Siseimpeerium

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Siseimpeerium

PostitusPostitas H20H » 10. August 2007, 22:22

Siseimpeerium
Inland Empire

David Lynchi salapärane müsteerium näitlejanna Nikkist (Laura Dern), kelle isiksus killustub seda enam, mida sügavamalt ta tööle pühendub. Kingsley (Jeremy Irons) on režissöör, kes soovib lavastada poola mustlaslugudest pärinevat stsenaariumi, millest kunagi valmis saama pidanud linateos jäi aga poolikusks, kui kaks tollast peaosalist julmalt mõrvati. Kui Nikki saab ühe peaosalise rolli omale, hoiatab Kingsley meespeaosalist (Justin Theroux) daami armumast, sest naise abikaasa on väga karm ja ettearvamatu. Kuid kaasnäitlejad ei suuda oma kirge vaos hoida ja Nikki hakkab rolli süvenenuna üha enam kaotama oma reaalsuse taju.

Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
H20H
Eliit
 
Postitusi: 164
Liitunud: 25. Jaanuar 2006, 17:58

PostitusPostitas hau » 03. September 2007, 21:07

Huvitav, huvitav..
Laura Derni auhinnavääriline rollisooritus oli uskumatu. Ta sobis sellesse rolli täielikult ja ühtegi hetke polnud kui ma vaatasin teda kui Laura Derni. Ta elas ikka väga tõsiselt rolli sisse ja tänu lynchi käsikaamerale oli tunne nagu see oligi dokumentaal ühest naisest, kes on natuke segi läinud. Terviklikult oli see nagu unenägu. Ebaselge ja mürane kaamera, veidrad kõrvaltegelased, võimsad heliefektid ja Derni tegelased olid selle elamuse põhilised loojad.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas rauls » 03. Veebruar 2011, 00:27

Uskumatu, kuidas mu filmimaitse võib muutuda. Enne eelmist nädalavahetust vaatasin viimati filmi 3 ja pool aastat tagasi (kinos). 2007. aastal polnud ma absoluutselt vaimustuses, vaid vastupidi, Lynchi teos tundus toona tüütu ja tobe. Praegu arvan aga, et tegu on fantastilise linateosega. Filmi võib küll pidada küll raskesti vaadatavaks, kuid oi millise elamuse see pakub. Ei saanud küll kõigele pihta ja eks Lynch tahtiski jätta lahtisi otsi ja lasta vaatajal ise otsustada stseenide/olukordade tähenduse üle. Tegelt ei peagi kogu sisu nii hirmasti jagama, sest "Inland Empire" on lihtsalt suurepärane kunstiteos. Sisu on keerukas, kuid samas oli huvitav mõelda, mida miski sümboliseerib või arutleda selle üle, mis on reaalsus ja, mis mitte. Tegelt, kas filmis eksisteeris üldse reaalsus? Pigem oli kõik üks müstifikatsioon. Paras sürr, aga see eest huvitav. Visuaalselt äärmiselt põnev linateos!

9/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

PostitusPostitas Kickflick » 06. Veebruar 2011, 23:22

Esimene tund filmist oli üllatavalt loogiline ja arusaadav, kummalisusest hoolimata. Aga siis äkki läks lahti tõeline mindfuck. Kuigi ka mina ei saanud kõigest sellest hullumeelsusest kogu aeg aru, olid need 3 tundi väga nauditavad kunstiteosena. Ja film ei mõjunud väsitavalt, nagu ma esmalt arvasin.

9/10
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 50 külalist

cron