Postitas Hülss » 13. Märts 2007, 07:43
Philip K. Dick'i raamatutest on palju filme tehtud, muuseas
Blade Runner, Total Recall, Minority Report, Paycheck ja nüüd siis "A Scanner Darkly". Filmi režissööriks on Richard Linklater, kes taaskord kasutab omapärast tehnikat nimega rotoskoopia, sama tehnikat on ta kasutanud filmis Waking Life. Tulemuseks on päris omapärane teos, mis võib algul tunduda väga segasena, aga tegelikult nii ta pole. Küll vajab aga käesolev film harjumist, selline visuaalne stiil koos tõeliselt väändunud fantastikaga võib eemale peletada, aga karta pole põhjust.
Ma ei ole õige inimene seda filmi arvustama, sest mulle on harjumatu selline ebareaalsus, mida filmis kujutatakse. Ma tean, et vale on hinnata filmi isiklikust maitsest lähtudes, ma üritan lihtsalt võimalikult aus olla. A Scanner Darkly pole üldse paha film, ta on huvitav, visuaalselt lummav, mõtlemapanev ja palju muudki, aga ta pole päris "minu sorti" film. Et Philip K. Dick'i mõttemaailma paremini mõista, oleks mõtekam enne tema teoseid vast lugeda, eriti kui tema teostel põhinevad Blade Runner ja Minority Report.
A Scanner Darkly
7/10