Moderaator: Meeskond
guest1869 kirjutas:Enda näite põhjal - mul on motivatsiooni nii palju kui nõutakse. Ja nii mõnegi kaashuiajaga on täpselt niisamuti. Kui tempo oleks nii 3x suurem, siis saaks hakkama ka selle juures ning üldiselt pingutatakse rohkem, et läbi saada. Mis omakorda tõstab keskmist kvalifikatsiooni jne...Zinera kirjutas:Minumeelest pole viga Eesti ülikoolide madalas tasemes, igaks üks nagu õpib enda jaoks, ja kuidas, otsustab ise..
Nii palju, kui olen Eesti ja välismaa ülikoolide võrdluse kohta lugenud, on meie süsteem rohkem nagu lapsepõlvepikendus kui õppimiskoht. Kuni gümnaasiumini on tase ülejäänud maailmaga päris hea isegi.
Njah, erineb vist erialati. Mul ongi ained varuga võetud (saaks isegi ühe kõrvaleriala vajalikud punktid juba see õppeaasta kätte, sootuks teisest teaduskonnast), kuna stipi saamisel vaadatakse ainepunkte (mitte hindeid; läbisaamislävend on madal, hindele ei õpi).
Ülikoolide võrdlusest - midagi peab ju võrdlemaega kogu aeg ei saa kultuuritausta, ajaloo ja mille kõige veel taha pugeda.
Ivy League'i tasemele nkn ei küündi, sootuks teine süsteem. Kuigi meedias on vist korra läbi käinud mõte muuta kõigile kõrgharidus tasuliseks, et siis suuremaid toetusi maksta (oli vist nii?). Ma küll ei saa aru, mis selle sügav mõte peaks olema... Bürokraadid saavad näpud rasvaseks raha ümberpaigutamisel, muud midagi...
guest1869 kirjutas:Njah, erineb vist erialati. Mul ongi ained varuga võetud (saaks isegi ühe kõrvaleriala vajalikud punktid juba see õppeaasta kätte, sootuks teisest teaduskonnast), kuna stipi saamisel vaadatakse ainepunkte (mitte hindeid; läbisaamislävend on madal, hindele ei õpi).
kbong kirjutas:Hm, meil Tallinna Ülikoolis peab näiteks põhitoetuse saamiseks hinne üle 3,5 olema (kuid võib arvestada, et väiksema kui 4,0 on selle saamise võimalus suhteliselt nullilähedane). Eks see vist oleneb sellest, kui palju õppijaid sul teaduskonnas on.
Zinera kirjutas:Huvitav süsteem, mina tean ka seda keskmise hinde süsteemi, TMK's sama, aga meil saab teatud arv inimesi, need, kellel on kõige kõrgemad keskmised...Ebaõiglane süsteem, aga mis teha...
kbong kirjutas:Ma ei taipa, kuidas saab olla ebaõiglane süsteem, kus need, kes kõige rohkem pingutanud on, eelisjärjekorras rahalist toetust saavad?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline