OK, ligi kolm tundi klõpsutamist. Mõned mõtted:
Mina tegutsen loogika järgi, et asjad tuleks võimalikult lihtsad hoida, eriti selline paljudest allikatest tihedat liiklust saav portaali puhul. Mingid post-load
cufon canvas trikid käituvad hetkel erinevates seadistustes/sirvijates sageli täiesti erinevalt. Mozillas on fondipilt udusem, Exploreris saabub leht näiteks järelvirvendusega...
Lõppkokkuvõttes võiks kogu kood standardile vastata (valideeruda)
Kujundus kui selline mind seda tüüpi lehtede puhul eriti ei huvitagi - Filmiveeb on minu jaoks eelkõige foorum ja see võiks vabalt ka mustvalge olla... However, portaal ise on minu maitse jaoks pisut liiga kastine. Viimase aja trend on pigem väiksemad värvierinevused ja vaid vaevumärgatavad piirid - inimesed on veebilehtedega harjunud ja lahtriteks jagamine toimub ajus automaatselt.
Kogu kontseptsiooni enam nagunii muutma ei hakka, see on vist rohkem mu isiklik probleem.Konkreetsemalt, järjekorras:
Ülemine riba on liiga paks ja ma ei ole kindel, kas 3 valget input kasti on kõige parem mõte. Samuti lisandub värvipaletti mitu uut tooni.
Reeglina on see riba reserveeritud viitedega partnerite lehtedele, "Filmiveeb?" lingile, twitter, facebook, rss jms ikoonidele. Just sayin'Uudistekast tundub veider, täpsemalt see rohepunane Näita/Peida nupp, mis on liiga suur ja agressiivne. Samuti jääb segaseks funktsioon: külastajad tahavad neid väikeseid uudispilte ilma tekstita vaadata? Also, välja venitatud pildid on nii 2001
Kui need tühjaks jäänud kohad veel kirjute reklaamidega täita, pole enam kindel, kui hästi see kõik sellel suhteliselt tumedal lehel klapib. Äkki peaks kaaluma heledamat "bodyt"?
Võib-olla oleks loogiline portaali kõike aktiivsemalt muutuv sisu (ehk foorumi uued postitused) kokku suruda ja pisut prominentsemale kohale tuua - paremasse tulpa?
Filmid/Seriaalid jaotusMinul viskab filtreid kasutades Exploreriga vale lingi - lisab aadressi ühe lisa "/filmid", tulemuseks (404).
Kui juba mingit tabelit sorteerida saab, peaks peaks genereeritud tabelis ka parameetrid näha olema (siin siis riik ja keskmine hinne). Samuti peaks jääma kuskile märge, mille järgi sorteeriti (url-i dešifreerimisest ei piisa).
Select menüüd lisavad veel ühe uue värvi.FoorumKõik väiksemaks - default font, nupud jne. Alafoorumites on ümaratena(?) mõeldud kastide-nuppude otsad "katki". Paremal (viimane postitus tulbas) on liiga palju tühja ruumi. Nö footerit peaks kokku tõmbama ja seda alumist segadust pisut korrastama.
TeemadKummaline on eelmiste tasemete (foorumi ja alamfoorumite) stiili kadumine - piirid puuduvad, taust paistab läbi. Mingi järjepidevus võiks olla. Kummas suunas minna, ei tea.
Teekond teemasse (nt. Filmiveeb -> Filmid) link on elementaarne ja vajalik - isegi siis, kui kokku ongi ainult kolm taset. "Üles" nupud ei tööta.
Uues foorumis võiks kaaluda spoilerite (mis hetkel ei tööta) kokkusurumist - las nad olla "inline" ja kasutajad saaksid ise valida, kuidas neid kujundavad. Tihti on vaja ainult üks sõna ära peita - suur kast sööb asjatult ruumi ja teksti värvimine pole turvaline...
Hindamisest. Võiks kaaluda IMDB stiilis hinnete lahti löömist (kui palju pandi ühtesid, kahtesid jne - eeldan, et need numbrid on juba praegu andmebaasis olemas) + kasutajal peaks olema võimalus oma hinnet muuta. Ma ei tea, kuidas andmebaasid on ehitatud, aga booleani (on/ei ole hinnanud) asemel ühest kümneni numbrit talletada ei tohiks olla suur takistus.
Filmide "põhjalikum hindamine" on väga lahe idee! Ma eeldan, et see on hetkel lihtsalt kasutajate aitamiseks ja hindamise lihtsustamiseks. Aga äkki tasuks pikas plaanis ära osahinnete andmebaasi salvestamine. Näeks ka "põhjalikumat hindamisstatistikat". Hiljem juba filmide võrdlemine, sektor/võrkdiagrammid ja värgid
Aju paks, mõtted otsas. Jõudu tööle!