Väikesed lapsed

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Väikesed lapsed

PostitusPostitas H20H » 29. November 2006, 22:16

Väikesed lapsed
Little Children

Film põhineb Tom Perrotta romaanil. Lugu keskendub väikese inimgrupi eludele, mis ristuvad äärelinna mänguväljakul, basseini juures ja linnatänavatel väga omapärastel ja üsnagi ohtlikel viisidel.
Sarah (Kate Winslet) on noor ema, keda pole veel teiste emade poolt päris omaks võetud, kuid see ei peata teda linnanaiste unistuste mehele ligi astumast ja sõprust sobitamast. Vaatamata sellele, et mõlemal on abikaasad olemas, areneb nende suhe sõprusest kaugemale. Veel moodustavad omavahelise vastuolu töölt kõrvaldatud politseinik ja emaga elav enesepaljastaja. Peagi viivad aga inimeste suhted neid nii kaugele, et vanas vaimus enam jätkata ei saa ja tuleb proovida teha senisele elule kannapööre…


Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
H20H
Eliit
 
Postitusi: 164
Liitunud: 25. Jaanuar 2006, 17:58

PostitusPostitas max » 12. Detsember 2006, 00:37

max
Batman alustab
Batman alustab
 
Postitusi: 50
Liitunud: 28. November 2006, 00:43

PostitusPostitas hau » 26. Juuli 2007, 20:39

Ma jagasin selle filmi sisu enda jaoks kaheks. Esimene ja rohkem kajastatud osa on Sarah ja Bradi eludest. Teine osa on Ronnie ja Larry eludest. Neid kahte osa ühendab Larry ja Bradi tutvus ja see fakt, et Ronnie elab nende kõigiga samas rajoonis.
Need kaks poolt jagunevad veel pooleks tekitades 4 tegelast, kes on selle filmi keskmes.

Esimeses osas on kaks abielupaari, suhteliselt noored abielud arvestades väikeseid lapsi. Aga abielu hoiab ainult koos ühine laps, sest suhtlevad ja kohtavad abikaasad ainult õhtuti magama minnes ja hommikul söögilauas.
Teises pooles on kaks suhteliselt sarnast tegelast. Larry ja Ronnie on mõlemad teinud minevikus kahetsusväärseid tegusi. Filmi käigus kaotavad mõlemad oma lähedased ja langevad sügavasse ja kohutavate tagajärgedega masendusse.
Alguses Larry on sellise suhtumisega, et teise silmas näed palki, aga enda silmas ei näe pindugi. Hiljem, olles kaotanud oma pere ja kui ta uus sõber Brad veab teda alt, langeb sügavasse masendusse ja hakkab lollusi tegema ning alles peale tragöödiat, Ronnie ema surma, tuleb mõistusele.
Ronnie on aga selline tegelane, kes on ilmselt terve elu olnud nõrga karakteriga. Peale karistust pedofiilias läheb ikka lastebasseini ujuma ning ei suuda luua normaalseid suhteid naistega ja ta on ka suur memmepoeg.Ning peale oma ainsa lähedase surma, olles suures masenduses, kastreerib ennast, mõeldes ilmselt segase peaga, et teised peale seda aksepteerivad teda.

Ei midagi isiklikku, aga Jackie Earle Haley sobis sellesse rolli suurepäraselt ja mu arust tal ongi selline pedofiili välimus. Oleks võind vabalt Oscari saada.
Kõik teised näitlejad andisid samuti üle suurepärased rollisooritused. Aga ma ei nõustu Kate Winsleti nominatsiooniga. Oli küll hea esitus, aga teised teevad ka head tööd ja Kate saab liiga tihedalt neid nominatsioone.

See kolmandas isikus jutustaja oli päris hea idee, aga vahepeal see ütles liiga palju ette. Just nagu luges moraali ja loo sügavaid mõtteid ette. Need saab vaataja ise ka välja lugeda.
Seks oli siin suburbialik. Olles külmas keldris või kuumas katusealuses lakas.

Tehnilisest küljest kaameratöö mulle jälle meeldis. See oli sellise suburbia-lookiga. Toonid ei olnud eredad, võib-olla oli isegi saturationit natuke maha keeratud, valgus oli mõnusalt pehme, vaatenurgad olid head.
Mulle meeldis ka set design. Majades tapeedid ja toonid olid väga maitsekad ja pehmete toonidega. Laste mänguväljakut, ujulat ja staadioni kasutati samuti visuaalselt õieti.
Montaazi kasutati storytellingu mõttes hästi. Näiteks stseen, kus Brad võrdleb oma naist ja Sarahit. Ma vaatasin, et Todd kasutas suurepäraselt intellektuaalset montaazi raamatuklubi stseenis, kus üks kõrvaltegelasi kirjeldas Madame Bovary käitumist, siis Sarah võrdles seda oma suhtega Bradiga.

Todd Field ja Tom Perrotta väärisid ka oma Oscari nominatsiooni.
Hea suburbia draama. Nagu American Beauty.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Hülss » 03. September 2008, 14:31

Nii head segu draamast ja komöödiast nägin ma viimati filmis As Good As It Gets. Ma kohe põhjendan.

Viimasel ajal on lavastatud mitmeid filme, kus on palju tegelasi ja nad kõik tunnevad üksteist ühel või teisel moel. Little Children on üks nendest filmidest. Ka Crash on selle trendi hea esindaja, kuid pisut depressiivne. Sellega ma ei viita, et Crash ei teeninud oma parima filmi Oscarit, kuid LC jätab mulle elutruuma mulje. Raske on kirjeldada seda filmi ilma, et kõlaks halvustavana mõne teise hea filmi suhtes. Ta on film, kus draama ja komöödia on pea ideaalses tasakaalus. As Good As It Gets oli rohkem koomiline ja seda paljuski tänu Jack Nicholsonile. Crashi lugu oli aga räägitud väga traagilises noodis, kuid siin filmis jooksevad mõlemad liinid harmooniliselt. Olin varem kuulnud selle filmi tiitlit, aga siiani polnud juhust teda näha. Vaatamata sellele, et LC oli Oscaritel esindatud, suutsin ta mingil põhjusel unustada.

Väikesed Lapsed on ansamblifilm, sest enamus tegelastele on antud piisavalt palju aega, et ennast kinnistada ja huvitavaks teha. Pedofiil, keda armastab ainult tema ema; endine politseinik, keda kummitab tema minevik; kolm koduperenaist pargipingil; lapsehooldajast isa, kelle naine teeb dokumentaale; lapsehooldajast ema, kelle mees vahib internetipornot; politseinikest jalgpallurid; rulapoisid; raamatuklubi naised ja paljud muud "väiksemad" tegelased, kes lisavad loole oma kaalu. Viimasena ja kindlasti mitte vähem tähtsam on filmi Jutustaja roll. Hääl, kes lugu jutustab/kommenteerib filmi vältel, kuulub väga kogenud mehele selles vallas. Tema humoorikad tähele- panekud, meeldivalt rahulikus toonis, seob kogu krempli kenasti kokku. Jutustajale kirjutatud tekst on kohati niivõrd hea, et ma hakkasin igatsema, kui ta pikemat aega vait oli.

Kõigele vaatamata on siin kaks tegelast, kelle ümber toimub põhitegevus. Neid kehastavad Kate Winslet ja Patrick Wilson. Kaks abielus vanemat, kes kohtuvad täiesti süütutel asjaoludel ühe kena elamurajooni lastepargis. Nende esimene kohtumine on aga piisav, et külvata seeme millekski enamaks. Paar hakkab algselt kohtuma regulaarselt linna avalikus basseinis, kuid kumbki ei suuda ennast tagasi hoida ning iha võtab võimust. Mõlemad tahavad tunda end elusana, tahtmine, mida me kõik jagame. Selle filmi tugevaimaks küljeks on aeg, mis on kulutatud kõigile tegelastele, et vaatajal tekiks nende vastu sümpaatia ja seda isegi pedofiili suhtes. Tegelaste loomisega on vaeva nähtud ja näitlejate valik õigustab seda.

