Sa oled ilus

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee seriaalide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Sa oled ilus

PostitusPostitas Rain » 24. November 2011, 19:45

Sa oled ilus
You're Beautiful (2009 – 2009)

Go Mi Nyu on noor tulevane nunn, kes ootab innukalt oma reisi Rooma, kus ta liitub kirikuga ja temast saab ametlikult nunn. Paraku on saatusel tema puhul varuks muud plaanid, kui ta kuuleb, et tema kaksikvenna Go Mi Nam'i eluaegne unistus läks täide - saada kuulsaks lauljaks iidolibändis A.N.Jell. Selles bändis tegutsevad megastaarid Tae Kyung, Shin Woo ja Jeremy, kes on vallutanud paljude inimeste südameid üle riigi. Paraku selgub, et Go Mi Nam'il pole võimalik avalikkuse ette astuda, sest ta peab taastuma ühest väikesest "õnnetusest" ning ta teeb oma kaksikõele palve, mis muudab tema elu oluliselt - Go Mi Nyu peab teesklema oma kaksikvenda nii kaua, kuni tema kaksikvend taastub oma vigastusest. Kahjuks pole see nii lihtne, kui tegelikkuses see kõlab... "Go Mi Nam" peab oma tõelist identiteeti kõigi eest varjama, sealhulgas ka oma läbinägelike bändiliikmete eest. Lisaks sellele peab ta samuti õppima, kuidas hakkama saada popiidolina, mis, nagu ta üsna pea teada saab, pole reaalselt nii lõbus, kui arvata võiks.

Ülevaate lisas: lostinthemist

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re: Sa oled ilus

PostitusPostitas Ralf » 24. November 2011, 19:53

Aitäh! :)
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

Re: Sa oled ilus

PostitusPostitas lostinthemist » 25. November 2011, 01:07

Ai Ralf, I see what you did thar... :))

"You're Beautiful" on esimene Lõuna-Korea seriaal, mida ma näinud olen. Enne seda olin aktiivselt vaatanud Jaapani seriaale. Võib koguni öelda, et "You're Beautiful" on algus minu huvi tekkele Lõuna-Korea vastu. Enne seriaali vaatamist olin Lõuna-Koreaga päris vähe tutvunud, kuid ometi on neilt meelde jäänud üsna mitu meeldejäävat ja muljetavaldavat filmi nagu näiteks "Oldboy," "Memories of Murder" ja nii edasi.

Antud seriaal siis, You're Beautiful (koreakeelne pealkiri Minami Sineyo), on 2009. aasta üks kuulsamaid Lõuna-Korea seriaale. Jaapani omadest "Hana Yori Dango," Lõuna-Korea omadest "You're Beautiful" on minu südames erilisel kohal.

Siin on praktiliselt kõik, mis on kohutuslik seriaali puhul - huvitav sisu, armastuse kolmnurk (või õigem oleks öelda nelinurk), müstika ja huumor. Parajalt palju huumorit. Väga palju huumorit, et peaaegu igas episoodis sain naerda nii, et pisarad silmis. Samuti tegelastevahelised konfliktid mõjusid mulle reaalselt. Nende kurbus oli minu kurbus. Kui nemad nutsid, nutsin mina.

'Go Mi Nam' on selline tüüpiline kohmakas tüdruk, keda võib mitmes teises Aasia seriaalis kohata. Tema tegelaskuju oli kohati frustreeriv, kuid see tegi teda omamoodi nunnuks.
Pilt
Näitlejatööd on fantastiliselt head ja ükski tegelaskuju ei jäta külmaks. Peategelased on kohutavalt kuumad ja lõbusad, igaühes on oma eriline sära olemas.

Alustame A.N.Jelli liidrist Tae Kyungist. Ülbe ja karismaatiline tegelane, kuid tema näoilmed on nii geniaalsed ja ei väsinud kordagi üllatamast. Tema käitumine vahepeal tõesti ajas mu silmad pärani lahti ja mõtlesin: "No way, you just didn't do that."
Spoiler :
Pilt
Pilt
Pilt

Siis tuleb rahulik, soe ja kannatlik Shin Woo.
Spoiler :
Pilt
Pilt
Pilt

Ja siis tuleb Jeremy, kõige lõbusam ja energilisem tegelane A.N.Jellist. Näitleja Lee Hong Ki on ametlikult minu man-crush ka. :3
Spoiler :
Pilt
Pilt
Pilt

Kõik ülalmainitud (ja teised ka muidugi) sooritavad oma rolle väga hästi, arvestades, et üsna mitme inimese jaoks, kes tegelevad rohkem muusikaga, oli see debüütroll. Tõtt-öelda on palju Aasia seriaale, ma suudan nimetada näiteks kolm-neli tükki, kus tüdruk peab kehastama poissi. Näiteks "Hana Kimi" oli konkreetselt selline, kus tüdruk pidi kehastuma poisiks, et käia poistekoolis. "You're Beautiful"is leidub kindlasti klišeesid, vahel mõjuvad need koguni frustreerivalt, aga lõpprahuldus, mida ma sellelt saan, kui jõuan lõpuks seriaaliga ühele poole, on imeline, sõnulseletamatult võimas ja vaatamine tasub kindlasti ära.

Eraldi peab ära mainima, et You're Beautifuli OST on fantastiline. Muusika, mida nad seriaalis teevad, on energiline ja mõnus. Kuigi vaatasin seda konkreetselt aasta aega tagasi, kuulan ma siiani üsna aktiivselt paari laulu, mis on tõesti laulusõnade ja meeleolu pärast väga südamesse läinud.

Julgen seda soojalt soovitada igaühele, kes ei ütle ära mõnusast huumorist, draamast ja romantikast.
Veel natuke pilte:
Spoiler :
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Ma loodan, et sellest postitusest piisas, et kaasfilmiveeblaste huvi selle vastu äratada. Kui tekkis väiksemgi huvi, tehke väike paus Lääne seriaalide seas ja kaege see ära. ^___^

Edit: jaapanlased on teinud sellest ka oma versiooni "Ikemen Desu Ne," mille vaatamisega jõudsin neljanda episoodini ja sealt jäi see katki. Mind hämmastas, kui täpselt see üks ühele on Korea ja Jaapani versioon. Isegi muusika kõlas seal täpselt samamoodi. Aga näitlejatööd olid Jaapani versioonis üsna halvad ja seriaali üldine meeleolu ei suutnud naelutada sama, mida tegi Korea versioon.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

Mine Seriaalid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline