vast eemal hoida... leekides auto nägi küll veidi multika moodi välja.

Oli veelgi, mis filmi vaadates muljet avaldas, aga hetkel ei meenugi. Fincheri suurepärane operaatoritöö ja muu pildiline suurepära on siin mõistagi täies hiilguses olemas. Craig ja Mara olid väga head.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas IlseV » 10. Jaanuar 2012, 17:00

Mõtlesin, kas mitme foorumlase eespool mainitud liigne pikkus ja venitatud lõpp võis tuleneda sellest, et juba enne filmi tead, et järgmised kaks-tundi-ja-kolgendkaheksa-minutit saalist heal juhul ei pääse. Sest mulle ei meenu, et kinosaalis istudes midagi liiga pikaks pidasin. Iseenesest oli plot laias perspektiivis teada ning seega võisin oodata üldist; pikkuse ja selle võimaliku ülearususe kohta järgnenud reaktsioonid jõudsid kohale hiljem.

Aga üldiselt, raske on midagi totaalselt uut siia kirjutada, kui enamik heast on teistel foorumlastel juba mainitud, iseasi, kui palju ja kellega rohkem või vähem nõustuda. Vaatasin, et olen teaseri tulles kirjutanud, et lühikesed kaadrid ei andnud suurt aimu, mida oodata, kuid tervik oli sedavõrd ahvatlevam. Pärast kino viimast üle vaadates jõudis esimese geniaalsus, või vähemalt osavalt seostatud paigutus, mida näidata ja mida mitte, kohale. Filmi alguse ''Immigrant Songi'' video mõjus enam-vähem samaväärselt, sest muidu oleks kohtuprotsess ja pigem Blomkvistile keskenduv pooltund (?) hakanud liine aeglasemalt lahti kerima ja ovatsioonid ning amusement tulnuks alles lõpus. Enya ajal saal naeris. Ja sõber kommenteeris hiljem, et Martini kodu võiks vabalt olla MTV Cribi eris.

Samuti traileris kõrvu hakanud naljakaid aktsente ei saanud saja-võtte-Fincher vist lõpuni päris korda. Kui siin-seal kõlanud „skål!“ ja Blomkvist olid häälduspäraselt okeid, siis Armanski nimi väänas kõrvu küll. Mara enda aktsent tuli samas mingi suvalise nähtud intervjuu järgi treeningu abiga ja tema üldist karakterit arvestades sobis Salanderiga hästi kokku.

Kui rootslastega tervet filmi võrrelda, siis olen nii Salander vs Salander kui Blomkvist vs Blomkvist kui mistahes võitluses ameeriklaste poole kallutatud. Teiste mainitu annab ka päris adekvaatse hinnangu, miks just nii. Enne filmi nägemist siia alafoorumisse sattumist mõneti vältisin ning seda üllatavam oli lugeda sarnaseid tähelepanekuid. uLtImAtEcRiTiCu mõte „...suutes korvata mõningast Rootsi-teemalist naiivsust“ on Mara kaitseks peamine argument ning – H&Mis või mitte – on ta umbes hoomamatutes kordades veidram .. ja (spy-kaameratest filmitult ka) tulnukalikum.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 13. Jaanuar 2012, 01:40

Jolt kirjutas:
Nonii, tasumise tund on tulnud, TA-TAAAA!!!!

Minu tasumise tund tuleb homme õhtul. (Y)
Lähen vaatan pärast eksamit filmi ära. Muidu on vilets diskussiooniga jätkata.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 13. Jaanuar 2012, 01:49

Kas ainult mulle meenutas filmi esimene pooltund koledalt "Hot Fuzz"-i? Pani kohati lausa muigama - muudkui ainult järjest laotakse pealtnäha süütuid, aga "kahtlaseid" tegelasi ning sündmused toimuvad pealekauba veel sellises kolkas. :irw:
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

EelmineJärgmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist