Moderaator: Meeskond
Peata Ratsanik kirjutas:Wisegirl kirjutas:Peata Ratsanik kirjutas:ju sellepärast, et kultuur tekitab tavaliselt ka sallivust...
vägivalla vastu aitavad ju teadupärast kultuur ja armastus,
sallimatus on aga igal juhul vaimne vägivald
Ei-ei. Õige on öelda, et kultuur tekitab sallimatust. Alati. Kultuuriga tekib ju "meie" versus "nemad" ehk "meie olema nendest paremad" ja sallimatus ongi sündinud. Suureneb ka grupi enda kokkukuuluvustunne, see aga võrdväärselt sallimatusega.
ei ole nõus!
kultuur tekitab sallivust, mitte sallimatust.
kultuur avardab inimese maailmavaadet,
mitte ei lahterda seda kitsaisse piiresse.
kultuursus ei tekita mingit versus-seisu kellegi vahel,
vaid avab silmi, õpetab mõistma teisi.
ma ei saa väita, et tutvudes võõra kultuuriga,
hakkan kohe otsima vigu, et enda oma esile upitada,
vaid pigem otsin selle häid külgi ja sarnasusi
enda kultuuriga.
kui sarnasusi pole, on see seda võõram, aga seda huvitavam.
kultuur võib tekkida sallimatust ka,
aga seda ebakultuursete inimeste puhul.
aga kipun arvama ka seda, et igal puhul pole inimene sündinud hetero või homona,
vaid rolli mängib varajane lapsepõlv ja keskkond, milles inimene üles kasvab jms.
Peata Ratsanik kirjutas:just,
nagu ma ütlesin,
et ebakultuurstete puhul tekitab kultuur sallimatust...
LauraOlen kirjutas:Kuigi ma leian, et paljud naised on ilusad ja näevad vägagi head välja, pean ennast 100% heteroks ja hetkel küll tõmbab ainult meeste poole. Sellel põhjusel mind igasugused geid (ega lesbid) ei häiri ka. Ütleme nii, et kui ma saaksin teada, et ma mõnele naisele s e l l e smõttes meeldiksin, siis see pigem tõstaks enesehinnangut, mitte ei ajaks südant pahaks.![]()
Samas ma kujutan ette, et kui ma oleks mees, siis võibolla häiriksid mind geid rohkem.
Praegu pole veel kunagi kahte meest näiteks bussipeatuses suudlemas näinud, a g a kui ma näeksin, siis läheksin pigem elevile ja salaja jälgiksin uudishimulikult. Mis teha, ma olen selline uudishimulik.
Kickflick kirjutas:Kas see oleks sulle võigas sulle, kui nt. Ženja Fokin sulle seda ütleks ja paneks käe õlale?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline