"Encino Man" saigi omal ajal äravaadatud ainult sellepärast, et juba reklaamis öeldi "He's from Estonia!".
"Monk'is" Eesti mainimine on samamoodi üsna hästi meelde jäänud. Ehk siis oma neljakümne aasta pärast kuskil verandal sõbrannadega teed juues ja noorusaegu (või õigemini noorusaja sarju) meenutades on see, mis "Monk'ist" lõpuks meelde jääb arvatavasti midagi sellist:
"OMG, seda... noh... mistap nüüd oligi? ... MONK!! Seda sarja mäletate?"
"Ahjaaa, see oli see, kus oli see OCD sündroomiga naljakas mees ja kus kahel korral Eestit mainiti!!!"
"Omg, mainiti jah!! Parim sari EVER, DISCUSS!"
"My Family" Eesti mainimise osast on meeles nii palju, et noorpaar ütles, et nad on pärit eestist (aga kahjuks sellega kogu nende eestlus piirduski, isegi vene aktsenti polnud

), mille peale Ben ja Susan oskasid kosta ainult nii palju, et Eesti on ühel korral Eurovisiooni võitnud, aga rohkem nad sellest kohast joht ei tea.
Ja siis on mul seoses Eestiga veel meeldejäänud üks film, "Candles in the Dark", mida ma ise näinud pole, aga kunagi väga-väga näha tahtsin. Nimelt mängib Alyssa Milano seal
Eestist pärit tüdrukut, lisaks toimusid veel isegi mingid võtted Tallinnas ja puha. (Ehk siis muidugi ma läksin 8 aastat tagasi selle uudise peale endast täitsa välja- Phoebe "Võluväest" on Eestis käinud!!! OmgOmgOmg.") Igal juhul ühes sisututvustuses, mis ma tol ajal selle filmi kohta lugesin oli Estonia asemel hoopis Astonia kirjutatud, aga praegune IMDb oma oli täitsa õige kirjapildiga (igav).
Candles in the Dark is the story of a girl who comes to visit her father's homeland, the Soviet Republic of Estonia. After she arrives, she finds that her father is part of the dissident anti-soviet underground. She soon find her self engulfed in the struggle with her father and a lot of new friends, and finds herself being hunted by the KGB.
Tundub ju nagu parim film
ever?
Sooviksin veel lisada alandliku vabanduse, et ma Filmiveeb.ee meeskonnaliikme staatusest hoolimata viimase kuu jooksul kordagi Filmiveeb.ee andmebaasi täiendanud pole!