Ma olen tähele pannud, et siin suht palju rahvast, kellele raamatud meeldivad, mõtlesin siis, et võiks arutada, mis te arvate, mis 7. ehk viimases raamatus juhtub?
Mina arvan:
Tuleb välja, et Snape on tegelikult Ordu poolel. Ma arvan, et see, et Snape Dumbledore tappis oli Dumbledore poolt plaanitud. Miks?
1. Snape ja Dumbledore salapärane tüli. Kui Snape oleks tõesti surmasööja poleks ta ju läinud Dumbledore'ile kaebama,
et tal on liiga palju tööd (nagu Hargid arvas)
või et ta ei taha enam Surmasööjate spioon olla (nagu Harry arves)
Sest mõlemal juhul oleks ta ju Dumbledore'i usaldust kaotanud ja pole saanud enam nii palju infot Surmasööjatele.
Ma arvan, et nende tüli oli seotud sellega, et Snape tahtis Murdmatu Tõotuse murda: vabasurma minna Dumbledore'i eest. Või et juhul kui Dumbledore plaanis oma surma tema käe läbi polnud sellega nõus.
2. Kui Snape oleks paha, oleks ta ju ka jäänud ootama, et Malfoy Dumbledore tapaks, nagu teised Surmasööjad. Ma arvan, et kas a)Dumbledore tahtis surra Snape käe läbi (mitte mõne Surmasööja) või ta polegi surnud, sest nad võisid ette plaanida, et Snape teeks nagu tapab ta ja kõigile tundub et ta ongi surnud. Miks? Sest Bellatrix on öelnud muuhulgas, et Andestamatuid Needusi saab kasutada tõhusalt ainult siis, kui neid nauditakse: Snape aga ei nautinud (näost oli näha). Avada Kedavra toimis nagu Expelliramus: Dumbledore paiskus õhku, mitte ei kukkunud lihtsalt maha nagu tavaliselt.
Miks räägiti kohe raamatu suht alguses ilma sõnadeda võlukunstist: äkki ütles snape lihtsalt Avada Kedavra, aga mõtles midagi muud?
Pikk ja segane jutt tuli