Hahhaa

Tõtt-öelda ma lausa imestasin, kui pärast minu postitust keegi mu "ideega" nõustus. Arvasin ja ootasin, et tuleb kohe mingi vihane vastuväide.
Ega ma nüüd nii loll ka ole, ma saan aru küll, et selline "idee" on naiivne, lühinägelik ja üldse teostamatu.
Arvan, et panid natuke mööda. Ma räägin suitsetamisest kui tervist kahjustavast nähtusest. Homoseksuaalsus ja poliitika on teised teemad. Eriti arvestades seda, et homoseksuaalsus ei kahjusta otseselt teisi (võib küll rääkida mingist "promovast" mõjust teistele, aga kui uskuda, et homoseksuaalsus on kaasasündinud, siis..).
Sama hästi saan aru, et igasugune keelamine on sinu keeli "idiootne" ja lühinägelik. Nagu ka see alkoholimüügikeeld 22.00-10.00.
Ma saan aru jah, et igaühel omad vabadused oma tervisega teha, mida tahes ja ega ma tahagi kellelegi selles osas kätt ette panna. KUID, miks peavad alati nn "normaalsed inimesed" olema need, kes kas suitsetajate, alkohoolikute või narkomaanidega jne jne arvestama peavad? Miks peaksid mittesuitsetajad tänaval või mujal teisi trajektoore/kohti valima, kui suitsetajad ise võiks oma suitsuhimu kuskil teistest eemal rahuldada. Samamoodi poleks ju raske mõneks minutiks teistest eemalduda...
Samas ma pole piisavalt naiivne, et uskuda, et alkoholism ja suitsetamine kuidagi väheneks, ikka tõusujoones läheb kõik.
On näha jah, kuidas see "Suitsetamine võib põhjustada surma" (sildid suitsupakkidel) vms ikka töötab...Ma lihtsalt arvan, et suitsetamine pole ühiskonnas piisavalt taunitud.
Ja ma ei kujuta küll ette, kuidas lahendada seda nn tegelikku probleemi liigse alkoholi tarvitamise, suitsetamise, narkomaania ja muu säärase taga.