Raamatud

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas rauls » 02. Mai 2009, 22:52

Mõned päevad tagasi sai ostetud "501 filmitähte". Viimastel päevadel olen siis seda sirvinud. Huvitav lugemine ja pealegi eesti keeles on ikkagi kõige mugavam seda teha.
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas null » 05. Mai 2009, 17:31

hetkel käsil camus "võõras". peale seda veel plaanis talt lugeda katku ning sisyphose müüti.
so what
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Risko » 05. Mai 2009, 17:47

Angels & Demons on keegi läbi lugenud? Tasub ära? Jäin The Da Vinci Code'i rongist maha, aga mõtlesin et võtan järje veel enne filmi kätte. Nagu aru saan pole need väga tihedalt ühenduses ning esimene osa ei kutsu väga lugema ka.

edit: lugesin wikit veidike ja sain teada et Angels & Demons lasti raamatuna siiski enne välja, kui The Da Vinci Code
Kasutaja avatar
Risko
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas seeru1980 » 09. Mai 2009, 09:59

No nii, sai siin viimased päevad loetud L.Kunnase "Sõdurjumala teenrit", ennem ei olnud aega lugeda, eksamiks õppimise kõrvalt ju ikka väikene puhkus kulub ära. :D
Üldiselt raamatust, oli huvitav lugemine. Väga meeldis.
Nüüd on suveks "raamatulaks" olemas :D
Gunnery Sergeant Hartmann: "I'm Gunnery Sergeant Hartman, your senior drill instructor, from now on you will speak only when spoken to, and the first and the last word out of your filthy sewers will be "Sir". Do you maggots understand that?"
Kasutaja avatar
seeru1980
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Soprano » 28. Mai 2009, 19:11

Pilt

~1 minutiga... Ilusad pildid.
Siit saab vaadata.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 04. Juuni 2009, 11:08

Viimati jõudsin lõpule Nikki Sixx'i "Heroin Diaries" teosega. VÄGA hea lugemine neile, keda huvitab 80"glämmi köögipool. Ikka hirmus, mida mõned inimesed läbi elavad.

Hetkel olen lõpule jõudmas Nick Mason'i "Inside Out"'iga. PF'i ajalugu siis..Kuna mul vaieldamatult ja konkurentsitult lemmikbänd siis mulle on see väga väärt lugemine.

Hommikuti sirvin vahepeal ka "Musta Pori Näkku". Ei ole veel niipalju lugenud, et arvamus oleks tekkinud.

Üldiselt tahaks lugeda palju rohkem aga aega ja enda viitsimist jääb puudu :'(
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Garli » 04. Juuni 2009, 11:46

Chuck Palahniuk'i "Kaklusklubi" loen praegu.
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas IlseV » 07. Juuni 2009, 23:01

Nagu mäletaks, et olen kunagi „Kellavärgiga apelsini“ lugeda püüdnud, aga ju siis ei õnnestunud, sest nüüd alustasin uuesti. Ja pean tõdema, et peaaegu võrdselt pooleks lugemisega, otsin sõnade tähendust Nadsatist, kuigi mõnda sõna oma väga minimaalsest vene keele sõnavarast suudan isegi tuletada. Järjega olen veel üsna alguses, aga juba ootan viimast peatükki, mida filmis vist kuulu järgi ei ole kajastatud. Algus on filmiga samaväärselt hea, mis annab kõvad plusspunktid ka viimasele.
Tavaliselt loen küll üht raamatut korraga, aga riiulis jäi silma Irwin Shaw „Noored lõvid“ ja võtsin ka selle käsile. Mis sa vihmaste ilmadega ikka teed.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jolt » 21. Juuni 2009, 23:41

Stardust Neil Gaiman
Filmi ainsaks plussiks raamatu üle on õhupiraatide kapteni rolli laiendamine ja Robert De Niro mitte-temalik etteaste. Tänuväärne on vast ka see, et filmi on pea'et kogu raamatu tegevustik/karakterid üritatud sisse panne, neid liigutades ja liites. Paraku on see liiga suureks koormaks ja keerab lõpuvaatuse veidi tuksi.
Raamatus on rohkem aega ja ruumi päris mitme sisuliini põhjalikumaks arendamiseks ja samas liigub tegevus, kus vaja, filmist isegi kiiremini. Tegelased on loogilised ja huvitamad ning isegi halvemad neist ei ole puhtad klišeed, puudub lõpuvaatuse ebavajalik võitlus ja proloog on üleüldse palju julgem.

Nii sarnaste adaptsioonidega on kaotus mõlemapidine: lugedes esmalt raamatut on film hiljem, suure tõenäosusega, kerge pettumus; vaadates esmalt filmi on paljud head lugemishetked röövitud ja teatud lõikudest tahaks kiiremini läbi jõuda.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas kbong » 22. Juuni 2009, 13:56

IlseV kirjutas:Nagu mäletaks, et olen kunagi „Kellavärgiga apelsini“ lugeda püüdnud, aga ju siis ei õnnestunud, sest nüüd alustasin uuesti. Ja pean tõdema, et peaaegu võrdselt pooleks lugemisega, otsin sõnade tähendust Nadsatist, kuigi mõnda sõna oma väga minimaalsest vene keele sõnavarast suudan isegi tuletada. Järjega olen veel üsna alguses, aga juba ootan viimast peatükki, mida filmis vist kuulu järgi ei ole kajastatud. Algus on filmiga samaväärselt hea, mis annab kõvad plusspunktid ka viimasele.

Mul kulusid need sõnad üsna kiirelt kõik pähe sisse, kuigi vene keelega pole just sinasõber, ja mäletamist mööda sai juba enne poole peale jõudmist vabalt ilma taga oleva sõnastiku abita lugeda - esmakordselt ilmuvad sõnad siis väljaarvatud.

Ise lõpetasin just Vonneguti Hookuspookuse. Polnud just satiirimeistri parim töö, kuigi mulle selle paljukirutud kibestunud misantroopia istus - lugu ise, olgugi, et oligi mõeldud üsna kaootilisena, jooksis üle kivide ja kändude.

Nüüd võtsin käsile ennist poolelijäänud Umberto Eco Roosi nime. Kuna teadmised ristiusu ajaloost ja võimuvõitlustest selle kiriku ümber on üsna piiratud, siis on ka raamat paras pähkel. Noh, keskaega asetatud detektiiviloona võib teda ka muidugi nautida, kuigi proovin maksimumi välja pigistada.
Kasutaja avatar
kbong
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas _eesti999_ » 26. Juuni 2009, 01:09

Kohustusliku kirjanduse hulka kuuluva "Mäeküla piimamehega" sai lõpetatud hiljuti. Seni on see kõige raskema sisuga raamat. Kuid 15 kohustuslikku raamatut veel ees. Kuid järmgiseks võtan siiski pisut vabamalt - Silmaringi Filmide raamat
Kasutaja avatar
_eesti999_
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas IlseV » 07. Juuli 2009, 18:11

"Noored lõvid"
Irwin Shaw

See mahukas teos pakkus põnevat lugemisainet ajaks, kui Internet kodust jooksu pani ja filmid otsa said.
Puhtjuhuslikult valitud raamat, mis esmamuljel paistis erinevat minu üldisest lugemisvalikust, oli kokkuvõttes korralik sõjaromaan, mille onu Shaw kolme erineva mehe elu läbi lõi.
Kui rääkida üldse Teisest maailmasõjast, siis ennekõike tuleb meelde meeletu juutide tapmine, lisaks veel väga palju surnuid nii sõdurite kui ka lihtinimeste hulgast ning loomulikult kaks tuumaseent Hiroshimas ja Nagasakis, milleni lugu küll ajaliselt ei jõudnud, aga kaht esimest teematleti küll. Otsest genotsiidi nii palju loo sisse ei satugi, pigem jänkide ja fritsude erinevast maailmapildist ja kolme põhitegelase isiklikust elust.
Kuna oli selge, et see üksteisest erinev trio ka kunagi kohtub, aga raamatu alguses ei antud täpset leheküljenumbrit, piilusin kaht viimast lõiku, milledest esimene didn't make any sense, aga vot see teine küll (kuigi esimene lõik võttis lõpuks Christiani elu ilusti kokku). Et siis tegelaste saatus oli juba varakult teada.
"Noored lõvid" polnud minu jaoks selline, mille võtad ette ja loed ühe ööga läbi. Pigem juhtusin korraga lugema ainult paar peatükki, sest mingil hetkel lehekülje lõpus ei mäletanud enam, mis alguses juhtus.

Noored lõvid meeldisid küll, eriti see, kuidas tõenäoliselt ka kõige vähemtähtsama isiku kirjeldus on loos tõenäoliselt olemas ja kui tõetruult, aga siiski mingisuguse ettekujutuse saab sõjast, mis erineb kuivast ajalootunnivariandist.
PS: see lugu nägi enne paberit kui arvutiekraani.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas seeru1980 » 08. Juuli 2009, 01:32

Ise loen hetkel Jack Higginsi "Kotkas on laskunud". "Kotkas on laskunud" on kirjutatud osaliselt tõestisündinud loo alusel, kus 13 fallschirmjägrit üritavad võimatuna tunduvat tegu sooritada - tuua vanalt healt Inglismaalt ära inglaste peaminister. Väga hästi kirjutatud.
Kasutaja avatar
seeru1980
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas IlseV » 09. Juuli 2009, 18:42

Andrus Kivirähk
"Mees, kes teadis ussisõnu"

Ma polnud Kivirähka veel varem lugenud, aga hea oli, et seda tegin, sest selle raamatuga on ta ka põhimõtteliselt üks väga väga vähestest eesti kirjanikest, keda minu arunatuke kannatab lugeda, sest no sorry, aga kõigi eestlaste raudvara onu Tammsaare "Tõde ja õigus" oli lihtsalt masendav, aga äkki lihtsalt nooruserumalus ei oska tema "väärtust" lihtsalt veel mõista. Eks näeb.

"Mees, kes teadis ussisõnu" oli niivõrd hea, et jää või õige ajaloo pähe uskuma. Pagan, minagi kardan usse ja üksi metsas kondamist ja kuigi ma pole paduusklik, siis äkki ongi nii nagu üks sõber kunagi ütles, et stupidity is created by society. Kirikuvastasus, mida Kivirähk ka ise ühes intervjuus maininud on, oli pea igast lausest välja paista, aga seda läbi huumori.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas JazZ- » 13. Juuli 2009, 01:21

Neil Gaiman
"The Graveyard Book"

Raamatu põhimõte on enamvähem sama mis "The Jungle Book'il", ainult, et metsloomade asemel kasvatavad poisi üles vaimud.
Minu arvates väga hea raamat, lisaks kenade illustratsioonidega.
Lugesin, et sellest kavatsetakse ka film teha, nii, et ootan huviga (kuigi niipea see veel nagunii ei ilmu).

Varsti võtan käsile Geimani "American Gods'i", mis pidi olema ka üks raamatuid, millest "Supernatural" inspireeritud on. Afwesome.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist