Pianist

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Pianist

PostitusPostitas Cochrane » 24. Juuni 2005, 18:14

Pianist
The Pianist

Sakslaste tungimisega poolasse algab poola-juudi klaverimängija Wladyslaw Szpilmanni (Adrien Brody) jaoks kannatuste periood. Warssavi geto surmalõksu vangistatult pääseb ta vaid napilt küüditamisest vältimatusse hukatusse ja pääseb linna varemete vahel. Üksinda, võideldes päev-päevalt ellujäämise nimel, rändab ta inimtühjas linnas. Selles meeleheites pakub talle lohutust tema muusika. Kuid siis võtab just nimelt üks saksa ohvitser (Thomas Kretschmann) enda peale riski ja otsustab juudi päritolu muusikut varjata.

Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2680
Liitunud: 12. Aprill 2005, 12:17

PostitusPostitas crackhead » 22. September 2005, 18:23

Üks kõigi aegade paremaid filme.
Adrien Brody mäng on vaimustav ja ta vääris oma Oscarit. Samuti Polanski. Film oleks kindlasti pidanud ka saama parima filmi Oscari. "Chicago"-st oli see nüüd küll üle. 10/10
Viimane vaadatud film: On Golden Pond 9/10
Viimane ostetud DVD: Blood Diamond 10/10

Pilt
Kasutaja avatar
crackhead
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1135
Liitunud: 04. Aprill 2005, 08:49
Asukoht: Hirvepark/Siselinna kalmistu/Varblane/Harju mägi

PostitusPostitas Honiara » 21. Oktoober 2005, 20:15

mhmh, just hiljuti vaatasin ka, pean n6ustuma eelöelduga.
pole peaosatäitjat varem filmides näinud, nii et olen sellest näitleja prs vaimustuses nüüd
Honiara
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 25
Liitunud: 20. Oktoober 2005, 19:29

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 28. September 2006, 21:48

Suurepärane film! Polanski parimaid, julgen ma pakkuda, kuigi pole tema teostega eriti tutvunud, aga see film on lihtsalt suurepärane! Saab vapustavalt hakkama nii sõjafilmina kui ka biograafilise teosena.

Adrien Brody on selle filmi hingeks ning ei luba olla sellel liiga ülevoolav, Polanski aga ei lase teosel koost laguneda, rikastades seda ajastukohaste detailidega. Mõlemad mehed said oma Oscarid teenitult!

Kuigi tegu on väga hea ja ka parima filmi Oscarit väärt filmiga, on muusikal mu lemmikžanre ja "Chicago" on selle žanri üks parimaid esindajaid, läks too Oscar sel astal minu silmis ikka õigetesse kätesse.
Poleks nad vaid samal aastal kandideerinud....

10/10!

P.S.: Brody on hea pianist, väga meeldejääv koht filmist on, kui ta saksa ohvitserile maja rusudes kalverit mängib. See läks hinge!
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2036
Liitunud: 02. Märts 2005, 19:30

PostitusPostitas Zinera » 20. Aprill 2008, 15:50

nonii..lõpuks sai ka see film vaadatud..ja tulemuseks oli hinne 10/10.
Eriti meeldisid mulle filmi valitud Chopini klaveripalad nii uskumatult hea näitlejatöö Adrian Brody poolt - kõik oli lihtsalt super!
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

PostitusPostitas lostinthemist » 13. Mai 2008, 22:00

Üks parimaid Teise maailmasõjaga seotud filme, mida olen näinud. Adrien Brody teeb minu silmis parima rolli. Täiesti hämmastav, kuidas ta suutis rolli sisse elada (vastavalt IMDB triviale ta müüs enda maja ja auto ning ei vaatanud telekat). Ta suutis väga hästi vaatajale edasi anda seda hirmu, üksindust ja teadmatust; mida see tegelane pidi tundma.
Võrratud osatäitmised, sündmustik kisus kohe kaasa. Muusikapalad olid ilusad, kõige meeldejäävam stseen oligi see, kui ta ühele sakslasele klaverit mängib. Vahel oli täiesti šokeeriv, kui julmad saavad natsid olla juutide vastu.
Spoilerid!
Kõige šokeerivam oli see, kui ratastoolis meest maja aknast alla visati!

Sõjastseenid olid üsna muljetavaldavad, kuigi nendes polnud filmi point.
Oscarid teeniti ausalt ära. Kohutuslik film, mida peab vaatama!
9/10
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

PostitusPostitas Weirdo » 15. Mai 2008, 16:30

See film pakkus mulle huvi varemgi, kuid paraku vaatasin alles nüüd, kui foorumi viimased postitused mulle selle meelde tuletasid.

Igatahes on "Pianist" absoluutselt vapustavalt hea film. Lisandub minu lemmikute nimekirja. Üldjuhul ma kipun alati võimalusel sõjafilme vältima, kuna need on liiga rusuvad ja masendavad, sest minu jaoks on sõda kõige masendavam ja õudsem asi maailmas.

Ma pole kunagi suutnud seda levinud juutide vihkamist mõista, kuid..ma olen võrrelnud juute näiteks venelastega Eestis. Ja siis ma isegi mõistan..Kuid mind tõesti ei häiriks üldse venelased, kui nad suhtuksid meie riiki austavalt (sealhulgas õpiksid ära eesti keele), mitte ei mässaks ega peaks Nõukogude Liitu meie vabastajateks ja üleüldse - käituksid kultuurselt. Ma olen liiga võhik, aga minu teada ei saa juute sellistes asjades süüdistada? Ainult selles, et nad on/olid liiga intelligentsed ja edukad ning et neid oli liiga palju. Samas, kui mõelda natuke, siis ega meiegi Eestis väga õnnelikud oleks, kui oleks märgatavalt palju kedagi teisest rahvusest, kes oleks edukamad ja andekamad kui me ise.

Sellega ei püüa ma kuidagi sakslasi ja nende kuritegusid õigustada. Lihtsalt näha asja ka natuke teisest küljest ehk siis et ka meie pole ideaalsed. Sest igasugused holokaustidokumentaalid jms tekitab mus alati tõsist kaastunnet. Ja juutide vastu pole mul mitte kunagi mitte midagi olnud, pigem sümpaatia. Pealegi ei õigusta selliseid asju, mida tehti juutidega, mitte kui miski. See pole inimlik, kuid see pole ka loomalik. Mitte ükski loom pole nii julm. Selles filmis näidatu oli arvatavasti veel isegi leebe.

Minu jaoks oli samuti see stseen (kui ta tollele sakslasele klaverit mängib. Kahju, et Wladyslaw teda päästa ei saanud) üks kõige ilusamaid:
http://www.youtube.com/watch?v=RkUVb1AJbSM

Igatahes oli film tõeliselt köitev, kaasahaarav ja emotsionaalne. Arvan, et see on film, mida näitaks ainult ETV, sest TV3 ja Kanal 2-e pole see piisavalt "põnev" ja kommerts. (Ma muidugi ei tea, äkki on need kanalid seda filmi ikkagi näidanud..minu viga siis)

Ja Adrien Brody oli lihtsalt suurepärane.
Tema Oscari-kõne on kõige parem, mida ma elus näinud/kuulnud olen.
http://www.youtube.com/watch?v=8HgWANva ... re=related
Kasutaja avatar
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 802
Liitunud: 02. Mai 2006, 18:28

PostitusPostitas Kickflick » 22. Aprill 2011, 21:14

Põhimõtteliselt on tegu küll väga hea filmiga, aga kuna ma olen varem juba mitmeid filme näinud juutide kannatustest, siis see film minus suurt vaimustust ja üllatusi ei tekitanud.

7/10
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas MNC » 23. Aprill 2011, 13:41

Õuh, jõle ning klišeedest kubisev juudikannatus. Muidu poleks nagu viga kuna omamoodi stoori on, näitlejatöö on ja kui Polansky oleks Kreeka-Poola juurtega, siis võiks ta nimi olla Miljööpolanski, aga iga kord kui juuditapuks läheb hakkab ülevõllimine ja okendamiseni tuttav sjewnuff pihta.

Faking hel' - seal oli mingi staabiauto, mis sõitis üle IGAST laibast mis tänaval vedeles...kui neil SS-lastel oli juutidest nii kuradi savi, siis oleks pidand olema neil savi ka juutide laipadest, aga ei - see raibe vänderdas ekstra, et igale võimalikule korjusele ikka ilmtingimata rehvimustri peale saaks...hale ja ratas-vanamehe koht oli üks nõmedamaid...odav.

H: (- 6.000.000/10)
"Little Ralf Sauter. How I loved listening to your sweet prayers every night. And then you'd jump in your bed, so afraid I was under there. And I was!"

http://realmnc3.blogspot.com/
Kasutaja avatar
MNC
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 391
Liitunud: 07. Detsember 2009, 23:46
Asukoht: Tarbatu

Re: Pianist

PostitusPostitas rauls » 17. November 2014, 01:01

Võimalik, et parim Polanski film. Asjatundlikult näidatakse meile Teise maailmasõja ajal natside korda saadetud õudusi. Seejuures ei olda liiga moraalitsev või pealetükkiv. "The Pianist" ei ole siiski tüüpiline holokaustiteemaline linateos. Eelkõige on see ühe mehe lugu ellujäämisest. Mehe võitlust mitte muutuda hullumeelseks keset ümber toimuvat hullust on nii peenetundeliselt kujutatud. Adrien Brody võitis oscari igati õigustatult. Film on suurepäraselt lavastatud ja igati õige tonaalsusega. Ilus klaverimäng on boonuseks.

9/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 91 külalist

cron