Agoraa

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Agoraa

PostitusPostitas Soprano » 29. August 2010, 16:53

Agoraa
Agora



4. sajand, Rooma ikke all ägava Egiptuse kuulus Alexandria raamatukogu, Vana Maailma teadmiste ja õpetuste kants. Keevalise loomuga õpetlane ja filosoof Hypatia (Rachel Weisz) on paljude kaasaegsete jaoks suursuguse asutuse sümboliks ja ühtlasi innustuseks õpilastele, kellele edasi anda üks ja peamine õpetus: vankumatu ja igikestev tõeotsing.

Hypatia on päikesesüsteemi saladustele jälile saamas sajandeid enne Copernicust ja Galileod, ent tema elutöö ähvardavad rikkuda kristlik ülestõus ning kokkupõrked senise paganausu pärast. Saades valitseja usuvahetusest tuge, õhutavad Alexandria kristlastest vähemused rahvarahutusi ning linna haarab õige pea ulatuslik sisesõda.

Kesk tapatalguid ja kaost valitseb tundekaos ka Hypatia südames, keda tõmbab kirg kord ühe, kord teise teda tuliselt armastava mehe poole. Üks neist on Hypatia ustav ori Davus (Max Minghella), kelle siseheitlus kaldub kord käskijanna vastu süveneva armastuse, kord võimaliku vabaduse poole, mis talle kristlastega liitudes osaks saaks. Teine Hypatia õpilane, kõrgest soost Orestes (Oscar Isaac), kes usaldab naise nõu keerulistes, sisekonfliktist haaratud poliitilistes mängudes.

Hypatia elu on üha suuremas ohus, kuid vapper naine loobub armastusest ja turvalisusest, et võidelda maailma eest, mis võinuks tulla, ohverdades end maailmale, milliseks see tegelikult on saanud.

http://www.acmefilm.ee



Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

PostitusPostitas Dzeiku » 20. Oktoober 2010, 23:08

Sai vaadatud.
Ma ei oskagi öelda, film ise oli selline meeldiv aga võinuks paremini lõppeda :D
Dzeiku
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 32
Liitunud: 23. Aprill 2010, 00:54

PostitusPostitas MNC » 21. Oktoober 2010, 01:45

Vaatan kindlasti !
Hypatia mõrvamisega algas ju uus peatükk maailma ajaloos, mille märksõnadeks olid: rist, ususõjad, teaduslik/vaimne degeneratsioon, stagnatsioon ning põhisuunaks oli Kristuse nimel, inimlikkuse jalge alla trampimine.
"Little Ralf Sauter. How I loved listening to your sweet prayers every night. And then you'd jump in your bed, so afraid I was under there. And I was!"

http://realmnc3.blogspot.com/
Kasutaja avatar
MNC
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 391
Liitunud: 07. Detsember 2009, 23:46
Asukoht: Tarbatu


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 59 külalist