Eks ma siis jaga oma muljeid.

Eelnevate aastate kogemusi arvestades teadsin piisavalt vara kohale minna, sain head istekohad, ei pidanud kordagi püstijalu passima. Panin tähele, et mõned kavalamad olid omaenda tugitoolid kaasa võtnud.
Good thinking.Vahepeal hakkas küll üsna külm, eriti “Lahkumiste” ajal, aga pidasin lõpuni vastu.
Seevastu Athena keskuses dokementaale vaadates sai ikka kõvasti higistatud, rahvast oli kohutavalt palju ja rohkem kui kord käis peast läbi mõte, et niimoodi kõngeme kõik veel õhupuuduse kätte. Sedavõrd hulluks asi siiski ei läinud.
Vanasse anatoomikumi ei jõudnudki seekord. Sellest on kahju. :/
Nii, asjakohast filmijuttu kah natuke:
Paha pere - juba kirjutasin vastavas teemas paar rida.
I am love – ei tea, kas asi oli hilises kellaajas või mis, aga ekraanil toimuv jättis mind täiesti ükskõikseks. Tilda Swinton oli igati hea, aga film ise igavavõitu – vanem konservatiivsest perest pärit naine tutvub noorema kuumaverelise lõunamaa mehega, järgneb tormiline armulugu jne. Teate küll.
Micmacs – olles eelnevalt "Amelied" näinud, ootasin midagi rohkemat. Visuaalides ei pidanud pettuma, samuti leidus küllaldaselt toredaid vahepalu ja huvitavaid montaažiklippe, kuid kahjuks taandus kogu lugu minu jaoks tüütuks jandiks.
Departures – nojah, lõpp oli tõesti äärmiselt ootamatu.
Not. Aga see ei muutnud minu jaoks filmielamust sugugi halvemaks.
In the end, it is the journey that matters.Patrik 1,5 – mõnus rootsi film geipaarist ja nende väiksest nunnust lapsukesest, kellest viimane osutus vanemate meelehärmiks oodatust märksa vanemaks ja elukogenumaks. Mulle meeldis. Kusjuures filmivaatamise muutis veelgi lõbusamaks minu ees istuva teismelise poisi reaktsioon ekraanil asetleidvale “õrnutsemisele”. Iga kord, kui tal tekkis kahtlus, et nüüd võib
actioniks minna, peitis ta pea käte vahele ja lausa väänles piinlikkusest. Aga ära ta ka ei läinud, istus hoopis kannatlikult lõpuni.
Go figure.
Dokumentaalid:
Sins of my father The forgotten womanProdigal sons Off and running ParadiseNendest jätsid "Prodigal sons" ning "Off and running" päris hea mulje ja pakkusid mõtlemisainet kohe kauemaks.
Ning "Paradise" oli arvatavasti parim valik, millega festivalile punkt panna. Ma ei ole ammu mingit dokki jälgides nii palju naernud.
Ahjaa, Animated Dreamsi lühianimafilme näidati ka.