Vaatasin "Star Warsi" originaaltriloogiat (mitte esimest korda!) ja nagu arvata võite,
mind=blown.
Mingil ajaperioodil ma polnudki päris kindel, kas mulle meeldib rohkem episood IV või V, nüüd võin kindlalt öelda, et V ehk "The Empire Strikes Back" on mu lemmik - see on lihtsalt kõige süngem, kõige võimsam, muljetavaldavam, vaheldusrikkam (alustades lumise
Hothiga ja lõpetades salapärase
Dagobah'ga, kus elab Yoda)... viiendale episoodile julgen ka vabalt 10/10 panna, samas kui IV jääb ikka sinna 9/10 piirkonda.
Paraku aga pean ütlema, et "Return of the Jedi" pole midagi erilist. Filmis "Clerks" oli Dante Hicksil õigus, kui ütles: "All "Jedi" had was a bunch of muppets", sest ega filmis ju suurt rohkem polnud kui natuke lollitamist Jabba palees ja tohutult kõmmutamist Endoril koos hunniku
ewokitega.
Kõik stseenid Luke'i, Palpatine'i ja Darth Vaderiga on muidugi suurepärased, sestap ikka 8/10... kuid kuues episood on originaaltriloogias kindlasti nõrgim.
Oleks nagu rohkem lastele tehtud kraam, pole seda südant, mis eelmisel kahel filmil... kuid kõva meelelahutus siiski - ja loomulikult meeldivas koguses Bobat (
digitally remastered versioonis ta isegi flirdib veidi mingite tibidega) ning Landot.
Randal Graves: Which did you like better? "Jedi" or "The Empire Strikes Back"?
Dante Hicks: "Empire".
Randal Graves: Blasphemy.
Dante Hicks: "Empire" had the better ending. I mean, Luke gets his hand cut off, finds out Vader's his father, Han gets frozen and taken away by Boba Fett. It ends on such a down note. I mean, that's what life is, a series of down endings. All "Jedi" had was a bunch of Muppets.
Mina ei tea, miks Randal "Return of the Jedi"-t eelistab.

Issand, milline
geek ma olen...
35% Nerd, 48% Geek, 52% DorkThe Complete Star Wars EncyclopediaTAHAN !