Lourdes

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Lourdes

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 06. November 2011, 23:13

Lourdes
Lourdes (2009)

Lourdes algab aeglaselt ja ametlikult ettekandjatega, kes kauge "Ave Maria" saatel katavad sööklalaudu. Palverändurid tulevad tasapisi sööma, mõned neist ratastoolides, saadetuna Malta ordu ohvitseridest ja vabatahtlikest. Kuid ratastooli aheldatud, multiskleroosi põdev Christine (Sylvie Testud) on siin sellepärast, et "see on ainus viis kodust välja saada", nagu ta noorele vabatahtlikule Mariale (Lea Seydoux) tunnistab. Mõlemale jääb silma noor Malta ordu ohvitser Kuno (Bruno Todeschini), ja neid kõiki märkab omakorda ebamaiselt range nunn Cecile (Elina Lowensohn).

Režissöör Hausner kujutab nende Lourdes’ile lähenemist otsekohesel ja vaoshoitud moel. Mida edasi, seda enam hakkab film keskenduma imede ja usu teemadele. Hausner käsitleb keerulisi teemasid delikaatselt ja filmi läbib tänuväärselt kerge koomiline joon, mis on suuresti üldisele elamusele toeks. Lõpuks lahendatakse kõige ilmsemaid küsimusi – Mis on ime? Miks tema ja mitte mina? – ootamatult kõigi tegelaste keeruka tantsu abil.

http://2009.poff.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Lourdes

PostitusPostitas rauls » 06. November 2011, 23:15

Ilus, rahulik, lootusrikas, optimistlik, maagiline, inimlik, võrratu. Mina sain oma naudingu kätte. Teatud määral meenutas jänkide linateost "Awakenings" (imeline paranemine). Taustamuusika oli väga sobilik ja meeldiv. "Ave Mariat" esitati tõeliselt kenasti. Sylvie Testud oli väga armas.Ta tegi tõesti meeliülendava ja veetleva rollisoorituse (võitis ka Euroopa Filmiauhindadel parima naisnäitleja auhinna). Huvitav, kas kellegile siit foorumist "Lourdes" meeldib/meeldiks? Tegel film ei tohiks sobida hästi nooremale generatsioonile (muidugi erandeid leidub alati). Ei tea, kas peale minu ja Forza on keegi veel filmi näinud? Praegu jookseb Artises. Mulle oli see 2. vaatamiseks, eelmine leidis aset 2009. aasta PÖFFil.

9/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 66 külalist

cron