Roy Strider'i "Minu Mongoolia"
IlseV kirjutas:Mongoolia on erinev, ses suhtes, et jääb mulje nagu raamatu oleks kirjutanud naine, kes on oma peategelaseks valinud mehe, kes kirjutab oma suhtest Lõunaristiga.
<--- 100% tr00
Igatahes muidu täitsa hariv raamat. Näiteks jäi tänu "Minu Mongooliale" meelde, et Mongoolia pealinnaks on Ulaanbaatar, (mis paneb omakorda mõtlema, et kui ma oleks vaid veidi varem taibanud "Minu..." sarja raamatute lugemise tõsiselt käsile võtta, oleks võimalus geograafia eksam normaalselt sooritada ehk palju suurem. Nagu näiteks Island'i pealinna meeldejätmine tundub mulle umbes sama võimatu nagu Robot Unicorn Attack'is 100 000-punktilise skoori tegemine. Reykjavickiyckiyckcycy? Igatahes oma õnne teades annab Islandi pealinna teadmine eksamil vähemalt 50% punktidest.)
Lisaks grandioossetele geograafiaalastele teadmistele, oli "Minu Mongoolias" ka väga õpetlik näide sellest, kuidas rattasõidu ajal kurjade koertega toime tulla, (nimelt tuleb ratas ühele rattale üles tõsta ja siis see kogu aeg koerte suunas hoida, kuni nad lõpuks ära tüdinevad ja minema lähevad*). Minu taktikaks on seni olnud lihtsalt võimalikult kiiresti koertest eemale väntamine, aga kuna Lõuna-Eesti treppis kruusateedel see alati just kõige paremini ei õnnestu, siis võivad "Minu Mongoolias" antud juhtnöörid ühel päeval päris kasulikuks osutuda.
*Vabandan spoilerite pärast.