Umbes filmi keskpaiku tekkis mingi tühik, mis jäi õnneks väga lühikeseks. Kohe, kui tekkis tunne, et nüüd hakkab film venima, võttis ta tuurid jälle üles ja murdis Jutustaja toel edasi. Little Children on kaks tundi ja kümme minutit pikk. Vaatamata sellele on see pikkus õigustatud. Pole ju probleem vaadata ka kolmetunniseid eeposeid või pikemaidki, kuid on oluline, et film oleks korralikult lõigatud ja sisse poleks jäetud stseene, mis ei oma loo seisukohalt mingit tähtsust. Little Children'is ei esine midagi üleliigset. Targalt kirjutatud ja hästi lõigatud. Siin on tegelased, kellest te hoolite ja tänu sellele on LC südantsoendav ja tragikoomiline lugu elust enesest. Film põhineb Tom Perrota raamatul, autor on kaasa löönud ka stsenaariumi kirjutamisel koos filmi režissööri Todd Field'iga. Tundub, et koostöö klappis, sest Little Children on üks kuramuse hästi kirjutatud film.

Põhitegelased läbivad oma raskused ning saavad oma "lahenduse". Iga tegelane, kellel midagigi öelda, tundub vajaliku ja olulise osana filmist, mida kohtab suhteliselt harva. Selliseid filme teevad tavaliselt Farrelly vennad (ma räägin tõsiselt), Pixar ja James L. Brooks näiteks. Isegi ratastoolis politseiülem (eeldades, et ta oli politseiülem) andis nö selle viimase lihvi. Ta lausus terve filmi jooksul kõigest paar lauset, aga tema tegelane oli nagu kirss vahukoore peal. Ka ei oska seda filmi ette kujutada Jutustaja humoorikate vahemärkusteta.

Heliriba Thomas Newmani poolt on ilus ja ei pressi ennast peale, sest Little Children on vägagi dialoogipõhine. Kahjuks kõlab filmi parim jupp muusikat lõputiitrite ajal. Väheseid kordi, kui vaatasin tiitrid täiesti lõpuni, sest neid saatis tõeliselt hea keelpillipala. Filmi üks parimaid kohti oli kindlasti ka võimsa orkestrimuusika saatel mängitud jalgpallimatš.

Kokkuvõtteks: kogesin siirast rõõmu Väikesi lapsi vaadates. Koheselt tekkis huvi lavastaja teiste filmide vastu, kuigi raske on ette kujutada, et tal midagi sellest paremat oleks pakkuda. Tõeliselt hea valik näitlejaid oli siia filmi kaasatud ja kõik tegid fantastilist tööd. Müstiliselt ilus ja andekas Jennifer Connely, Patrick Wilson on hakanud mulle näitlejana aina rohkem meeldima. Kate Winslet pole siin päris Oscari nominatsiooni vääriline, kuid teeb hea rollisoorituse sellegipoolest. Jackie Earle Haley'lt on see alles teine film, mida ma nägin ja ka tema oli suurepärane. Kindlasti mainimist väärib Noah Emmerich mureliku eks-politseinikuna ja Phyllis Somerville pedofiili emana. Ning aplaus Will Lyman'ile, kes luges Jutustaja teksti. Nii palju häid tegelasi ja kindlasti ükski nendest ei tundu liigsena. Lugu elust enesest, inimsuhetest ja nende keerdkäikudest. Little Children on leidnud oma koha minu lemmikute hulgas.

Little Children
9/10
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1279
Liitunud: 14. Jaanuar 2007, 16:49
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Immagination » 10. Jaanuar 2009, 21:21

Täitsa hea kiiksuga film. Liigitaksin tragikomöödia alla. Lõpp läks veidi segaseks, aga muidu oli hea. Ilmselt vaatan varsti uuesti..

7/10
Immagination
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 202
Liitunud: 15. Veebruar 2008, 20:49

PostitusPostitas Ralf » 12. Märts 2010, 17:14

Minu silmis 2000-2009 aastakümne parim film. Rohkem justkui ei oskagi öelda. Võib-olla kunagi tulevikus.

10/10
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 57 külalist