John Landis

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee lavastajate kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

John Landis

PostitusPostitas Ralf » 04. Aprill 2010, 15:58

John Landis



1950. aasta augustis Ameerika Ühendriikides Illinoisi osariigis sündinud John Landise karjäär filmilavastajana käivitus, kui mees oli 21 ning oli režissööriks ulme- ja õudussugemetega komöödiale "Schlock". Sellele eelnevalt töötas ta 20th Century Fox'is postipoisina, mis pakkus talle erinevaid väljakutseid ja võimalusi - näiteks oli ta 1969. aastal filmi "Kelly's Heroes" režissööri assistendiks. Ta kohtus ka erinevate näitlejatega, sealhulgas Don Rickles'i, Donald Sutherlandi ning paljude teistega. Samuti oli ta paaris filmis kaskadööriks. Suurem edu saatis teda seitsmekümnendate lõpul valminud komöödiatega nagu sketšifilm "The Kentucky Fried Movie" ja tänini äärmiselt populaarne "Animal House".

Aastal 1980 linastus tema möllurohke muusikaline komöödia "The Blues Brothers". Tollal oli see üks kallimaid filme, mis eales tehtud. Samuti tõi Landis meieni pigem õudusžanri poole kalduva "An American Werewolf in London"-i. Šokk tabas Landist aga aastal 1982, kui "Twilight Zone"-i täispika filmi ühe segmendi lavastamisel hukkus kontrolli alt väljunud helikopteri alla jäänud näitleja Vic Morrow ja kaks last. Landisele ja paljudele võttegrupis olnud meestele esitati süüdistus tahtmatu tapmise ja laste elude ohustamise eest. Ka hukkunud laste vanemad kaebasid filmi tegijad kohtusse ning leppisid 2 miljoni dollari suuruse kahjutasuga.

Hetkel kuuekümnendale eluaastale lähenev Landis on teinud veel hulgaliselt armastatuid komöödiaid nagu "Coming to America" ning "Trading Places" ja tegeleb tänini usinalt nii kirjutamise, lavastamise kui näitlemisega.



Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

PostitusPostitas duttiv » 04. Aprill 2010, 16:49

Twilight Zone on minu suur lemmik :)
duttiv
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 74
Liitunud: 04. Aprill 2010, 12:43
Asukoht: Tartu/Jõgeva


Mine Lavastajad

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist