Raamatud

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Jolt » 06. Jaanuar 2009, 14:43

Hülss, pole tänu väärt. Aitäh sulle endalegi, "Vastikud inimesed" käis mul, põhiliselt kaanepildi süül, vaid hetkeks käest läbi ja suure tõenäosusega poleks talle enam teist võimalust andnud. Pinnapealne, aga mis teha. Senini ei rääkinud keski/miski selle raamatu poolt.

IlseV "jubedalt hea" on väga hästi ja täpselt öeldud. Tahaks omalt poolt veel palju lisada, kuid see vähendaks potentsiaalsete lugejate elamust. Minge ja uurige ja arvake ise.

Kunagi, kui veel Planet Foorumis veidi ringivaadatud sai, oli seal üks väga tänuväärne teema lugemisideede hankimiseks. Vaatasin "raamatute" esimese postituse üle ning selgus, et sellegi arutluse eesmärk on kajastada ka lemmikraamatuid. Viimasel ajal on letti lapatud pigem seda, et mis hetkel käsil. Prooviks teemat ühele algkursile tagasi pöörata. Keegi ehk viitsib nimetada ka lemmikraamatuid või neid, mis teie nägemust maailmas on kõige enam vorminud. Mingi põhjendus oleks ka täiega abiks.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas IlseV » 09. Jaanuar 2009, 22:18

Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jussu » 17. Jaanuar 2009, 12:06

Hemingway - "To Have and Have Not"

Mõnusalt lihtne ja haarav, kuid elulisi probleeme kerkib üsna mitu esile.
Mis on elu hind?
Kuidas peaks/oleks pidanud peategelane Harry erinevates olukordades käituma?
Millised olid tema moraalsed kaalutlused, et ta näiteks hr Sing'i tappis, raha ära võttis ja "kaubal" paadist lahkuda käskis?

jne..jne..

Hetkel olen raamatuga veidi üle poole jõudnud, kuid juba tunnen ,et see on üks mu lemmikumaid Hemingway teoseid "Farewell to Arms"'i kõrval.
Soovitan.
"All you need for a movie is a girl and a gun."
Kasutaja avatar
Jussu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Jolt » 24. Jaanuar 2009, 15:22

The Road

Enda jaoks oli paarkümmend esimest lehekülge parajalt keeruline, esmakordne McCarthy raamat, mida loen, muidu ka. Kes pole tema teoseid kätte võtnud, siis teadke, et stiililt on ta väga minimalistlik. Kahekõnedes puuduvad jutumärgid ja enamasti ei viidata ka sellele, kes räägib. Dialooge on üldse võrdlemisi vähe. Tegevuse kirjeldus on aga sedavõrd põnev, et The Road ei veni mitte ühelgi hetkel.
Teadsin ette, et lõpp on paras tearjerker, aga mul polnud aimu, mida selle all mõeldi. Millegipärast kartsin ma, et see võiks olla midagi palju maitsetumat... Ei teagi miks, No Country lõppes väga hästi, ebaootuspäraselt, kuid siiski väga hästi. The Road'i lõpp on ka tõesti tasemel. Kesiganes ütles esimesena tearjerker, jääb üle vaid teda tsiteerida, nii on. Kel' vähegi südant ei jää ükskõikseks.

Igatahes, nüüd on mul küllalt kindel tahtmine No Country raamatuna üle lugeda (Slashfilmi podcast lisas sellele vaid hoogu) ja ka Blood Meridiani mingil hetkel kätte võtta.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 25. Jaanuar 2009, 00:53

Erich Fromm "Armastuse kunst"

Suhteliselt vana (ilmus 1956.a), aga populaarne psühholoogiaalane raamat.
Fromm räägib armastuse teooriast, armastuse liikidest ja Ida ning Lääne kultuuride mõjust armastusele.

Meeldis väga inimkonna arengu võrdlus lapse arenguga ning need leheküljed jumalaarmastusest ning selle tähendusest erinevates kultuurides.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 26. Jaanuar 2009, 16:41

Jolt kirjutas:The Road

Minule McCarthy stiil istub. Raamat ise on meeletult rusuv. Ema luges ka läbi ja talle ei meeldinud, kuna oli liiga depressiivne. Film tuleb arvatavasti hulga imalam.

