50/50

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

50/50

PostitusPostitas Zinera » 28. Mai 2011, 19:34

50/50
50/50 (2011)

"50/50" on vaimukas, liigutav ja ainulaadne linalugu sõprusest, armastusest ja üleelamistest. "50/50" jutustab noormehest, kes muudab oma raske haiguse ainulaadseks kogemuseks.

27-aastasel Adam Lerneril (Joseph Gordon-Levitt) näib olevat kõik, mida üks hing ihkab - tal on seksikas ja andekas kunstnikust kallim, fantastiline töö. Adamit tabab aga piinav seljavalu ning ta saab teada, et põeb üliharuldast ning tõenäoliselt surmaga lõppevat vähivormi. Selgroogu haaranud pahaloomuline kasvaja keerab tema elu peapeale. Kohvikud asenduvad keemiaravi-kliinikutega, näituseavamised psühholoogi konsultatsioonidega ja tulevikuplaanid ellujäämiskavaga.

Stsenarist Will Reiser ammutas ainest isiklikust võitlusest vähiga ning kirjutas loo, milles huumor ja südamevalu põrkuvad sedavõrd liigutaval ja tihtipeale pisarateni naerutaval teekonnal, milleks peategelane sugugi valmis ei olnud. Adami parim sõber Kyle (Seth Rogen) kasutab semu tervisehäda selleks, et tüdrukutelt lohutusseksi pinnida, Adami võimukas ema (Anjelica Huston) ei märka poega, vaid üksnes oma hirme, tema hõivatud kallim Rachael (Bryce Dallas Howard) püüab mõtteid mujale saada ohjeldamatu lõbutsemisega ja noor psühholoog Katherine (Anna Kendrick) katsub sammu pidada oma elu kolmanda kliendi vajadustega.

"50/50" on vaimukas linateos, mis tuletab meelde, et mõnikord on naer tõepoolest see parim ravim.

www.acmefilm.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: 50/50

PostitusPostitas Kickflick » 29. Detsember 2011, 22:29

Väga vaimukas ja heasüdamlik film koos paljude meeldejäävate humoorikate kohtadega. Kõik osatäitjad olid sümpaatsed ja kuigi Seth Rogen on igas filmis ühesugune, suutis ta sellegipoolest naerma ajada ja filmi sobida. Liiale läks ehk vaid Adami suhe oma terapeudiga, mis oli üsna ettearvatav. Pole küll teab mis meistriteos, aga tasub ikkagi vaadata!
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

Re: 50/50

PostitusPostitas Zinera » 01. Jaanuar 2012, 21:00

8/10

Vähk on asi, millega tegelikult nalja ei tehta, siiski saab asja panna humoorikasse võtmesse, nagu see film ka näitas. Kõik need ravikuurid ja vähisõbrad, lisaks kanep ja naised, andsid kokku küll natukene kurva, aga samal ajal ka naljaka elamuse. Väga hea film.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

Re: 50/50

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 01. Jaanuar 2012, 21:47

Ootasin midagi head ning film isegi ületas lootuseid - tõsiselt väga hea! Isegi Seth Rogen, kes igas filmis seda sama karakterit mängib, sobis siia väga hästi ning temalt kui kõrvalosaliselt tuli vähemalt 1/3 nalju. Kui millegi kallal nokkida, siis on selleks too sama Anna Kendrick'u tegelane, kes muudab filmi liialt imalaks ning kohati tekkis mõte, et kas film ilma tema tegelaseta mitte paremini toimida ei võiks? Lõpp on ju ammu etteaimatav...

A tumor?
Me?
That doesn't make any sense though. I mean... I don't smoke, I don't drink... I recycle...


8/10
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

PostitusPostitas Wisegirl » 05. Jaanuar 2012, 22:16

Armas südamlik film ja kohustuslik, etteaimatav õnnelik lõpp. Filmi läbis pisut rusuv meeleolu, selline mulje jääb ka siis, kui tegu on aeglasemas rütmis kulgeva filmiga.
Mõned stseenid suutsid kenasti pisarad välja meelitada - eriti stseen enne opituppa viimist. Edasiantud emotsioon oli segu hirmust ja kurbusest; olen kindel, et tol hetkel nuuksatasin päris kuuldavalt (loodetavasti siiski mitte). Väga meeldejääv.

Tahtsin samuti mainida, et Seth Rogen on ekraanil alati ühesugune, muutub vaid tegelase nimi.

Hah, ja pensionile jäänud koer oli kolearmas.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1082
Liitunud: 28. Detsember 2005, 01:15
Asukoht: Sydney

Re: 50/50

PostitusPostitas Pixie » 05. Jaanuar 2012, 22:18

Täpselt õige draama ja komöödia vahekord. Enamus ajast leidsin end hoopis Adam'i emale kaasa tundmast, kuid peategelase närvivapustus oli võimas esitlus. Tundus ehe ja aus, mida saab tegelikult terve filmi kohta öelda. Kyle jättis aeg-ajalt veidi mölaka mulje, aga oli väga hea sõber. Lõpp võis küll olla etteaimatav, kuid ei lõpetatud tavalise armastusfilmi stiilis, mis minu arust on suur pluss.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead
 
Postitusi: 1740
Liitunud: 22. Aprill 2007, 17:12

Re: 50/50

PostitusPostitas Kermit » 05. Jaanuar 2012, 22:22

Põhilise ütlesid eelmised tarkpead ära. Rogen on alati ühesugune - igast otsast nõustun. Samas teema ei olnud paha, kuigi lõpp mulle eriti ei meeldinud. Film peaks olema true story. Selle kohta mul pole aimugi, kas on nii.
Mulle siiski väga ei meeldinud. Ka muusikat polnud ollagi.
Kasutaja avatar
Kermit
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 80
Liitunud: 17. Märts 2010, 23:28

PostitusPostitas Wisegirl » 05. Jaanuar 2012, 22:34

Kermit kirjutas: Film peaks olema true story..


Vot, nüüd tuli meelde, et suvel sattusin ühe eestlase blogi lugema. Ma ei tea, millega seoses. Miskipärast guugeldasin verevähki. Lugesin ühe õhtuga blogi läbi, keskmises koguses postitusi oli. Nii ehedalt kirjutatud ja niiiii kurb. Sellele mõtlesin ka, kui filmi vaatasin.

Eesti filmitegijad võiksid ka taolisi südantmurdvaid draamasid teha..

P.S. Blogi ise asub siin.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1082
Liitunud: 28. Detsember 2005, 01:15
Asukoht: Sydney

Re:

PostitusPostitas Soprano » 06. Jaanuar 2012, 01:11

Wisegirl kirjutas:P.S. Blogi ise asub siin.

Teenisime temaga koos sõjaväes ja ta oli pealekauba mu endise klassiõe vend. :'(


Aga filmist (PÖFFi lühiarvamus):
Jääb ilmselt mu festivali lemmikuks kuna kõnetas mitmel tasandil. Alates sellest, et olen JGL'i tegelasega sama vana ja iseloomultki veidi sarnane. "I don't smoke, I don't drink... I recycle." :) Seth Rogen'st oli viimasel ajal kopp ees, aga siin teeb vaat et oma parima rolli. Režissööri eelnev film The Wackness oli samuti hea. 9/10
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

Re: 50/50

PostitusPostitas homunkulus » 13. Jaanuar 2012, 10:06

Väga hea film! Kindlasti viimaste aegade parim, mis näinud olen. Emotsioone tekitav - nii nalja kui sügavat kurbust/kaastunnet esile kutsuv. Meeldejääv, jälge jättev. Aga eks erinevate inimeste jaoks läheavad korda erinevad asjad.
Super näitlejatööd (JGL tõuseb selle rolliga kindlasti parimate draamanäitlejate sekka). Ei mõista siin mõne eelkommenteerinu arvamust, et mõni koht, roll või süžeekäik oleks olnud imal või lõpp oli etteaimatav jms. Ma ei olnud filmi vaadates küll kindel kuidas, mis tulemusega, see lõppeb. Minuarust sobib selline lõpp sellele filmile just suurepäraselt liiati kui stsenarist räägib selles paljuski oma lugu. Ka filmimuusika oli supper! (Y)

Ei saa seda filmi hinnata millegi muuga kui 10/10
Sina jah! Sina! Toppisid mulle igasuguseid kapsalehti pähe, et...
Kasutaja avatar
homunkulus
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 27
Liitunud: 20. August 2011, 12:39
Asukoht: Maa

Re: 50/50

PostitusPostitas Ralf » 23. Jaanuar 2012, 15:37

Esiteks: mind hakkab vähk ära tüütama. Mul on keeruline tunda empaatiat fiktiivse karakteri suhtes, kes põeb haigust, mis on maailmas nii sagedane surma põhjustaja ja mille paljud kannatajad on päriselus tunduvalt nadimas seisus kui näiteks Adam. Kindlasti on olemas haruldasemaid ja jubedamaidki haigusi, millega võitlemisest korralik draama teha. See-eest ei tekkinud mul kordagi tunnet, nagu film üritaks vägisi minust kaastunnet välja pigistada. "My Sister's Keeper" puudutas enam-vähem sama teemat ja see on üks kõige ärritavamaid filme üldse, kuna see lausa nõuab, et vaataja nutaks ja halaks - "50/50" puhul seda muljet ei jäänud. Samuti töötab siin väga hästi Seth Rogen, kes suudab tõeliselt naturaalselt peaasjalikult draamažanrisse kinnitunud filmile huumorivarjundi anda.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: 50/50

PostitusPostitas LiveForThis » 23. Jaanuar 2012, 17:36

Mis muudab "50/50" suurepäraseks USA draama-komöödiaks?
- humoorikas, eneseteadlik, nüansirikas ja karakterikeskne lugu, stsenaarium
- toimiv näitlejaskond eesotsas Gordon-Levitt`iga, kes taaskord tõestab kui ehedaks, vahetuks ja sümpaatseks suudab ta ühe rolli mängida ehk kuivõrd erinevates rollides suudab ta ikka ja jälle üllatada. Kendrick ja Rogen on tagaplaani tegelased, kes ei muutu kordagi igavateks või lihtsalt lisaainest pakkuvateks vahepaladeks.
- dialoog on rammus ja naerutav ning tänu täiesti toimivatele tegelastele ei teki kordagi mõttelagedat lahmimist nagu tavaliselt on USA komöödiates kombeks
- lugu on põnev tänu eelkõige peategelase arengule pühendamise tõttu, film ei piira ennast komöödia, vähi ja kogu ilmtuntud dramaturgia välja joonistamisega. Lavastaja võtab aega ja laseb tegelastel, situatsioonidel areneda. Puudub igasugune kiirustamine.

Oleks vaid veel ja veel niivõrd kvaliteetseid USA komöödiad! Hea tunne on jälgida intelligentset filmi, mis ei ole labane, ei jaburda ja ei nõmetse.

AGA

Minu jaoks ei ole "50/50" kohe kindlasti aasta parim film ja ma arvan, et põhjus peitub filmi loo ja karakterite läbinähtavuses,liigses struktueerituses ja selgetes piirjoontes, millest üle ei astuta ehk "50/50" on täiesti üllatustevaba, aga andekas komöödia. Häiris ka filmi lavastus, mis püüdis ikka ja jälle rõhutada "indielikkusele" ehk muusika, tegelased ja situatsioonid on ühteaegu nii armsad, lahedad ja loomulikud like no care in the world. Jube turvaline režii ei lasknud mul filmi lõpuni nautida, aga sellest sõltumata on "50/50" viimase aja üks meeldejäävaim USA komöödia.

7/10
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: 50/50

PostitusPostitas CM-Girl » 29. Veebruar 2012, 20:38

Like - Levitt. Dislike - Rogen. Aga siiski oli üks stseen kus ta mulle meeldis.
Spoiler :
Rääkis sõbrale, et nägi tolle tüdruksõpra teisega.
See oli hea stseen. (Y)

6/10
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4885
Liitunud: 16. Juuli 2009, 22:48
Asukoht: Paide


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 80 külalist

cron