Nahk, milles ma elan

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Nahk, milles ma elan

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 08. September 2011, 13:35

Nahk, milles ma elan
The Skin I Live In (La piel que habito) (2011)

Ciggaral — tagasihoidlik loss Madridi lähistel, mille seinad peidavad kättemaksu, kuritegusid ja hullust. Töötades naha geenimodifikatsioonidega, ei ütle kirurg-eksperimentaator Robert Legarde (Antonio Banderas) ära teaduslikust kogukonnast salajas teostatud privaatoperatsioonidest. Ja kui saatus võtab temalt esmalt naise ja hiljem ka tütre, siis satuvad tema kätte sobilikud instrumendid julmaks, kuid täpseks kättemaksuks, ning hullunud peas tekkib äkitselt plaan.

http://www.bestfilm.eu

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Nahk, milles ma elan

PostitusPostitas homunkulus » 15. Oktoober 2011, 21:10

Omapärane ja põnev film. Huvitavalt teostatud. Ometi seda üle ei hindaks. Puudub nagu sügavam tähendus, mis jätaks ka filmi vaatamise järgselt tugeva emotsiooni, ainest mõtisklusteks. 7/10
Sina jah! Sina! Toppisid mulle igasuguseid kapsalehti pähe, et...
Kasutaja avatar
homunkulus
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 27
Liitunud: 20. August 2011, 12:39
Asukoht: Maa

Re: Nahk, milles ma elan

PostitusPostitas LiveForThis » 16. Oktoober 2011, 18:08

FIlmi esimene pool oli lihtsalt suurepärane, aga teise poole liigne struktueeritus tõmbas siruli igasuguse pinge või ootamatuse, mis võiks finaalis aset leida. Kulminatsioon ei töötanud enam üldse.
Film oli paratamatult liiga lihtsalt mõistetatav, kõik killud seati kiirelt ritta ja selle tõttu hajus salapära. Ka mõningatest tegelastest tulenenud liinid ei omanud sisu suhtes mingit tähtsust. Tekkis küsimus, et miks neid sinna üldse vaja oli.
Teiseks miinuseks loeks naiskarakteri nõrkust. Ei hakka siin spoileri kasti kasutama, aga ütleme nii et psühholoogiliselt ei olnud ta usutav ja seega kannatas selle all ka lõpp.
Kõige muu suhtes pean nõustuma, et The Skin I Live In on silmatorkav iludus. Režii, stsenaarium, operaatoritöö, muusika ja näitlejad - rõhuvalt meeliülendav. Kui üldse millegi kallal virised, siis võtaks ainult pinge maanduse ja naistegelase kallal.

7/10

Almodovari uut filmi saab Väga hästi võrrelda Oldboy`iga. Ainult viimane pingutas märgatavalt rohkem, et publik kõvasti konksu otsa suruda, et lõpuks kõik ootused ja lootused pikalt venitades lõhki rebida.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Nahk, milles ma elan

PostitusPostitas rauls » 14. November 2011, 00:42

LiveForThisi arvamus ühtib sisuliselt täielikult minu omaga.

Polegi vist enne näinud sellist filmi, kus mees sõna otseses mõttes meisterdab endale oma kätega naise. Hea oli näha Antonio Banderast vahelduseks ka ühes tõsises rollis. Ta on tegelikult suurepärane näitleja. Almodóvari teose peamiseks trumbiks loen hästi üleval hoitud salapärasust (mitte küll päris lõpuni) kogu selle kummalisevõitu teema juures. Filmi lõpuosa oli kuidagi magedalt lahendatud. Muidu kena väljanägemisega linateos.

7/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Re: Nahk, milles ma elan

PostitusPostitas Pixie » 30. Aprill 2016, 07:30

Filmi alguses olnud idee kunstnahast kadus loo arenendes kuidagi täitsa ära, sündmused võtsid hoopis teise pöörde ning asi kiskus väga haiglaseks. Mul nagu tekkis kahtlus, et mis Robert Vincente'ga teeb, aga see tundus siiski liiga ulmeline. Sest lõpptulemus ei saaks ju selline olla nagu ekraanilt paistis. Arusaamatuks jäi see, miks Robert
Spoiler :
Vera'ga üldse magada tahtis? Kättemaks? Armumine? Võimu näitamine? Pettekujutlus?

Kui see oli kuskil ridade vahel kirjas, siis mulle jäi see täiesti märkamatuks.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead
 
Postitusi: 1740
Liitunud: 22. Aprill 2007, 17:12


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 53 külalist

cron