Siin on mu pikem ülevaade "The Roadi" kohta.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas Jolt » 26. Jaanuar 2009, 17:15

Ralf kirjutas: Film tuleb arvatavasti hulga imalam.

Miks arvad, et film imalam tuleb? Küsimus lihtsalt sellest, et ma ise tean filmi kohta suht vähe: peaosatäitjaid, lavastajat, kinno jõudmine lükkus edasi, paari still'i olen ka näinud. Nick Cave teeb muusikat, tuli meelde - see on muhe.

Ent... selle info põhjal arvan ma pigem vastupidi. Viggo on alati tasemel ja teadatuntud oma heade rollivalikute poolest. John Hillcoat'i filmograafiast olen näinud vaid The Proposition't ja too on bleak as hell, väga depresiivne - isegi westerni kohta. Ei eeldaks, et tegijatel on plaanis raamatu lõpp asendada millegi vägivaldselt õnnelikuga. Eks näeb.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 27. Jaanuar 2009, 01:13

Dostojevski "Kuritöö ja karistus" on veel pooleli.
Kooli kohustuslikus kirjanduses sees, aga mulle meeldib. Alguses tundus harjumatu, aga nüüd nii ära harjunud, et kui aega on, siis loen huviga.
Koolis on meil levinud võhiklik arusaam, et iga nõutud raamat on igav jne. Mõttetu on kuulata, kuidas keegi, kes raamatuid minimaalselt loeb, seda kogu aeg "pasaks" tembeldab.
Pärast seda tahaks Tolkieni "Kääbiku" uuesti ette võtta. Filmini aega on, aga sellega värskendaksin oma mälu rõõmuga. ;-)
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 27. Jaanuar 2009, 01:16

Dorian Gray portree hetkel - 50/50
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas IlseV » 04. Veebruar 2009, 18:33

Alustasin raamatukogust leitud Jon Krakaueri "Üksindusse"-ga.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Soprano » 04. Veebruar 2009, 18:42

Loen juba mitu kuud Alice Sebold "Minu armsad luud", millest Peter Jackson sel aastal ka filmi teeb.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Jussu » 04. Veebruar 2009, 21:18

W. Golding - "Vaba langemine"

Väga mahlases stiilis mõtlemapanev isikulahang. Soovitan.
Kasutaja avatar
Jussu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Jussu » 16. Veebruar 2009, 20:46

Ivor Montagu - "Filmimaailm"
Film kui tehnika. Film kui kunst. Film kui kaup. Film kui vahendaja.

Üsna kokkuvõtlik heade näidetega raaamat, mis lahkab filmi kui mõiste olemust antud neljast aspektist. Annab huvitavaid teadmisi ilma, et nende saamiseks ekstra filmikooli peaks külastama.
Hea vaheldus tänapäevaste "100 000000 parimat filmi/lavastajat/komöödiat/näitlejat" stiilis raamatute kõrval. Soovitan.
Kasutaja avatar
Jussu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas null » 16. Veebruar 2009, 21:17

kummardus katalooniale. algus on paljulubav.
so what
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas eerik » 16. Veebruar 2009, 22:39

Jussu kirjutas:Ivor Montagu - "Filmimaailm"
Film kui tehnika. Film kui kunst. Film kui kaup. Film kui vahendaja.

Üsna kokkuvõtlik heade näidetega raaamat, mis lahkab filmi kui mõiste olemust antud neljast aspektist. Annab huvitavaid teadmisi ilma, et nende saamiseks ekstra filmikooli peaks külastama.
Hea vaheldus tänapäevaste "100 000000 parimat filmi/lavastajat/komöödiat/näitlejat" stiilis raamatute kõrval. Soovitan.

Ma nüüd peaaegu ei julgegi postitada, et ma ostsin endale täna "Silmaringi teatmik - Film". Sisaldab ta siis endas järgnevaid peatükke: ajalugu, filmižanrid, maailma kino, režissöörid a-z, filmide top 100 :pööritus:
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist