Laenatud aeg

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Laenatud aeg

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 12. August 2011, 16:25

Laenatud aeg
In Time (2011)

Kujutage ette maailma mitte just kõige kaugemas tulevikus, kus inimkond on jõudnud sinnamaani, et inimesed vananevad üksnes 25nda eluaastani ning seejärel vananemisprotsess peatub. Seejärel lähevad aga asjalood sootuks keerulisemateks ning karmimateks... Nimelt on maailmast saanud koht, kus aeg on sõna otseses mõttes raha. Igale inimesele antakse pärast 25. eluaasta täitumist kindel arv tunde ja minuteid ning kui need nulli jõuavad, siis inimene lihtsalt sureb. Samas tuleb iga toote ja teenuse eest neid samu minuteid välja käia... Suurem osa inimestest vireleb ja teeb mida iganes, et endale loetud ja ülimalt väärtuslikke eluminuteid leida, laenata, lunida või siis varastada. Selle maailma rikkad ja ilusad võivad aga elada igavesti...

Ka Will Salas (Justin Timberlake) on üks nendest, kelle eluminutit tiksuvad kiiremini, kui ta seda sooviks. Ühel päeval tutvub ta aga salapärase mehega, kes elanud siin ilmas üle sajandi ning kelle “elukontol” on samuti kaugelt üle saja aasta. Kui Will ühel päeval ärkab, avastab ta, et mees on oma elupäevad sõna otseses mõttes talle üle kandnud, ise aga eluga hüvasti jätnud. Seni alati “ajapuuduses” virelenud Willi uus, kopsakas elukonto äratab aga kiiresti karmide võimuesindajate tähelepanu ning mõrvas kahtlustatav Will peab end nüüd varjama rikaste eksklusiivses maailmas...

www.forumcinemas.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas Wisegirl » 04. Oktoober 2011, 22:38

Nägin täna kinos treilerit ja olen nüüd tõsiselt põnevil. Tegu on minu jaoks viimase aja intrigeerivaima teemaga, millega mängida!

Film lisandus kohe must-see nimekirja. Loodan väga, et teostus on sama hea kui idee.

Samas tõmmati elevusele vesi peale - jälle see Timberlake. Kas Hollywoodi on tabanud meesnäitlejate põud???
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Re: Laenatud aeg

PostitusPostitas Defka » 05. Oktoober 2011, 00:10

Timbu on lihtsalt uus kuum nimi Hollywoodis :).
Kasutaja avatar
Defka
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas LiveForThis » 05. Oktoober 2011, 01:06

Mind tõmbab rohkem lavastaja Andrew Niccol. Trailer on intrigeeriv, kuid jätab kuidagi kahtlase mulje. Jooksevad, jooksevad, armuvad jne.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas homunkulus » 27. Oktoober 2011, 16:47

Tõepoolest väga teravmeelne ja intrigeeriv teema arvestades maailmas ühiskonnas toimuvaid arenguid. Loodan, et idee on ka oskuslikult kütkestavaks filmiks vormistatud.
Mis puutub Timberlake'i, siis ei saa aru soigumisest, et kas Hollywoodis näitlejaid polegi. Vigisejad võiks parem viidata, millises fimis ja kus tema osatätmine vilets oli. :? Isiklikult vaid imetlen mehe näitlemisoskust ja ta rolli sulandumist.
Minuarust põhineb selline kriitika eelarvamustel ja stereotüüpidel. Eriti kui tegu on mõne teise eriala väga tuntud tegijaga, eriti just lauljaga, siis mõned ei suudagi teda näha objektiivselt muus valguses kui selles, milles ta nende ettekujutuses asub. Tuntud tegelast vaadatakse teises rollis pahatihti a priori negatiivselt.
Sina jah! Sina! Toppisid mulle igasuguseid kapsalehti pähe, et...
Kasutaja avatar
homunkulus
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Kermit » 27. Oktoober 2011, 18:14

Ei saa küll öelda, et teema huvi ei tekitaks. Tekitab vägagi, sest pakub välja idee, kuidas meie meeletut rahvaarvu koomale tõmmata.
See, et Timbu-limbu pearollis on ei ole ju paha. So what he fcuked Britney, oma rolle on ta mänginud piisavalt palju ja ka mitte halvasti. Teiste seas on ka Cillian Murphy, kes on ju väga hea näitleja. Ja Seyfried näitas Punamütsikeses, et võib olla ka väga arvestatav näitleja. Kuigi 2009. aasta Jennifer's Body on puhas *poop*.

Thumbs up for In Time (Y)
...peas keerleb isegi mõte, et kas äkki seda minna kinno laupäeval vaatama.
Kasutaja avatar
Kermit
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas Wisegirl » 27. Oktoober 2011, 23:00

homunkulus kirjutas:Tõepoolest väga teravmeelne ja intrigeeriv teema arvestades maailmas ühiskonnas toimuvaid arenguid. Loodan, et idee on ka oskuslikult kütkestavaks filmiks vormistatud.
Mis puutub Timberlake'i, siis ei saa aru soigumisest, et kas Hollywoodis näitlejaid polegi. Vigisejad võiks parem viidata, millises fimis ja kus tema osatätmine vilets oli. :? Isiklikult vaid imetlen mehe näitlemisoskust ja ta rolli sulandumist.
Minuarust põhineb selline kriitika eelarvamustel ja stereotüüpidel. Eriti kui tegu on mõne teise eriala väga tuntud tegijaga, eriti just lauljaga, siis mõned ei suudagi teda näha objektiivselt muus valguses kui selles, milles ta nende ettekujutuses asub. Tuntud tegelast vaadatakse teises rollis pahatihti a priori negatiivselt.

*khm* Virin virin virin.
Mina arvan, et sinu arvamus taolise kriitika kohta on stereotüüpne ja eelarvamuslik.

Mis see näitlemisoskus siia puutub? Kuni siiani pole tema kehastatud karakterid üksteisest palju erinenud. Mul on siiski silmad peas ja ma näen ekraanilt, kuidas ta mängib.
Kui on olemas nii palju häid näitlejaid, kelle hulgast valida, siis mulle tõepoolest meeldiks näha erinevaid nägusid erinevates filmides. Am I asking too much?
OT, vabandan.
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 27. Oktoober 2011, 23:45

Natukene nüüd filmist ka.

Idee ise ja algus oli juba väga-väga hea. Mõned naiivsed kohad ja kuigi 1/3 filmi võis juba ette arvata (mõned surmad, mõned õnnetused waiting to happen jne), siis meeldis ikkagi. Tunnistan, et määravaks võis saada see, et tegu on minu žanriga. Meenutab "Equilibriumi", kuigi jääb võrdluses siiski kannatajaks. Timberleik ei suutnud pe*se keerata ning oli isegi väga korralik, see-eest Cillian Murphy hiilgas. Seyfried tunduvalt etem, kui "Punamütsikeses".

7/10

Edit (09.12.2013): Uuesti vaadates meeldib endiselt, võib 7,5/10 vääriliselt hinnata.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re:

PostitusPostitas homunkulus » 28. Oktoober 2011, 11:47

uLtImAtEcRiTiC hinnanguga filmile suuresti päri.

Wisegirl kirjutas:*khm* Virin virin virin.
Mina arvan, et sinu arvamus taolise kriitika kohta on stereotüüpne ja eelarvamuslik.

Mis see näitlemisoskus siia puutub? Kuni siiani pole tema kehastatud karakterid üksteisest palju erinenud. Mul on siiski silmad peas ja ma näen ekraanilt, kuidas ta mängib.
Kui on olemas nii palju häid näitlejaid, kelle hulgast valida, siis mulle tõepoolest meeldiks näha erinevaid nägusid erinevates filmides. Am I asking too much?
OT, vabandan.

Wisegril, ka Sinul on vabadus arvata mida iganes. Ma ise arvan küll, et kellegi kohta arvamuse avaldamine/hinnangu andmine peaks rajanema siiski võimalikult objektiivsetel alustel jätmata kõrvale loogikat. Mitte isiklikul sümpaatial-antipaatial, liiati kui see baseerub suuresti sellel, kelleks sa kedagi pead või ette kujutad.

Yeh, You'r right. You asking too much! . Esiteks tekib küsimus, kas Sa seda filmi ikka vaatamas käisid?
Kuidas siis näitlemisoskus siia ei puutu? Et Sulle siis lihtsalt nägu või persoon ei meeldi? Ma ei tea võibolla oled Sa kunagi liiga palju Timberlake muusikavideoid vaadanud, et ei suuda teda muus rollis näha, aga mees on päris kindlasti üle keskmise hea näitleja. Ses mõttes on pehmeltöeldes imelik ka Su väide justkui tema kehastatud karakterid üksteisest kuigivõrd ei erine. No ma ei tea. Ma nägin küll näiteks Halvas õpetajas ning Laenatud ajas kaht täiesti erinevat tüüpi.
Kuidagi ei saa ka nõustuda, et Tiberlake filmides üle eksponeeritud oleks. Liiati arvestades, keda Sa ilmselt paljudeks teisteks headeks näitlejateks pead - st. ainult filminäitlejatena tead. Võrdle näiteks Timberlake'i ja mõne teise, keda Sa selles rollis näha oleks soovinud, näitleja, filmograafiat.
Sina jah! Sina! Toppisid mulle igasuguseid kapsalehti pähe, et...
Kasutaja avatar
homunkulus
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Zinera » 28. Oktoober 2011, 13:29

8/10

Film oli väga hea, sisukas ning põnev. Idee sellistest inimestest ning elust on tegelikult on ju natukene isegi tõsi, sest mõned elavad päevast päeva, samas jällegi kui teised omavad ressursse, et elada igavesti. Näitlejad päris hästi sobisid kõik mõne mööndusega, pidi ju 25 või alla selle kõik olema.
Natukene halb oli see, et nii mõnigi käik oli etteaimatav, kuid nii väga see ei häirinud, sest põnevus säilis igal juhul.
Ilus armastuslugu, mis ma muud oskan öelda...
Zinera
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 10. November 2011, 21:12

Ma arvan, Homunkulus, et sa oled väga osav enda arvamusi justkui minu arvamusteks või mõteteks väänama.

Kui ma ütlesin, et ma ei näe karakterites erinevusi, pidasin silmas "Halba õpetajat" ning "Seksisemusid". Sealt ka näitlemisoskus. Kui kaks karakterit on sarnased, siis nende rollide sooritus ei ole teab mis keeruline ning see ei ütle ka näitlemisoskuse kohta midagi. Minu arvamus näitlemisoskuse kohta areneb seoses sellega, kui palju ma näitlejat ekraanil näen.

Huvitav oleks aga teada, keda ma küll "liiati sinu arvestuse" järgi headeks näitlejateks pean? Iseenesest toredasti kallutatud lause, muuseas annab teada, et sul on eelarvamus selles suhtes, missugused näitlejad mulle meeldivad. Practice what you preach ehk ära ole nii eelarvamuslik?

Igatahes, jõudsin täna üle pika aja taas kinno.
"Laenatud ajas" on paar väga liigutavat ning südamlikku kohta. Filmi idee üksi suutis mind endaga kaasa tõmmata, teostus oli lootuslikult naiivne. Mulle meeldis.
Seyfried oli pisut off-beat, aga see oli jälle omamoodi sobiv. Timberlake oli hulga tõsisem kui viimased karakterid, nüüd vaja ainult sügavust juurde.

Huvitav ajasüsteem. Kelle mõte oli ajasüsteemile üle minna ja tahakski nüüd teada, kuidas esimesed generatsioonid olukorra omaks võtsid. Ma sain sedasi aru, et igale ajatsoonile on ette nähtud teatud ajahulk, mida kasutada? Huvitav, kuidas olukord mujal maailmas oli...
Eks ikka ühed on võrdsemad kui teised.
Minu jaoks jäi eepilisusest puudu, ning kohati tundus film olevat lihtsalt tuleviku ühiskonnas toimuv pangaröövlite lugu.
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kober » 08. Detsember 2011, 11:47

Mulle sobis.
Nagu uLtImAtEcRiTiC mainis, algus oli väga hea. Idee on suurepärane. Murphyt olen alati ekraanile oodanud , Retreatis oli ta ande mõtte peaaegu märkamatu ja seekord õnneks tõestas enda taas. Timberlake igati talutav.
Kaheksat ei anna liigselt emotsionaalsete momentide eest. Puhtalt karmi filmina olnuks parem.
7/10
Kasutaja avatar
Kober
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas CM-Girl » 28. Jaanuar 2012, 20:38

Timberlake + Seyfried = No Match. Seyfried ei meeldinud, nõrk esitus. Cillian Murphy aga oli suurepärane. Film ise...keskpärane.

5/10
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 29. Jaanuar 2012, 02:46

Korralik allegoorilise väärtusega & ambitsioonikas idee, aga film lihtsalt ei kanna välja.

Aja surnuks löömiseks samas kõlbab ka.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas Rain » 01. Veebruar 2012, 20:20

Suure potentsiaaliga film, mida oleks saanud hulga etemalt teostada. Ma ei taha öelda, et see halb oleks olnud, aga palju jäi vajaka. Aga noh, vähemalt suudeti ootamatuid pöördeid teha, mistõttu ei tekkinud tunne nagu oleksin tarretist vaadanud. 6/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Järgmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist