Alates "Need for Speed: Most Wantedi" (vana) mängimisest on olnud palav soov mõne erutava rallimängu järele ja lõpuks leidsin ma selle
Burnout Paradise'i näol. See on mäng, mis tõesti püüab teha kõik endast võimaliku, et mängijal oleks lõbus ja mõnus vaba tunne sees, kusjuures tegemist pole mõne realistliku simulaatoriga, vaid lihtsalt pöörase mölluga, kus lõbu pakub enamasti see, kui sõgedalt sa enda auto (või kellegi teise oma) mäsaks sõidad.
Avatud maailm pakub lugematuid võimalusi, graafika on suurepärane ja tagatipuks näeb siin innovaatilisi lahendusi, mida ma üheski rallimängus kohanud pole - näiteks on sul oma juhiluba, millele võimalik
webcamiga foto teha. Minu oma näeb välja
selline.

Lahe on ka see, et niisama ringi sõites on võimalik omale uusi autosid teenida, kui näed mõnd teist kihutajat kena autoga ja suudad ta teelt välja sõita. Isiklikult pakub rõõmu ka see, et mäng ei eelda pidevat menüüdes jändamist ega midagi - tahad autol värvi muuta, seda parandada või bensupaaki täis lasta, sõidad lihtsalt vastavast boksist läbi ja olemas.
Kuna mängu ülesehitus näeb ette, et sa ei pea võidusõidus kindlat rada pidi sõitma, võid kasutada ükskõik millist teed soovid, mis mõnes mõttes on ka piinarikas, sest valesti pöörates võid avastada, et sul on vaja läbida 10x suurem distants kui rivaalidel ja nii pole võita võimalik. Vahepeal võib seda
minimapi vahtides (teadmaks, et suund on õige) ennast täiesti sodiks sõita, sest sa lihtsalt ei märka, et mõni auto või tõke tuleb ette. Teisisõnu tasub maailma võimalikult hästi tunda, et võidusõidud võimalikult hästi sooritada.
Aga jah, üle tüki aja üks mäng, kus ma tunnen, et kõige peale on mõeldud ja lõbu on LAIALT. See on vist ainus rallimäng, mis on pannud mind soovima, et mul oleks rool (peale "Euro Truck Simulator 2" muidugi, aga see pole rallimäng...). Ja isegi pärast mitmetunnist mängimist on tunne, et nii palju on veel avastada, mis on alati plussiks mu silmis. Ma mootorratta kasutamiseni jõudsin alles pärast kahte tundi mängimist...
Ultimate Boxi üks puudus on küll see, et menüü on täiesti jaburalt üles ehitatud - pidin guugeldama, kuidas
Options menüüsse saada.
Vot nii.